Názory čitateľov


Názory k článku:
Dospelí s deťmi sú menej šťastní, ich výchova je drahá

12. 4. 2019   jahoda
kecy v kleci. deti su k nezaplateniu
7. 4. 2019   Lolo
Ono je asi uplne jedno, pokial vladne konstitucna kleptokracia, ci mate doma akvarium, alebo psa, pripadne macku, dieta, leva, tygra, pripadne ine zvieratko, pokial ludsky zdroj pracuje, ak ho stat nezvyhodnuje vlastnictvom ziveho tvora, tak ho znevyhodnuje. Nieje to o tom, kolko stastia dieta prinasa, alebo kolko vychova stoji, ale najma o tom, ze v systeme nieje potreba deti, avsak tato ludska potreba, nieje ani zakazana.
Ak by bolo potrebne vyrabat ludske zdroje, za politickej podpory statu, tak by kludne rozdavali aj kopiraky, aby urychlili mnozenie.
V nasej kolonii a ale aj na okolo, su uprednostovane rodiny mnohodetne, avsak zasadou je nepokusat sa o pracu, ale mnozstvom deti, byt zamestnany na plne davky.
Tam uz nejde o stastie, ale o plynuly vyrobny proces, ktory ma presne technologicke a dodavatelsko odberatelske vztahy, kde sa vyplaca za kazdy vyrobeny kus mesacne presna odmena.
Navyse urcitym etnickym skupinam, na toto byvaju budovane z penazi statu aj vyrobne priestory, vhodne na trvaly pobyt.
Zriadit si na cudzom pozemku "rekreacny" objekt, nepripojeny na verejne siete, tiez moze len urcite etnikum, navyse tam mat prihlaseny trvaly pobyt.
To sa nazyva tusim pozitivna diskriminacia.
Nikto neskuma velkost zachodovej misy, alebo jej pritomnost, ci sposob ziskavania pitnej a uzitkovej vody, alebo energeticku triedu objektov.
Pracujuce ludske zdroje ale volia komplikovanejsi pristup, bez urcitych kompromisov v ramci nasej byrokracie.
7. 4. 2019   anonym
Môj názor sa budem snažiť vyjadriť čo najviac pragmaticky aúprimne. Mám dieťa.A ľúbim ho. A skutočne si myslím, že sú zmyslom života. Veď čo je viac ako vychovať človeka?! No ale.
1. Financie!
2. Obmedzenia v práci, súkromí, všetkých doterajších aktivitách na dlhé roky
3. balancovanie na ostrí zdravého rozumu, ako ich uchovať pri živote, zdraví, vlastnom zdraví, ako si udržať psychické zdravie, ak je dieťa mimo tabuliek
4. priam nemožnosť mať nejako hlbšie sociálne kontakty, koníčky, oddych, dovolenku len pre seba, kľud, uchovať si priateľov, či vôbec ísť neikam bez dieťaťa
5. ak aj idete von a necháte dieťa doma samé pod 12 a neičo sa stane odhliadnuc od vlastných výčitieka strachu) hrozí vám basa
6. ak si aj odpustíte ísť niekam von, ale je dieťa chorľavé a pracujte, tak aj tak vám hrozí basa, lebo družina je len do v veku dieťaťa 10 rokov a rodič ho nesmie nechať samé do veku 12 rokov! Ako to má urobiť, sa nik nestará.
7. Vychovávať dieťa je zložité už od malička, nie puberta pri dnešných deťoch nezačína v 12- rokoch, ale oveľa, oveľa skôr.. A je to veľký nápor na psychiku!
8. akékoľvek Vaše zlyhanie, či zlyhanie dieťaťa Vám okolie dá pocítiť, opäť psychika!
9. N akaždú profesiu existuje minimálne učňovka, no na výchovu, a pritom je to odborne aj psychicky najzložitejšia práca nepripravuje nikto. ˇČasto sa stáva, že neikedy vo veku 1O rokov d. si človek uvedomí, čo mal, či nemal robiť v jeho útlom veku. A potom tie výčitky!
