Názory čitateľov


Názory k článku:
Lepšie cielenie reklamy: Biofeedback monitoruje vašu on-line nákupnú skúsenosť

28. 3. 2019   Lolo
Kaslite na biofeedback.
Off line su cele skupiny teroristov, co nepotrebuju sledovat ani porno cez internet a su financovany z davok utecencov v EU, pekne potichu v hotovosti.
A tam kde sa zgrupuju, nieje ani mobilny signal a nejaky obcas prelietajuci dron, nad pustou, nieje nejaka hrozba.
Napriklad taka suita offline dochodcov z barlami a palicami, tvori dnes vatsiu bezpecnostnu hrozbu, ako niekolkodnovy vypadok internetu.
Hrozbu tvria preto, ze su jednak offline, jednak preto, ze nemaju co stratit, maju castokrat aktivny bojovy vycvik, ako armadny, tak rozsireny o sposob prezitia, aj v podmienkach dzungle velkomesta, dokonca prezili aj svojich lekarov, dokonca aj pokusy na ich tele, zvladaju zit z liekmi, ktore by zaili aj tazke fetky, su lahko manipulovatelny, tazko kontrolovatelny, nevyspytatelny a castokrat bez vlastneho nazoru, a co je uplne strasne, nemaju facebook. Na komunikaciu, pouzivaju osobny kontakt, pisomne odkazy, otvorenu rec, su nedovercivy voci okoliu, vytvaraju bunky ako partyzani a co je asi najhorsie, maju aj volebne pravo.
A takato skupina ludi sa rozrasta a aj ked uz sa nemozu mnozit, jedneho dna precisli ludi, mladsich od seba.
A na nejaky biofeedback z vysoka kaslu.
28. 3. 2019   Taliansky Oheň
Z dnešných prameňov sa dá zistiť, že všetky veľké US počítačové firmy získali svoje bohatstvo na vojenských zakázkach. Kurióznym prípadom bola firma Texas Instruments (tá je síce primárne zamerná na polovodiče, ale jej legendárne vreckové kalkulačky TI-58 /TI-59 sa dostali ako záložné počítače aj do vesmíru) ktorá dodávala Pentagonu riadaice systémy protiradarových rakiet, ale súbežne aj systémy na ochranu radarov proti protiradarovými raketami :)
Dnes to vyzerá tak, že US vláda už dávno nemá peniaza, keďže sedí na gigantickom dlhu 22 000 miliárd USD a tak Pentagon, či NASA trú biedu. Na druhej strane však existujú spoločnosti, ktoré doslova nevedia čo s peniazmi, ako Google, Facebook a podobne. Mladučký Zuckerberg svojho času vyhodil za WhatsApp 20 miliárd, ako keby to bolo 20 dolárov.
Takže sa vnucuje myšlienka, že tento neúnavný a gigantický zber absolútne všetkých údajov možno nie je v skutočnosti poháňaný reklamou, ale reklama je len šikovný pláštik na ukrytie skutočných investorov. Asi ako dary rôznych šoférov na politické kampane tých, čo sú ochotní vyhodiť milióny len čírej túžby slúžiť spoločnosti do roztrhania tela.
Inými slovami gigantické serverové farmy - veľkosti rafinérie - ktoré si človek nevie ani predstaviť, ak sa nejakým nedopatrením do niektorej nezatúla (čo je mimochodom prakticky nemožné) sú možno v skutočnosti zbrane novej vojny, ktorá už dávno beží.A keď ešte nie sú, tak sa raz neodvrate stanú.
Lebo keď môžem sledovať každého človeka planéty, každú sekundu jeho života, tak sa stáva priehľadným a môžem vytvoriť jeho model - t.j. predikovať, ako bude na čo reagovať a následným podsúvaním skreslených infomáciií modifikovať jeho chovanie. Že sa to robí potvrdil prípad Facebook / Cabridge Analytica a náramne dobre by to pasovalo na Brexit, ktorý sa vyvíja totálne iracionálne, ako keby sa všetkým vytrhol z rúk. Možno top však bola len hra manipulátorov, ktorí s novými nástrojmi ešte nevedia narábať a aj tie nástroje ešte nie sú dokonalé. Proste cvičná operácia, čio to urobí - ako keď voľakedy nasypali plutónium na nič netušiacich ľudí.
Isté totiž je, že ak by som aj mal pravdu, tak projekt ešte zďaleka nemôže byť u cieľa, lebo nástup technológií IoT prinesie úplne nové možnosti sledovania aj manipulácie. Je pritom isté, že tejto technológii nie je možné sa vyhnúť. Skutočné výhody síce prinesie iba výrobcom, ale to je práve dôvod prečo sa nedá zastaviť. Ceny komponentov poklesli bezmála na nulu a 5 generácia sietí mobilných telefónov to prepojí. Tak ako ste už zabudli na koaxiálne káble (Yellow Cable a Cheapernet) pre LAN môžte do 10 rokov zabudnúť aj na praveké UTP a archaické WiFi. Internet proste bude všade a vždy (čo už je vlastne aj dnes, len to ešte tak necítiť, lebo to komplikujú predajné modely mobilných operátorov - tie skončia tiež)
...
28. 3. 2019   Ohnivý Talian
...
IoT však prinesie novú kvalitu v tom, že kým doteraz internet len umožňuje 24/7/365 sledovanie (ako to, že Briti sú tak na 100% presvedčení o tom kto použil Novičok - ale ani za nič to nie sú ochotní prezradiť. Jedno z možných vysvetlení by bolo, že ako verný partner USA dostali mimoriadne - ale "PTZD", čiže tajnejšie, než prísne tajné - informácie, získané nie z družíc, či od špiónov, ale proste syntézou detailných údajov z Google a sociálnych sietí, lebo tie by nepochybne dokázali vytvoriť dokonalý obraz so sekundovou presnosťou) tak IoT umožní aj ovládanie.
Ale, ako nás učí história, "kto komu jamu kope, sám do nej spadne" vytvorenie takýchto systémov prinesie nové možnosti s ktorými tvorcovia nerátali. Napríklad že sa systém osamostatní - a ako vo všetkých SciFi filmoch - začne pracovať na vlastnú päsť.
Veď aj konštruktéri atómových elektrární rátali pri najhoršej možnej projektovanej havárii iba s prasknutím primárneho okruhu. Černobyl a Fukušima (v skutočnosti so so silou štyroch Černobylov) ich naučili rozmýšľať inak ...
28. 3. 2019   Lolo
Vsetko v mene spotreby a konzumu.
Sme len ludske zdroje, aj ti co este niesu, budu povinny sa nimi stat.
1/1