Názory čitateľov


Názory k článku:
Prezident podpísal novelu, ktorou sa uvoľní frekvenčné pásmo 694 – 790 MHz

11. 4. 2019   Tridsaťpäť Vomeškaní
Vzhľadom na to, že EU už prijala opatrenia, ktoré zlikvidujú internet - tak ako ho poznáme (upload filtre) - a iné štáty (Rakúsko) sa snažia ísť ešte ďalej (likvidácia anonymity) - tak si myslím, že tie pásma už nebude až tak veľmi treba ...
Lebo akonáhle vám príde prvá pokuta za stiahnutie nielen filmu, MP3, knižky a SW - ale čohokoľvek, čo si ktokoľvek vyhlási za Intellectual Property (čo je vlastne všetko - dokonca aj reklama) tak váš vrelý vzťah k internetu veľmi rýchlo ochladne. Najmä ak vám to rovno strhnú z účtu a vy sa až z výpisu dozviete, že ste hlboko v debete.
Isteže internet nezanikne - tan bude dokonca čoskoro povinný (len čo sa ľudia začnú odpájať :) a svojvoľné odpojenie od internetu, alebo nebodaj nezákonné zablokovanie príjmu GPS, či zakrytie kamery, alebo mikrofónu budú o pár rokov trestnými činmi, ktoré sa veru nebudú posudzovať tak laxne, ako keď Lipšic zdemoluje chodca.
Za obmedzenie demokracie dostane 10 natvrdo v tak superrýchlom konaní, že si ani nestihnete navliecť nohavice ;)
Ludia sa však logicky budú snažiť telefonovať, SMS-kovať, mailovať. chatovať a browsovať čo najmenej - len toľko, aby nevyvolali podozrenie, že internet sabotujú.
Okrem toho niektoré informáciu budú stále praktické (otváracie hodiny, počasie, mapy a hlavne podateľňa všemocnej IP polície (premenovanej SiS/ŠTB) pre udávanie susedov, ktorí si doma nahlas spievajú, či recitujú a neplatia SOZA)
Síce škoda - ale tak to už na tomto svete chodí - keď je potreba, nie sú prostriedky (pamätáte si ešte ako ste downloadovali cez 2400 baudový modem a telefónnu linku ?) a keď sú prostriedky, prestáva byť potreba (asi ako denníky pred 1989 :)
Vitajte v totalite - tentoraz skutočnej a úplnej (ale však to už poznáte z US dystopických filmov. Budúcnosť práve začína a ako obyčajne - dostanete presne to, čo si zaslúžite)
10. 4. 2019   Lolo
Kedze sa jedna o "narodny poklad" a navyse tam pracuje teraz nejaky broadcasting, DVBT, co je viac menej sukromna investicia, za co budu nasledne odmeneny prevadykovatelia zrusenim pasiem III-IV TV pasma, nahradia im urcite aj technologiu, ktora pojde do srotu, moyu uplne z kludnym svedomim, zrusit aj cele DVBT a aj DVBT2, uplne bez nahrady a ludom dat moznost zadarmo sledovat IPTV, cez 5G.
Ziadne DVBT nieje potrebne, lebo terestrialne vysielanie prakticky prichodom internetoveho broadcastingu stratilo uplne zmysel.
A to ako radiove, tak televizne vysielanie, je uplne bezprizorne vyziareny vykon VF, metajuci fekalie pomiesane z reklamami, ktore sa miesaju z nejakymi filmami.
Dnes reklama nikoho nezaujima, zlavvove letaky su na internete, nikto do schranky tvrdy WC papier farebny, hadzat nemusi.
Dnes v dobe sirokopasmoveho internetu, teda pri takomto rozhodnuti, by kazdy, kto plati poplatky za rozhlas a televiziu, teda ma elektromer, by mal mat moznost mat pristupu na sirokopasmovy internet, pretoze tam je aj televizia a aj rozhlas.
Kto nema pevnu linku, tak prave tato sirokopasmova zazracna vec, ako je 5G, umozni sledovat ludskym zdrojom prave len to, co koho zaujima, bez nutnosti vlastnit TV a R prijimac.
Pasmo VKV FM CCIR, bude aj tak jedneho dna cele nielen na DAB a DAB+, ale aj na internete a prijimacie zariadenie v podobe mobilneho telefonu, maju dnes aj deti a starci.
Takze ono to, co podpisal prasident, je sice pekne, ale nikto si nebude moct z motrokov, stazovat, ze bude musiet kupovat novy TV prijimac, alebo black box.
Motrok je spotrebic, absorber toho marastu, co sa nan vali cez vysielanie a nasu kleptokraciu.
1/1