Názory čitateľov


Názory k článku:
Výber podhodnotených akcií priamo z vesmíru: Nespravodlivá výhoda vďaka peniazom

25. 4. 2019   Pomocný Pokladník
Konečne raz zaujímavý článok :)
Toto šialené sledovanie je však zjave ešte ďaleko širšie, hlbšie - a možno už aj prehnanejšie.
Dva krát som si na AliExpress-e všimol, že som hľadal špeciálny - ale realizovateľný výrobok (občas potrebujem veci, ktoré iným ľuďom nechýbajú) a naozaj som taký výrobok ani nenašiel.
Použil som iné riešenie, ale po 2-3 mesiacov som hľadanie spustil znova, či sa náhodou situácia nezmenila. A div sa svete - požadovaný výrobok sa zrazu objavil - a hneď u viacerých dodávateľov. Pritom v USA, či EU také výrobky na trhu stále nie sú.
Samozrejme to znie nezmyselne - ako môže jeden Slováčik ovplyvniť trh vo veľkej Číne ? Veď to je rovnaká hovadina, ako keby trepot krídeľ motýľa v TANAPe spôsobil tornádo v Japonsku ... hm, že som to už niekde počul ?
Na druhej strane je pravdou, že tých dotazov som poslal desiatky a po dobu rádovo dvoch týždňov.
Nie je preto nepravdepodobné, že analytici kupujú nejaké svodky od Alibaby a keď naďabia na produkt, ktorý by im pasoval do portfólia, tak ho proste zaradia do výroby. Veď je pravdou, že vymyslieť nový - ale lacno vyrobiteľný produkt - ktorý by sa predával bez masívnych nákladov do marketingu je v dnešnom preplnenom svete asi krkolomná makačka.
Takže možno ešte stále prispievam zlepšovateľskému hnutiu, akurát už nie som členom BSP a hlavne mi za to nikto nemusí platiť žiadne odmeny (?)
Ale možno som v skutočnosti tak neskutočne tuctový, že len žiadom v ten istý čas to isté, čo milióny iných ... Alebo zhoda náhod.
No nič, musím to nejako sofistikovanejšie preskúšať, lebo je napínavá predstava, že ma nesleduje len NSA, FBI, SIS, KGB, Mossad - ale možno celý svet (!)
Len si musím dať pozor, aby som náhodou neovplyvnil voľby v USA, Číne, Rusku, či Severnej Kórei ;)
24. 4. 2019   Jahoda
Skutky ludi budu hodnotene podla umyslu.
1/1