Názory čitateľov


Názory k článku:
Materská, slabšie platy aj dôchodkový strop: Ženy budú mať ešte nižšie dôchodky

6. 5. 2019   johny
Ó a tie 6 rady ó, dávajte nám hneď svoje peniaze, šetrite, aby ste možno o 40 rokov dačo od nás dostali, ale my ich chceme hneď, my chceme krásne si užívať a parazitovať na vás okamžite.
21. 4. 2019   Jahoda
Je len jedna pravda. Studujte oslobodite sa. Uz viete co!
20. 4. 2019   kto vyčistí chliev?
...borat...Áno, vyštrngali sme si slobodu pohybu i prejavu. Môžeme sa zaradiť do stáda a vyjadriť sa : Béééé , nič viac. Keby tak človek vedel, radšej hodí kľúče do kanálu.
22. 4. 2019   apoliticky
Ovce vystrngali ste si kapitalizmus...have l s knazkom vas oklamali...lebo ste boli chamtivi a chceli ste mat este viac ako ponukal socializmus !...mali ste bezplatne zdravotnictvo, bezplatne skolstvo...kazdy mal pracu a pod mostom nikto nebyval !...ale vam ovecky bolo malo !...tak teraz mate este menej !
18. 4. 2019   buko1
...Dobrou správou je, že zamestnankyne s hrubou mzdou menej ako 483 eur ...
A to sú ktoré???? Autor si akosi nevšimol, že od 1.1.2019 je minimálna mzda 520€, takže aj keby niekto za štandartný pracovný čas (40 hodín týždenne podľa ZP) zarobil menej, tak či tak dostane v hrobom 520€.
6. 5. 2019   johny
Vieš čo v správach sa prd dozvieš, vieš koľko ľudí robí na východe za menej? Dá sa povedať že štátom platený zamestnanci v školských kuchyniach , upratovačky a pod. Vieš ako s nimi vydrbali? Znížili im úväzky, tú istú prácu musia stíhať za menej času a už je min. mzda v čudu. Nechceš ha ha ha? dovidenia! Nie každý môže odísť hrdlačiť na západ!!!
18. 4. 2019   kto vyčistí chliev?
Prestaňte prosím jednať s ľuďmi, ako so sprostými hovädami, a strašiť ich nižšími soc.dávkami. Prečo štát platí za ženu na materskej iba 60% a nie napríklad 110 %? Veď mu porodila a vychová nového daňového poplatníka,ktorý bude robiť a platiť tento štát a odvádzať pre nasledujúce generácie.Za túto službu ju štát fakticky potrestá a trestať ju bude, kým bude žiť.Treba sa potom na všetko vysrať, nesexovať, nech to tu pomaly vymrie a bude vymaľované.Nič, iba strašenie. Oproti tým 6-tim bodom,ako si popri celoživotnom platení dosporovať na dôstojné prežitie v starobe, by som autorovi tohto paškvilu vedel dať na zreteľ aspoň 10 príkladov ,pre získanie zdrojov, potrebných na udržanie dôchodkového systému, s tým, že dávky by mohli byť vyššie rádovo o desiatky percent. Tak napríklad: V minulosti SR mala 38 okresov, teraz má 79.Z 3 krajov sa urobilo 8.Narátajme k tomu obrovský aparát nadpriemerne honorovaný a mnohokrát, okrem vlastných kšeftov, málo produktívny .Detto množstvo a prebujnelosť ministerstiev ,resp.štátnej a verejnej správy,ako celku.Koľko prostriedkov sa prešustrovalo v 1. a 2. vlne privatizácií,nekval itne riadenou reštruktualizáciou sme prišli o cca 500 tis.vysokoproduktív nych občanov, ktorí turnusovite odchádzajú zabezpečovať lepší život svojim rodinám do vyspelejšej časti EÚ.Aj z tohto dôvodu sa musí vek odchodu do dôchodku v SR zvyšovať, lebo naši mladí ľudia,namiesto toho,aby si zakladali a rozširovali svoje rodiny a de fakto revitalizovali tento štát,teda aj robili na terajšie dôchodky ,chodia, pre existenčné dôvody budovať cudzie krajiny,ktoré si ich vážia a aj zaplatia. Ďalšie príklady? Koľko miliárd sa prešustrovalo pri výstavbe nedostavanej atómovej elektrárne,na našich nedobudovaných diaľniciach,koľko miliárd nás stálo niekoľkonásobné oddlžovanie nemocníc a zdrav. poisťovne,koľko prostriedkov bolo prešustrovaných, v rezortoch školstva, obrany, zdravotníctva,na podvodoch s DPH a fondoch z EÚ ? Kto dopustil takýto stav?Kto je zodpovedný za riadenie,kontrolu a za vzniklý stav v jednotlivých rezortoch,teda v tomto štáte?Kto bol, alebo bude za tieto skutky potrestaný?Od koho budú vymáhané vzniknuté škody? Veď tam boli spreneverené aj prostriedky na dôchodky, ktoré teraz chýbajú. Vinník sa našiel. Je to občan, dôchodca a hlavne dôchodkyňa,ktorá sa opovážila byť niekoľko rokov na materskej a ešte k tomu sa opováži žiť dlhšie, ako muž, a okrádať štát na dôchodkových dávkach. Zabezpečte vrátenie nakradnutého a možno sa dočkáme paradoxu,kedy budú rakúske frau stáť v šóre na miesto opatrovateľky pre slovenských seniorov.
