Názory čitateľov


Názory k článku:
SR sa otriasa v návale dovozov zahraničných agropotravinárskych výrobkov

29. 3. 2019   Egreš
V prvom rade treba dorovnať poľnohospodárom dotácie zo štátneho rozpočtu minimálne na úroveň okolitých štátov, teda V4. Súčasný 1 milión € a konečne zas vratka spotrebnej dane z nafty (asi 30 mil.€)je omrvinka v porovnaní so štátmi V4. My občania a kupujúci musíme preferovať nákup slovenských produktov. Ja osobne napríklad v zásade nekupujem poľské hydinové mäso, ktoré je všade, najviac však v Lidli najlacnejšie a slovenské ani nemajú v predaji a keď tak skoro o polovicu drahšie. V Bille napríklad v poslednom čase zas majú múku väčšinou len z čiech od babičky a skoro dva krát drahšiu ako zo slovenských mlynov, hoci v Kauflande tiež vždy nie je.
26. 3. 2019   M.V.
Nikto nechce kupovať, každý by len predával. V tejto situácii sú zostávajú Slováci stále ako kostolné myši hmotne aj duchovne - veď im ponúkajú za prenájom jedného hektára pôdy 40e/ročne s pžiadavkou na 5 ročnú prešpekulovanú zmluvu. Ani infláciu to nenahradí, overené podpisy a poštovné. Pochopiteľne ide hlavne o neobrábanie pôdy. Z auta sa dá vidieť tabuľka na okraji cesty: 20 000 m2 na predaj lebo nikto to nechce obrábať ani na zemiaky. V Maďarsku proti nášmu mlieku robia protesty jednak proti akciovej cene a tiež spochybňujú kvalitu. Asi nám zostávajú len finančné špekulácie.
26. 3. 2019   Lolo
Je to velmi jednoduche.
Az sa prestaneme otriasta v navale dovozov zahranicnych agropatokov, nastane potom asi hladomor, alebo zavedu listkovy system na potraviny...
ERP umoznuje aj podobne principy rozdelovania tovarov, takze v digitalnej ere a bezhotovostnom systeme, nieje problem.
Problem vidim v tom, ze nasa vladnuca konstitucna kleptokracia, riesi skor eurodotacie, pomocou mafie, statnych zradkyn, na podu neobrabanu, pripadne perzekuuje domacich farmarov a vyrobcov potravin, pretoze tam su skryte zdroje penazi, alebo mozne lavirovanie okolo dobreho vyvaru.
Ostatne, ako je potravinova je potravinova sebestacnost, alebo srategicke hospodarenie zo zdrojmi potravin, vody, alebo surovin, na uzemi nasej kolonie, kleptokraciu nezaujima, rovnako ako ludske zdroje, ktore iduc z prace, kupia to, na co nadabia, bud v zlave, alebo letaku, doma zjedia, obal vyhodia a neriesia povod.
Ani neznamy povod, nieje ziaden podvod, nakoniec vsetko je made in EU.
1/1