Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako vyvolali čínski turisti bezhotovostnú revolúciu v Japonsku

16. 4. 2019   Eugen
Platenie smartfónom za využitia aplikácie QR kód je na rozdiel od technológie NFC zdĺhavé, preto sa v Európe a USA neujalo. NFC je krátkodosahové, vysokofrekvenčné, bezdotykové spojenie umožňujúce výmenu dát medzi zariadeniami do vzdialenosti okolo 4 cm. Prenos trvá zlomok sekundy. Kým sa budete zabávať s fotením kódu iný zákazník s mobilom ktorý podporuje technológiu NFC už má dávno zaplatené.
17. 4. 2019   Lovap
To je síce pravda, lenže pravdou je aj to, že je to, oproti QR kódu, drahé - potrebuješ NFC zariadenie. Čína postupovala takto, lebo je to lacné a dá sa to umietniť aj do každého drobného stánku na ulici. Prosto vycapíš vytlačený paprie s QR kódom a je to.
15. 4. 2019   Zobuďsa Neojebúťa
Japonci pokračujú v čistení Fukušimy a metodicky odstraňujú ďalšie palivové články.
No a ?
No nič.
Stačí si však uvedomiť, že Fukušima bola v skutočnosti 3x väčšia katastrofa než Černobyl a napriek tomu sa Japončíci nevzdávajú a ani len nepomyslia na to, že by Fukušimu napokon neopravili !
Aký rozdiel vočí nám - primitívnym a retardovaným Slovanom :(
Čo urobili Ukrajnci - okrem toho, že Černobyl neodbornou manipuláciou zničili ?
Nič, len vycicali EU a nechali postaviť absolútne hlúpy a totálne zbytočný "sarkofág".
Najprv sa vytvorila gigantická vlna hystérie a tých najsprostejších dezinformácií, potom Rusi v duchu bojového ducha Veľkej Vlasteneckej Vojny areál ako-tak vyčistili - a hlavne si poudeľovali tony vyznamenaní (bez ktorých žiaden Rus neprežije).
V skutočnosti sa tam však nič až tak strašného nestalo - akurát jede reaktor trocha buchol - inými slovami, normálna priemyselná havária, akých sú vo svete stovky. Celé sa to ale giganticky zdémonizovalo - jednak aby si všetci tunelári mohli riadne kopnúť do nepodareného komunizmu - hoci sa dohromady nič nestalo (ostatné tri reaktory bežali ešte 20 rokov ďalej - a ľudia tam normálne chodili do roboty - a nebyť EU, chodili by dodnes. A že zamorenie Európy - áno to tu bolo - trvalé (nie 10 dňové) a 3x väčšie, keď sa robili pozemné jadrové výbuchy (ktorých bolo dohromady viac než 1000 !)
A čo Japonci ?
Aby uchránili reaktory - samotní operátori vypustili radioaktivitu - a čo sa stalo - nič. Novinári sa síce snažili strašiť, takže vyemetení Amíci si už prestavovali ako bude v noci žiariť Tichý oceán - ale Japončíci to stoicky ustáli a dnes to už novinári nepíšu, lebo to nikoho nezaujíma, keďže všetci pochopili, že to bola hovadina.
Že hovadina je aj Zóna okolo Černobylu už dnes v tichosti chápe aj väčšina ľudí - keďže zvieratám a rastlinám sa tam vynikajúco darí - ako v našich voľakedajších vojenských priestoroch (videli ste už trojcenttimetrové maliny - ja hej - na ostrých strelbách na ZVS).
Prečo - lebo izotopy s krátkym polčasom rozpadu sú už dávno vyžiarené a izotopy sa rekatora proste von nedostali - a ani nikdy nedostanú (aj bez sarkofágu) - lebo sú proste extrémne ťažké (pozrite si niekedy Mendelejovou tabuľku prvkov a pochopíte, že olovo je proti nim ako pierko :)
Takže zase raz rafinovane vymačkli peniaze z teba a cez tvoje dane si demokratickí chytráci namazali vrecká z provízií za stavbou úplne nezmyselného sarkofágu !
Prečo nezmyselného ?
Lebo ten starý mal v sebe (úmyselne) otvory, ktorými pohodlne prešiel kamión s návesom - a čo sa stalo - nič ...
15. 4. 2019   anonym
radiačná hormezace sa to mu nadáva
15. 4. 2019   trader
Preco pises o niecom comu ani trochu nerozumies ? Taky slovensky Brouk Pytlík.
16. 4. 2019   anonym
Tak ty si riadny anonymný ozembuch! Absolútne nemáš šajnu o čom bol Černobyľ!
15. 4. 2019   Chybaby Bolachybou
My sme verní Amerike, lebo obdivujeme mega-podvodníkov, ktorí sa tam majú ako ryby vo vode a prasce v kukurici. A čím viac nás bije a žmýka svojimi umelými krízami, tým ju obdivujeme viac. 2^6 shades of grey. Najviac obdivujeme americkú kultúru super-filmov, kde vždy musia byť nejaké zastrelené mŕtvoly, násilím sa rieši každý problém a bez naháňačiek aut by sme žiadali vrátenie vstupného. O tom, akí sme nesvojprávni idioti však asi najlepšie svedčí používanie kreditných a debetných kariet, ktoré sú úplne zbytočné, lebo jediná informáciu, ktorú prenášajú je to číslo, čo je na nich vytlačené. A ich jediný zmysel - okrem drania peňaženky a trhania vreciek je kŕmenie US autorizačných centrál MasterCard, Visa, Dinner Club, American Express a tak podobne. No a ešte príštipkártenie našich "bánk" - čo sú v skutočnosti zahraničné pobočky - že môžu inkasovať poplatky za úplne zbytočné vydávanie nových kariet. Štát by to samozrejme mohol riešiť -lenže my ani nemáme žiaden štát - len bandu pijavíc, zlodejov a príživníkov, čo vyciciavajú ostatných. Najnovší zločin tejto sebranky bude "parkovacia politika", ktorá samozrejme absolútne nič nevyrieši - len zinkasuje a minie pre seba. Prečo nevyrieši - lebo urbanistický koncept Petržalky by nepochopili, ani keby chceli. A zvyšok mesta nikdy žiaden nemal. Bratislave by vlastne architektonicky najviac mohli pomôcť naši americkí priatelia, keby im tie dve megatonové jadrové bomby, čo sú sem namierené a parkujú voľakde v podzemnom sile v Severnej Dakote omylom uleteli ...
15. 4. 2019   trader
Ty si rusofil a obdivujes megapodvodnikov z Ruska.Provizie za statne zakazky 40%.
A majetky presuvaju do Karibiku.
Kde sa na nich hrabe USA !
15. 4. 2019   bbb
a vôbec nič o čínskych turistoch v bratislave
1/1