Názory čitateľov


Názory k článku:
Sorosova teória: Spätná väzba je silná čarodejka, ovláda celý trh

24. 4. 2019   WorkingClassHero
sorosa na webe nespominajte, lebo vas oligarchicke media zaradia medzi konspiratorov
23. 4. 2019   Dôchodková Pivnica
Takže ekonómovia objavili spätnú väzbu ?
No bolo načase ...
Lebo aj Černobyl odpálila spätná väzba (aj keď ukrajinskí operátori sa fakt namakali, kým ju k tomu donútili ručným odstavením úplne všetkých bezpečnostných systémov. Mimochodom ani James Bond by to nedokázal lepšie :(
Problém je, že teraz zrejme bude trvať ďalšie storočie, kým im dôjde, že spätná väzba exituje kladná a záporná.
Tá záporná systém stabilizuje a aj obyčajná, stará žiarovka by okamžite zhorela, keby ju nemala.
Nebyť zápornej spätnej väzby, tak v podstate každé technické zriadenie pracujúce s nejakou energiou by vybuchlo, zhorelo, alebo aspoň prestalo fungovať.
Burza, pracujúca s energiou tých, čo vytvárajú hodnoty, má - bohužiaľ - kladnú spätnú väzbu - podobne, ako ten černobylský reaktor.
Černobyský rekator ju mal preto, že jeho konštrukcia nebola zrovna vhodná pre produkciu elektriny, ale zato bola výborná pre produkciu plutónia pre jadrové zbrane - čo bolo v skutočnosti jeho hlavným účelom a elektrina bol len vedľajší produkt (de facto odpad).
Preto bola kladná spätná väzba v Černobyle akceptovaná - aj keď operátori sa tvárili, že o tom nevedia (ako tá babka, čo pracovala v továrni na kosačky a keď z roboty ukradla všetky diely a doma si chcela poskladať kosačku, vyšiel jej z toho guľomet. Ale vraj ani Nemci netušili o koncentračných táboroch :)))
Takže otázka je, čomu vlastne burza v skutočnosti slúži, keď jej jej kladná spätná väzba "odborníkmi" a tupou verejnosťou akceptovaná ?
Že neviete ?
Nuž tak ste verejnosť a mali by ste byť zbavený svojprávnosti, lebo inak zvolíte do EU parlamentu tých , čo sa tam snažia dostať a nie tých , čo by tam patrili - čo je však v reálnej demokracii nemožné.
A tak zase raz dostanete to, čo si zaslúžite - čo je dobre - lebo prečo by ste mali trpieť len po smrti v pekle, keď môžte už aj za živa na tomto pošahanom, krumplovitom geoide ?
23. 4. 2019   anonym
zas jeden z tých článkov,ktoré hovoria veľa, ale v podstate aj nič
článok typu: "prídem zajtra, iba žeby som neprišiel"
1/1