Názory čitateľov


Názory k článku:
Dokážu bankári vytvárať hodnotu?

31. 3. 2019   Kapča Čapká
Odkedy tento článok vyšiel, tak nad ním rozmýšlam.
A úsilie sa napokon vydarilo :)
Odpoveď je jednoznačná, jasná a jednoduchá: ÁNO !
Ale, ako všade - aj tu je háčik - bohužiaľ len pre seba :(
PS výskum bol vykonaný návštevami spolužiakov - a hlavne spolužiačok - pracujúcich vo finančnom sektore. Aby bolo jasné, maká sa tam naozaj tvrdo - ale je to asi asi jediný sektor, kde tvrdá makačka aj prináša ovocie ...
Ak tvrdo makať neviete, tak radšej choďte do mafie - nie do tej akože mafie, ktorá pozostáva z bitkárov, násilníkov vrahov a chemikov (odborníkov na účinok kyselín, zásad, výbušnín, nožov a olova na ľudský organizmus) - ale tej skutočnej, ktorej sa ľudovo vraví aj "podnikateľsko-úrad nícko-exekučno-justič no-politcký komplex".
Ale poslednou dobou to už ani tam nefunguje, ako voľakedy, ako práve s prekvapením zisťuje Kočner, ktorému nedošlo, že základnou politickou silou nie sú trezory, ale generačná výmena - hoci Mňačko na to už došiel dávno a dokonca to dnes je povinné čítanie (Kočnerova knižnica však asi bude jedna z tých útlejších ...)
29. 3. 2019   úžerníci
Úžera! Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo – veselá-čimo užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam smradov,horší ako cigánska úžera! Ľudská zgerba a šmejdi!NE-OD-PO-RÚ- ČAM!
29. 3. 2019   aa
Prizivnici su to, nalepsie ich nevidiet, lebo ked vas dostanu pod ruku len vas osklbu o majetok.
29. 3. 2019   M.V.
Vraj už úroky za vklady nebudú - je to najnovšia špecialita šéfkuchára v ECB, ale privandrovalci budú dostávať anonymné bankomatové karty len tak. Všetko v záujme eura.
29. 3. 2019   lb
že upírY... A to má potom človek brať takýto článok vážne, keď sa autor ani nevie naučiť gramatiku?
29. 3. 2019   Lolo
Samozrejme, ze bankstri dokazu vytvarat hodnotu.
Problem je, zeaj hodnotu, ktoru poondeju, vytvoria opat z penazi ludskych zdrojov.
Je to vidno napriklad v sulade z politikou, kedy nadnarodne spolocnosti a baknove zdruzenia, dokazu investovat v krajinach, ktore ak sa vyskytne problem, riesia pomocou Bail in, alebo bail out-u, bez ohladu na to, ako velmi pochybili pri vytvarani hodnot.
Ak je treba devalvovat, nieje nic krajsie, ako kvantitativne uvolnovanie, zname v poslednych rokoch od ECB a znehodnocovanie uspor ludskych zdrojov celych koloniach a dominiach EU.
Vytvorena hodnota, potom aj ked bola vytvorena kapitalizaciu zisku, pre malu skupinu, straty su socialne rozedelovane na siroku masu.
A bez politickej vole, volenych politikov, by to celkom urcite nezvladli v rozsahu, ako sa to deje dnes.
A je to urcita forma totality, aj ked ina, ako ta fundamentalno ideologicka, je to totalita ekonomicka a spolocensko banksterska.
29. 3. 2019   Životmedzi Podvodníkmi
Dnes na to treba Nobelovú cenu a nezrozumiteľné vysvetlenia (keďže triangulácia je zavedený pojem zo zememeračských prác a v bankách sa teodolity moc nepoužívajú :)
Pritom je to len veľmi komplikované prebásnenie prastarej definície: "banka si za úplatu požičiava dočasne voľné peniaze a za úplatu ich požičiava tým, ktorí chcú využiť príležitosť, ale nemajú dosť peňazí. Žije z rozdielu týchto platieb". Úmyselne som vynechal bombastické termíny ako "investičné proostriedky, či "podnikateľský subjekt".