20. 4. 2019   BORAT
Presne tak, kolonizovaný banánový Slovakistan riadi legálna štátna daňová mafia, skvostnatelí odrodilci, ktorí sa odrodili svojmu národu, vlastizradcovia, renegáti, odpadlíci, ktorí sa nezastavia pred ničím, nedajú sa napraviť, svoje napáchané zločiny, škody a zlodejstvá považujú za beztrestné a legitímne! Slovenský národ zapredali do otroctva, pokračujú v jeho genocíde a ďalej na ňom parazitujú! Dementný 'štát' v zajatí práva neprávneho! EÚ začína cenzúrovať internet (príspevky v diskusných fórach, youtube atď.), to všetko pod hrozbou trestnoprávnej zodpovednosti a pokút. Tomu hovoria sloboda slova? Za toto sa počas nežnej revolúcie 1989 štrngalo s kľúčmi na námestiach? Sloboda pohybu osôb? Ako pre koho, zvlášť pre vyvolených! Áno, sloboda pohybu osôb, ale s pristrihnutými krídeľkami, s oceľovou guľou na reťazi pripevnenou na nohe otroka v podobe dlhov a hypotéky! Široký sortiment tovaru v regáloch? Ale za aké ceny? Pričom zákazníci sú čoraz viac klamaní na úkor znižovania gramáže a kvality zloženia výrobku náhražkami (napr. percentuálny obsah kakaovej hmoty v čokoláde atď.), navyše výroba väčšinou realizovaná zahraničným producentom! Kapitalistické normy kvality benevolentnejšie, než za komunistov! Neobhajujem komunizmus, každý režim má svoje výhody aj nevýhody, ale za toto sme štrngali s kľúčmi na námestiach?
18. 4. 2019   M.V.
S takýmito lamentáciami som sa stretol nedávo asi trikrát a sú to všetko dôchodky, ktoré sa započítavjú do artitmetického púriemeru. Štandarddná sťažnosť mám malý dôchodok:
-lebo muž s ktorým sa porovnávala pracoval o 12 rokov dlhšie
- lebo si nechala vyplatiť penziu v hotovosti 1 rok spätne
- lebo bola živnostníčka a nevedela nič o osobnom mzdovom bode a myslela si, že
stačia len odpracované roky, a nepriznala príjem.
Aj myšlienka, že len ženy vychovávajú deti je vzdialená od pravdy - príprava dieťaťa do školy je skôr na mužovi. Hovoriť o slabších platoch žien je dnes už len ľudový folklór v ústnom podaní, taká obľúbená povesť.Aj na prevažne ženských pracoviskách sú platy oprávnene diferencované.
18. 4. 2019   anonym
Na to je jednoduchy recept.
Zena nesmie nikdy v zivote pracovat, pred skoncenim strednej skoly, by mala najneskor otehotniet /neznamy vojak, tanecnik na diskoteke a podobne/ potom by mala neprerusovane byt tehotna aspon este 3x, otcovstvo by mal prebrat najstarsi obyvatel panelaku, dediny, osady a takto sa dopracuje jednak ku vdovskemu dochodku, moznosti ziskat socialne byvanie a dochodok, pokial nikdy nenastupi do prace, bude mat vypocitany z priemeru.
Ako 36rocna stara mama, sa moze starat o vnucata, no v 50tke bude uz prababka.
Takyto zivot nieje fabulacia, ale zo zivota osadnikov, bezna realita.
Je sice pravda, ze nic okrem deti nevytvori, ale rozhodne spotrebuje celkom slusnu zasobu davok a dochodku.
18. 4. 2019   bingo
Autorovi odkazujem.....DAJ SA LIECIT,KOKOTKO!!!!! !!
18. 4. 2019   xxx
Cely clanok je jedna nepodarena reklama. Reklama na to, ze ked ste na materskej/rodicovsk ej 3-6 rokov, kludne aj viac a cely cas zijete z 1 platu, tak este z toho 1 platu budete hadzat cast do nenazranehop akcioveho gagora, ktory vam to nakoniec z(ne)zhodnoti ako IZP -40%
Druha vec. Tvrdite, ze ked sa zamestnam v materskej skolke, tak mi tam daju o 20% viac iba preto, ze som chlap?
18. 4. 2019   Lolo
Este pred nedavnou dobou, zeny nepracovali tolko, co muzi, alebo skratka boli v domacnosti.
Rolnici, holota a celadnici, pracovali spolu.
Sluzobne, alebo kucharky, boli privilegovane, lebo mohli pracovat.
Potom prisla prva svetova vojna, kanarikove zeny, dve velke hospodarske krizy, emancipacia, zeny dostali volebne prava, potom druha svetova vojna a vsetko emancipovane a zensky krasne, makalo aj ako traktoristky, kombajnerky, triedicky uhlia, sustruznicky, uradnicky a este popri tom, stihali nejakym zazrakom rodit deti a nie jedno v 40tke, ale kludne aj po 3-4 od 17 do 28, potom uz boli stare baby.
Lenze dnes, vdaka genderingu a roznym vrtakom systemu, zeny maju mensie prava na vyrobu deti, ako v totalitnych, alebo fundamentalne nasilnych systemoch.
TAkze na miesto zien, mame dnes ludske zdroje, ktore maju penis, alebo vaginu, avsak na deti nieje nejak priestor.
Inak sa to vola aj postupna liberalna genocida.
Dufam ze nasa nova prasidentka Europskeho dominia, bude daco robit nie pre to, aby zeny mohli viac robit za pasom, ale viac robit pre zeny, co pracuju a chcu mat deti.
Ale neoliberali podporuju prevazne len tie skupiny obyvatelstva, /formy zivota/ alebo etnicke subory, ktore sa mnozia na plne davky, ale nekazia priemer pokusom o ziskanie prace, zamestnania, alebo vobec platenim odvodov.
1/2staršie