Názory čitateľov


Názory k článku:
SPPK teší fakt, že je o slovenské mäso podľa prieskumu väčší záujem

8. 4. 2019   Jaro
Na pultoch potravin bude tolko slovenskych potravin, kolko my dovolime. Zakaznik rozhoduje o tom co sa bude predavat, lebo to co nekupi sa casom prestane predavat. Ja osobne uz roky kupujem len slovenske mäso ( okrem hovädzej svieckovice) , snazim sa veci kupovat od slovenskych vyrobcov ( ved nech ostanu peniaze doma) ako zelenina, ovocie ( s bananmi mam problem), jogurty, mlieko, maslo ale rad si kupim aj spanielsku salamu, grecke olivy , madarske vino. Faktom je , ze cim mensia krajina, tym väcsi podiel zahranicnych vyrobkov vseobecne. Predsa nemozme vyrabat vsetko. Dolezite je , aby krajina ako taka nebola v deficite. To je teda moj nazor.
8. 4. 2019   Lolo
SPPK aj spotrebitelia sa tesia, ale v skutocnosti nikto nevie, co je vlastne Slovenske maso.
Etiketa a obal, by malo niest oznacenie made in EU a v ramci Schengenskeho priestoru, by sa nemala udavat ziadna krajina konkretna, len ono EU.
Ak tato potravina je z krajin mimo EU, malo by to tam byt napisane.
Ak uplne konkretne, tak vsetky krajiny, cez ktore maso, alebo vseobecne potraviny prechadzaju.
To znamena, ze ak bolo napriklad obilie vypestovane v HU, pomlete v PL, upecene z toho cosi, bolo v SK a prevazalo sa to cez AT, DE, DK, CZ, SK, na skratenie celeho komplexneho cargo retazca z CMR, alebo JCD, tam staci byt napisane len made in EU.
Slovenske maso by nemalo nikdy opustit krajinu, kde bol dobytok od telata ustajneny, chovany, porazeny, rozburany a zabaleny.
Inak sa nejedna o vyrobok danej krajiny.
Rovnako ak je vyrobok vyvezeny, hoci individulane, je uplne irelevatny povod krajiny, kde bol vyrobeny.
1/1