Predstava je tá, že zmyslom života každého je sporiť a stále ich otáčať. Kým však nie je nasporená potrebná suma, tak peniaze ležia ladom a teda by si ich niekto zatiaľ mohol požičať. Trik je v tom, že hocí každý sporiteľ má nasporené málo, tieto malé sumy sa dajú pospájať a niekto si za ne môže kúpiť lietadlo. Ak to lietadlo bude voziť ľudí a tovary - a teda bude zarábať, tak ak zarobí viacej než stálo, všetko je v poriadku a sporitelia dostanú nazad peniaze vtedy keď ich budú potrebovať oni.
Ak si však len niekto kúpil Air Force One na vrevážanie svojej rite a nikomu nič ani vo sne neplánuje vrátiť, tak je problém :(
Takže bankári by vlastne mali mať čarovnú kryštálovú guľu a vedieť vždy správne rozhodnúť, kto je podvodníka ktoe je poctivec a hlavne kto je vymetený magor a koho investičné zámery nielenže majú hlavu a pätu - ale aj skutočne budú úspešné. Čo sa samozrejme nedá, takže bankári sa to ani nesnažia radšej chodia na golf, či do iného bordelu :)
Okrem toho, že objavili poplatky (čo je normálne výsada feudálneho suveréna - štátu), robotu flákajú tým, že používajú ratigové agentúry, ako policajní vyšetrovania operátorov mobilných sietí. A to je veľmi zákerný mechaniz,us skrutého centrálneho plánovania, lebo ratingová agentúra tiež nemá kryštálovú guľu a z právnych dôvodov sa tak ani netvári. Vždy zdôrazňuje, že sa jedná len o jej názor - hoci banky berú tieto názory, ako záväzné.
A potom nastane to, čo pri poslednej veľkej kríze, keď doslova: "Umenie ich podnikania spočívalo v identifikácii majetku nižšej hodnoty a jeho výhodnom presune na vyššie hodnoty. Bankári presúvajú aktíva, pôžičky, z nižších na vyššie hodnoty. Prekonávajú transakčné náklady, ktoré inak udržujú aktíva v nízkych hodnotách a tým vytvárajú zisk" - banky správne identifikovali delikventné hypotéky, zabalili ich to lesklého papiera a predali ako Collateral Debt Obligations. Ratigové agentúry im dali AAA a všelijakú chránené penzíjne fondy ich tým faktom de facto MUSELI nakúpiť. Aby to neprasklo okamžite , tak to zastrešili Credit Default Swapmi, čím preniesli riziko na poisťovateľov, ktorí tiež uverili ratingovým agentúram...
Tisícky miliárd dolárov strát potom zaplatili daňovú poplatníci - konkrétne chmuľovia, ako ty.
...
29. 3. 2019   Životmedzi Podvodníkmi
...
Samozrejme bankoví odborníci vymysleli celú hromadu ďalších odrbov, asi najvaržednejší je "pákový efekt" - mechanizmus, ktorý banke umožňuje požičať ďaleko viac, než svojou usilovnou činnosťou :) dokázala vyzbierať.
Tak napríklad dokázala rozpožičať aj nenápadná pobočka neznámej banky s pár zamestnancami (DEPFA) viac peňazí, než HDP krajiny, kde pôsobila (Írsko)
Pritom, keby ktokoľvek iný, okrem legalizovaných gangstrov použil "pákový efekt", tak by od policajtov a sudcov dostal pákou takú po papuli, že by sa ešte roky spamätával spamätával v niektorej nápravno-výchovnej skupine.
Lenže takýchto trikov navymýšľali bankári ešte desiatky a hovorí sa im "deriváty". Je to veľmi podobné atómovému reaktoru nielen bez kontainmentu a budovy ale aj bez reaktora (takému "reaktoru" sa mimochodom ľudovo hovorí "atómová bomba").
Pritom je je veselé, že podľa štatistického úradu je 80% bankárov kresťanov, pričom Biblia zakazuje požičiavanie na úrok ...
29. 3. 2019   Marian
Prilis dlhy komentar. Podstata bankovnictva je poziciavanie penazi, ktore nemaju na zaklade tzv. frakcnych rezerv. Pri fakcnej rezerve 10% mi staci vklad 1000 e na to aby som dal uver 10.000 e. ak cast z uveru sa ulozi do banky je to opat vklad. a dalsi uver 1:10. To je cele.
29. 3. 2019   bingo
Prestante trepat Vy idioti!!!!!! ktorí len berú, berú, berú a na oplátku nič nedávajú. Je to prevládajúci názor, ano su to BANKSTRI,nic ine!!!!! Hodnoty? Ano ale pre seba!!!!
1/1