Názory čitateľov


Názory k článku:
Fiškálna solidarita: Dlh Európy by mal byť jednotný

22. 8. 2019   eXtrem
Z realneho to nemoze byt nikdy tak > Nakolko 27roznych statov srozlicnou kulturou,recou, mentalitou a podbne. To by v tom pripade muselo byt uplne rovnake vsetko od dani miezd zakonoc. a staty by boli iba akesi kraje alebo okresy. Pre zapad nerealne a hlupost. Dlhy chcu zdielat ale mzdy riesenie korupcie danove rajy ani zaboha. ROvnake potreviny vsade vsetko v tom pripade ano. Ale ako pisem nemozne az utopisticke. Skorej sa vratit k samostanym staom menou ako to bolo predtym. EU ma fungovat ako iba na volny pohyb tovarov na nic viac. Mentalita SK je ina ako mentalita DE.
21. 11. 2019   Quo Vadis EU
Ak chceš konkurovať USA a Číne - tak moc možností nemáš.
Aj keď slovenskému historickému naturelu by zrejme skôr zodpovedalo stať sa čínskou kolóniou. Verím, že celý parlament by dokázal zožltnúť behom jednej noci a aj očká by sa našim voleným zástupcom úplne prirodzene natiahli a šarmantne zošikmili.
Však Slováci kolaborovali aj s Turkami - a dobové konštatovanie jasne hovorí, že ani nemali problém byť tureckejší, než Turci samotní :(
Alebo myslíš, že v USA funguje národný štát Texas, proti národnému štátu Kalifornia ?
Na vonok sú možno demokrati ale v vnútri USA - tak ako aj vnútri Číny je rovnaký "komunizmus", ako bol v ZSSR. Akurát Čína sa tým netají.
Európa sa spájala 2000 rokov za neustálych vojen a krviprelievania.
Teraz to našťastie skúšajú byrokraticky - ale cieľ a výsledok je ten istý.
Akurát šéfom by nemal byť nemecký, britský, francúzsky, či slovenský cisár - ale nejaké grémium - či grémiá. To už došlo aj Britom, ktorí na to zareagovali Brexitom. lebo svoju kráľovnú si nedajú (teda tí starší - pre tých mladších to je folklór a komediálna figúrka). Samozrejme proti tomu boja nacionalisti - najmä v tých primitívnejších krajinách. Nemec už má nacionalizmus dávno na saláme - aj preto, že výkvet nemeckého genofondu leží je pochovaný v ruských stepiach, ale hlavne preto, že viac než dvaja z desiatich Nemcov sú cudzinci. A to vôbec nehovorím o Turkoch - stačí si pozrieť našich rakúskych susedov, kde telefónny zoznam Viedne je už 100 rokov ako telefónny zoznam Prahy (akurát tie české priezviská sú porôzne skomolené)
Našťastie IQ nacionalistov ako Danko, Harabín, či Kotleba im predurčuje osud neandertálcov - stačí počkať. A ak Europa dokázala čakať dve tisícročia, iste to ešte chvíľku vydrží ;)
31. 3. 2020   apoliticky
DLH by mal byt rovnaky?!...PRIJEM PREDOVSETKYM !!!...by mal byt rovnaky !
9. 6. 2019   hoax
to je ako splacať dlh za suseda čo sa prežiera nepracuje .. občas brigáduje .. a nevie hodpodáriť .. ešte si požičia na automaty .. a potom vy pridete z prace ..a exekutor zaklope aj u vas .. že treba platiť aj za toho suseda ..
ďakujem pekne ..
29. 4. 2019   anonym
Už to prichádza, EU ako jeden štát 4.ríše s jednou vládou v Bruseli. Kto nebude chcieť byť v jadre dopadne ako Ukraina.
9. 6. 2019   hoax
menej huliť by ti pomohlo ..
31. 3. 2020   apoliticky
za to ty ani hulit nemusis...si magor od narodenia ! EU je nezivotaschopny zlepenec a žalár narodov !
29. 4. 2019   Peter
Veď ok, keď jednotný dlh, potom aj rovnaká úroveň miezd.
29. 4. 2019   Lolo
Vatsi deficit, rovna sa vatsia podpora.
Take bankstersko- imperialisticke, dokonale symbioticke.
1/1