Názory čitateľov


Názory k článku:
Kto bude vládnuť burzovému svetu?

29. 3. 2019   Klepeto Nadvere
Je zrejme nesporné, že to, že sa "v 20. storočí z USA stane dominantná veľmoc" mali na svedomí dve strašné vojny, ktoré rozpútalo Nemecko a ktoré na chvíľu zatlačili Európu do doby kamennej.
Aby sa zabránilo opakovaniu takého armegeddonu, bola vytvorená Európska únia, ktorej prvoradým cieľom bolo otupiť spory Nemecka a Francúzska o Porúrie - konkrétne oceliarsky a energetický priemysel.
Je preto nanajvýš nebezpečné, že - aj keď malá - ale predsa - nukleárna veľmoc - Veľká Británia zrazu z EU vystupuje a nikto nikdy nepodnikol žiaden pokus zapriahnuť do tohto postroja ruského medveďa - hoci cárske Rusko sa pravidelne zúčasťňpvalo všetkých šarvátok - ale aj svadieb - voľakedajšej feudálnej Európy.
Namiesto toho si ktorýsi idiot zmysel integráciu Turecka - bývalej osmanesnekj ríše, ktorá vždy bola európskym protipólom :(
Navyše je dnes jasné, že Brexit bol orchestrovaný prostredníctvom Facebooku a spoločnosti Cambridge Analytica - obe frčiace na US kapitále - a ešte zrejmejšie je, že naejká zahraničná manipulácia tam musela byť, keďže Veľká Británia žalostne zlyháva v tom aby svetu vysvetlila, čo vlastne chce. Asi to nevie preto, že to v skutočnosti chce niekto iný, ktorý jej však nepovedal, že skutočným účelom má byť oslabenie EU, aby sa niekto tretí - a zdanlivo nezúčastnený - mohol zase raz riadne nabaliť (?)
Cui prodest deštrukcia Európy sme už našli v úvode - takže sa okamžite vynára konšpiratívne podozrenie, nemali náhodou naši zaoceánski priatelia svoje špinavé paprče aj v príprave tých dvoch strašných vojen, na ktorých tak neuveriteľne vyprofitovali ?
Nuž keď vezmem do úvahy, že jedným z najaktívenjších obdivovateľov a podporovateľov Adolfa Hitlera bola ikona slobodného podnikania a US ekonomiky - priemyselník Henry Ford, tak možno by to stálo za hlbšie historické skúmanie (?)
28. 3. 2019   Karol
Rast zisku na akciu by za normálnych okolností mal byť nulový. Lebo rast tržieb by mal byť na úrovni rastu produktivity. A rast produktivity by sa mal rovnať rastu počtu akcií, preto rast zisku na jednu akciu by mal byť nula. To, čo sa dialo posledných 100 alebo 120 rokov je to, že verejne obchodované spoločnosti likvidovali malé firmy a zvyšovali svoj podiel na agregátnych tržbách. Preto akože zisk na akciu rástol a to spôsobilo tie "výnosy". Teraz už prakticky nemajú koho zlikvidovať. Aj americký trh už teda dozrel, tak ako európsky, a výnosy (gross total return) treba očakávať n úrovni okolo 2%p.a. Také fondy, čo kupujú Slováci majú stratu na index 4-5%p.a. Preto by menej prerobili, keby nechali peniaze na obyčajnom sporiacom účte.
1/1