10. štát nepomáha. Nedá vám skrátený úväzok, neponúkne prácu na doma(ani pri akútnej potrebe a žiadosti), žiadne združenia, osveta, pomoc, len zákony na trestanie rodičov, čo sa na to rodičovstvo dali (zákaz fyzických trestov, možnosť dať rodiča na súd za facku...)
11. utiekanie sa k radám na nete, či v časáchoch je závadzajce a mätúce. (poznáte to, šatkovanie áno kočiar nie, umelé mlieko nie, lsadkosti nie, fyzické bitie tabu, trest nie, pokarhanie nie , pochvala nie...atd.)
Rodičovstvo je podstate voľba, za ktorú rodič pyká celý život, obmedzuje sa, obetuje, nesie následky na celý život s výsledkom viac ako neistým.
A nebyť lásky, ktorú pociťujeme voči našim potomkom by sme to nezvládli. Takže prajem veľa, veľa lásky :-)
7. 4. 2019   kladivo
Je pravda že štát pomáha len minimálne. Pozrite sa na Maďarsko aká je tam pomoc hlavne viac člennim pracujúcim rodinám. Na Slovensku žiadna. Mladí ľudia majú hrdlacit do dôchodku A potom zomrieť (ešte pred dôchodkovým vekom). Prehldlacit celý život, platiť nehorázne dane na to aby politici mali Z čoho kradnúť A späť nedostanú za to nič. Ani deti si nebudú môcť dovoliť.
7. 4. 2019   fishu
no napriek tomu, ked sa tych mladych spytas, ktora krajina je najlepsia, pocujes len slovenskoooo
10. 4. 2019   Dig
Dik za dobry komentar.
7. 4. 2019   Blind man
Ten čo tento článok písal a tí čo tento výskum robili evidentne mali namiesto hlavy penis a namiesto penisu hlavu. navyše sa im mozog zaplnil sračkami, nech už ho mali hocikde.
7. 4. 2019   Lolo
Existuju aj vynimky..
Ak by stat nieco stala vychova deti, tak by sa asi rodili vo vatsom pocte. Skuska spravnosti tohoto tvrdenia...
Deti ktore su vychovavane za statne peniaze zo socialnych davok, alebo plne v rezii statu v domovoch, malokedy migruju a odchadzaju pracovat do zahranicia, maximalne z nich vznikaju ekonomicky migranti.
Vatsina deti, ktore vychovali rodicia z davok, sa pevne zakorenuju a stavaju sa rodicmi, ktori sa mnozia dalej, na plne davky. Vzdelanie vysokoskolske je len naplastuou na neuteseny stav a to, co musia dat rodiacia za vychovu deti, ak na nich skutocne pracuju.
Doba Husakovych deti, zavretych v ohrade, je davno prec.
Ak ludske zdroje, nemaju dostatok prostriedkov na vlastnu obzivu a prezivaju vo forme pracujucej chudoby v malometraznych bytoch ako jednotlivci z neuplnymi nahodnymi vztahmi, deti sa rodit ludskym zdrojom nebudu.
Ale mame tu ziarive priklady, kde stastie prekvita a deti sa rodia a rodicia su statstny, lebo kazde narodene diea, je radostou a zvysenim prijmovych moznosti.
Takze deti ak sa vyrabaju na plne davky, mozu rodicom prinasat aj ohodnotenie, zlepsuju sa tak ich prijmove moznosti.
Problem zivotnych podmienok osadach je relativny, kvantitativne vsak nevznikaju ludske zdroje, ale dalsi poberatelia davok.
7. 4. 2019   kladivo
To je dobra blbost... Vacsina ludi chce mat deti. Co je potom zmysel zivota...
8. 4. 2019   Robo
Ja mam macku a psa:)
8. 4. 2019   artofnoise
veru pes a macka to je dobra nahanacka
10. 4. 2019   Dig
Napriklad, praca. Nie kazdy ma na to vychovat deti.
1/1