Názory čitateľov


Názory k článku:
Priemerná suma doživotného dôchodku z 2. piliera je 27,16 eura

2. 4. 2019   johny
Zbytočne sa tu rozpisovať. Oni potrebovali od ľudí vytiahnuť peniaze okamžite, mimo štátny systém, chcú si žiť na úrovni hneď. A darí sa im to iba za jednoduchý prísľub že sa ta masa nerozmýšľajúcich ulakomí na superový život na starobu. Ale tak to na Slovensku nefunguje!!! Lebo Slováci sú veľmi jednoduchý a ovplyvniteľný ľudia, tak ich stále odrbú!!!
2. 4. 2019   Lofo
Priemerný starobný dôchodok LEN z I.piliera (štátny dôchodok) = 456,79€
https://www.soc poist.sk/priemerna-vy ska-vyplacanych-docho dkov--v-mesiacoch-/16 00s
Priemerný mesačný starovný dôchodok z I.piliera ak poberám aj II.pilier = 444,10 €
https://www.soc poist.sk/dochodok-z-i i-piliera-iwj/59350s
Priemerná suma doživotného dôchodku z II.piliera = 27,16 €
27,16 + 444,10 = 471,26 €
471,26€ > 456,79€ - ak mám II. pilier dostanem viac ako keby som sa spoliehal len na štát.
Treba si viac naštudovať problematiku. Potom sa stáva, že sa vyjadrujú takí, ktorí nemajú ani šajnu o čo vlastne ide a veria Kotlebovi, Ficovi a podobným pretože Vám povedia to čo chcete počuť a nie pravdu.
2. 4. 2019   Chuck
27€ verzus 46€. Čo na tom nechápeš? Po zarátaní rovnakej indexácie je suma z 2. piliera 2x nižšia za rovnaké odvody. Čiže ak by mohli ľudia platiť 100% odvodov do súkromného piliera, mali by dôchodok 220€ mesačne.
https://spravy. pravda.sk/ekonomika/c lanok/343494-dalsia-n aslapna-mina-v-druhom -penzijnom-pilieri/
21. 4. 2019   Michal
Pri 10 ročnom sporení je rozdiel taky maly. Všetci sme to vedeli a dopredu informovany. Ja som čakal horšie čísla. Napríklad o 10 rokov pri 20 ročnom sporení to bude vyrazne vyhodnejšie pre sporitelov v II. piliery.
2. 4. 2019   classic chess
To má každá slovenská opatrovateľka ako základný dôchodok za dva odpracované roky v Rakúsku. A z 2. piliera (ak si v ňom šetrila) pri ukončení práce jednorazovo niekoľko so EUR.
1. 4. 2019   ľuboš
Tak vám treba a každému doprajem tuto mizeriu z 2.piliera.
Keď som tvrdil, že je to Miklosov podvod, nechceli mi veriť..., NIKDE vo svete nefungujú "súkromné dôchodky... :(((!!!
1. 4. 2019   anonym
To ste na to došli na to až teraz tieto všeliake fondy sú za hov-o preto treba šetriť si sám -i úplne zrušiť všeobecnú ,druhý ,tretí pilier táto samokrajinka koná protiprávne nedemokraticky pracujúci je okrádaný robia sneho nesvojprávneho pritom je to proti jeho vôli postavili na tom údajne ide o socialný systém nesporne je to okrádanie pracujúcich pod rúškom zákona ktorý nemá oporu v demokratiskom štáte je to výsmech spravodlivosti a celej spoločnosti najlepším sporitelom zhodnotovatelom je pracujúci sám hofg totalitáci
1. 4. 2019   Milano
Keď začínali ľudí lapať, sľubovali švajčiarske dôchodky.Teraz by tie dôchodky mali byť minimálne také ako je polovica toho, čo vypláca štát. 27 E to je možno pre švajčiarskeho žobráka suma vyžobraná za pol hodiny. A začalo to za Mikloša, Dzurindu, nie Fica.
1. 4. 2019   Pokazený Stroj Času
Som naozaj šťastný a slzy mi tečú od dojatia, aký obrovský vývoj urobila demokracia za púhe štvrťstoročie. Je to naozaj dar a zázrak ako efektivita trhom riadenej ekonomiky oslobodlila ľudí od námhavej a nebezpečnej práce, takže dnes už všetci môžu sedieť doma všetko robia stroje. Ale najväčším úspechom politkov a vysokovzdelaných ekonómov je neustále zhodnocovanie meny. Kto by to bol keby predpokladal, že raz bude dôchodcovi stačiť na mesiac €27 - čiže necelých, voľakedajších 815 Kčs - keďže hnusný, komunistický prvý pilier už iste bude čoskoro po práve zrušený, tak isto ako kryptokomunistický Občiansky zákonník z roku 1963, ktorý je iste stále v platnosti len z úcty k obetiam Druhej svetovej vojny. Neprajníci demokracie musia len zahanbene sklopiť oči, lebo čo už sa dalo v roku 1963 kúpiť za - prakticky bezcenných 815,- Kčs ? Skoro nič. Lebo načo by už komu dnes bolo 313 litrov benzínu, keď jazdíme na elektromobiloch ? A kto by už jedol suchých 8150 rohlíkov, keď dnes máme McDonalda ? A načo by komu bolo 680 litrov plnotučného mlieka (áno, toho s fialovým vrchnákom :) keď dnes si nechceme kaziť zdravie tukom a navyše máme zdravé energetické nápoje ? Že uhlie na celú zimu - no ale kto by si dnes trúfal znečisťovať naše drahomilované životné prostredie a zväčšovať uhlíkovú stopu. A že 3260 miestnych telefónnych hovorov ? Prosím Vás - však máme Skype, WhatsApp, Viber a HiU - ktoré sú úplne zadarmo ! To sa komoušom ani nesnívalo :) 3260 jázd MHD ? Cha ! Dnes jazdí IMHD zadarmo - síce len skrz rozkopané Mlynské Nivy - ale nemusíme byť hneď skrz každú drobnosť malicherní. A o čom sa našim otcom vôbec nesnívalo - no nám to táto úžasná doba priniesla - sú nadzvukové dopravné lietadlá (Concorde), lety človeka na Mesiac a sľubne sa rozbiehajúca stavba Bratislavského metra ! Hm, nejako mi to nesedí :( Že by som to nejako poplietol a uviedol v opačnom poradí ? Ale to je jedno, dôležité je, že nezadržatelne kráčame vpred !!! Vpred ? Hm, čo je to vlastne vpred ??? No to vlastne ani nie je tak dôležité.
Á - dobrý deň - Vás som už niekde videl ! Však jasné - ako sa máte, Vaša Výsosť Mária Terézia ? Že práve idete zaviesť poddanstvo a nevoľníctvo ? No výborne - síce nás voľakedy v škole učili, že by to malo ísť nejako naopak - ale to boli tí sprostí komunisti :(
Ale vývoj veru nezaastavíš ;)
1. 4. 2019   lamda
vypada to tak, ze najprv ludi prehodili z rastoveho fondu do garantovaneho a teraz za to nechcu prebrat zodpovednost a ludom straty doplatit.
1. 4. 2019   anonym
Za to Fico nebude niesť nikdy zodpovednosť
1/1