Názory čitateľov


Názory k článku:
Po Brexite: Chlórované kurčatá a hovädzie plné hormónov

23. 3. 2019   anonym
Bráni im niečo nekupovať "chlórované" kurence? Keď ich ľudia nebudú chcieť jesť, nikomu sa neoplatí dovážať ich.
Tento článok je typická manipulačná technika vydávania domnienok za dôsledky s cieľom ladiť verejnú mienku v EU proti Brexitu.
22. 3. 2019   Budetesa Smažiťvpekle
Pozrite si posledný film amerického režiséra Michaela Mooreho "Fahrenheit 11/9" z konca minulého roka (ten starší - ktorý ste iste videli - sa volal "Fahrenheit 9/11". Netvrdím, že Moore nie je tendenčný a sa ani netají tým, že ten film je namieraný proti Donaldovi Trumpovi. Ale v druhej časti filmu popisuje aktuálnu situáciu zásobovania vodou v svojom rodnom Flinte (Detroit) a to človeku zastane rozum stáť :( Mestská rada nemala dosť peňazí, tak odpojila napájanie z Huronskych jazier a mestský vodovod napojila priamo na špinavú rieku ktorá preteká mestom. Úplne priamo ! Protesty obyvateľov zaujali politické elity asi tak ako problematika Baštrnákovho bytu Fica - hoci Omama tam dokvitol osobne a dokonca sa táril, že tú vodu pije (!), takže všetko je OK. Prasklo to vlastne až tým, že Ford si sťažoval, že tá voda mu ničí výrobu (ašte stále tam má nejakú prevádzku) - tak mu vybudovali technologický vodovod z tých jazier s kryštálovo čistou vodou. Ale zato zaúradovali mnohí charitatívci, ktorí chvíľu rozdávali plastové flašky s pitnou vodoua potom sa stratili (zrejme, keď odišli kamery). Takže v čase dokončenia filmu fituácia stále nebola vyriešená.
Teraz môžete namietať, že to spravil za Komančov Slovnaft Bratislavčanom. Áno, ale dva roky chodili po sídliskách cisterny a za ten čas sa na Západe zkúpila za dve miliardy (pri vtedajšom kurze zhruba cena metra) technológia hydraulickej clony, ktorá funguje dodnes. Inak by sme boli ako Flint (a zrejme raz aj budeme)...
22. 3. 2019   Lolo
No keby sme mali chlorovane kurence, nebola by hrozba salmonely a listerie.
Keby boli hormony v hovadzom mase, neumierali by kravky cestou na porazku.
Ono neznamena, ze je vstko zle.
Problem je, ze to mozu mat lacnejsie, ak uz svoje nechovaju a nepestuju. Je to ostrov.
Kedysi boli kolonizatori, dnes sa stanu koloniou. Nechceli byt koloniou, alebo dominiom EU, tak budu dominiom a danovym rajom, pre USA.
22. 3. 2019   anonym
Typická manipulácia verejnej mienky.Potraviny v USA sú kontrolované aspon tak dobre ako v Europe,dokonca si myslím ,že viacej.Výraz" chlórované kurence" vôbec nehovorí pravdu,je to pejoratívne vyjadrenie aby si ľudia v Europe mysleli,ako máme dobré potraviny.No to vôbec nie je pravda!!!!!
23. 3. 2019   sobota
Nemas pravdu! v Europe je viac ako 1000 latok v potravinach ktore su zakazane v USA asi 30 (cisla neviem presne). Ide len a len o biznis USA su prikladom toho keby menia normy len koli biznisu. Je vela dokumentov a nie hoaxov ktore potvrdzuju tuto loby a kupuju si vyskumi. Ak chces jest odpad tvoja vec ale aby sa koli takym ako ty menili normy v EU na to zabudni!!
22. 3. 2019   koks
VED NA SLOVENSKU JETO BEZNE LEN SA OTOM NEPISE SME DOPADLI V TEJTO DEMOKRACII -ZLATY SOCIALIZMUS
22. 3. 2019   jojo
len aby neprišli o poľskú soľ, s čím si budú soliť, chlórované kurence?????
22. 3. 2019   Pietro
Pokiaľ chce VB brexit tak sa divím niekomu z EU že ich trápi čo budú jesť v spojenom kralovstve,dúfam že tým nakŕmia aj královskú rodinu.
22. 3. 2019   Juraj
Aspoň je jasné, prečo je v USA toľko násilia, vrážd, duševne chorých s potrebou navštevovať cvokára, jednoducho im z tá chémia poškodzuje mozog.
22. 3. 2019   hehe
keby len chemia, jedia aj ovela horsie veci:
https://www.bus inessinsider.com/rat- hairs-and-maggots-may -warned-of-reality-of -us-brexit-trade-deal -2018-10?r=UK
22. 3. 2019   trader
Slovensko ma v potravinach omnoho viac chemie ako USA.
22. 3. 2019   Mario Rodriguez
Zato ty máš v hlave omnoho menej...
22. 3. 2019   xx
nemá v hlave nič. práve asi vyliezol niekde zo stredoslovenskej krčmi kde vystudoval vseznalectvo
1. 4. 2019   Piťo
Zrejme si zabudol na GMO?
1/1