Názory čitateľov


Názory k článku:
Odchod Británie z EÚ by nemal zásadne ovplyvniť bankových klientov

21. 3. 2019   Záchod Príchodu
Demokracia je zachránená !
Práve čítam na CNN, že US Airforce dislokovala koncom minulého týždňa na základňu RAF Fairford v anglickom Gloucesteri 6 strategických bombardérov B52 Stratoforetress (áno, pamätáme si ich z Vietnamu :) schopných zhadzovať aj nukleárne bomby.
Oficiálne je to vraj odkaz pre Putina, skrz Krym - len neviem, či sa k nemu dostane, keďže Veľká Británia leží na opačnom konci Europy :)
Takže asi by bolo lepšie ich umiestniť v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku, alebo v Bluharsku - ale naši americkí priatelia už zjavne získali za posledných 30 rokov nejaké skúsenosti a tak vedia, že o tie krásne stroje by po pár hodinách prišli a museli by ich potom - po súčiastkach - zbierať po všetkých Zberných surovinách s tým, že kopec technológie by skončil u domácich kutilov a zbytkovým teplom cenného plutónia by si hromada chatárov lacno vykurovala svoje diela :)
Na druhej strane, Brexit sa blíži a tak je zrejme mať nejaké poriadkové zložky po ruke, tam kde to môže začať vrieť - však keď si mohol Brežnev dovoliť poslať do chudobného a verného ČSSR tanky a Marcon nemá problém na daňovníkov poslať vojsko vyzbrojeneé a živené za ich peniaze - potom by v tom bol čert, aby to najsamdekratickejši a krajina na svete nedokázala tromfnúť !
21. 3. 2019   Tichý Don Košerone
A aby bola svetová demokracia úplne dokonalá, tak pán prezident Trump dnes rovnakou mincou odpovedal aj Izraelu, konkrétne že USA uznáva právo tejto krásnej a Bohumilej krajiny na oprávnene obsadené Golánske výšiny, lebo je predsa jasné, že Sýria tam nemá čo hľadať. OSN a ostatné krajiny sveta to síce vnímajú opačne, ale každý dobrý Američan najneskôr od filmu Diktátor (Sascha Baron Cohen) dobre vie, že to sú všetko "arabi" - čiže komunisti a teroristi (who cares about the details ... )
Raz darmo, nie je to to isté, keď Putin robí to isté, čo Izrael - lebo už starkí vravievali: Quod licet jovi non licet bovi (čo je dovolené vyvolenému nie je dovolené volovi).
PS tým, čo hľadajú odpovede ohľadom Matrixu doporučujem prastarý, ale pekný film Once upon a time in America (Sergio Leone, Ennio Morricone, Robert de Niro) kde sa majú možnosť dozvedieť, kto je v USA skutočná mafia - a kto sú len obyčajní pouliční bitkári a primitívni hrdlorezi, ktorých glorifikoval istý Puzo, ktorý však zrejme jednal na zakázku, aby zakryl tú skutočnú ...
20. 3. 2019   Príchod Záchodu
BREXIT by mohol byť naprosto bezvýznamnou administratívnou formalitou.
Ale len za predpokladu, že by sa zúčastnené strany dohodli.
Problémy však nastanú akonáhle do hry vstúpia emócie.
Tak totiž začala aj I. svetová vojna :(
Takže, ak najnovšie nálady v EU parlamente začínajú hlásať, že: "máme aj iné veci na práci", resp. že "nebudeme súhlasiť s predĺžením vyjednávania, ak GB nepríde s niečím novým - lebo to nedáva zmysel", alebo "GB nie je stredom vesmíru, takže je nezodpovedné, keď nás toľko zdržuje" - tak je to síce pravda, ale od toho je už len krôčik k iným vyhláseniam "no čo si tí drzáni o sebe myslia", alebo "však keď im vypneme / zastavíme /zdaržíme, či nepustíme to - či ono - tak oni prídu k rozumu !"
Problém je, že GB je síce krpatá, ale predsa nukleárna mocnosť a je viac menej isté, že by svoj nukleárny arzenál neváhala použiť - keďže to reálne hrozilo už pri vojne s Argentínou (o Falklandy / Malvíny). Protiváhu majú len vo Francúzsku, ale od smrti Napolenona už Francia nei je to, čo bývala. A ostatným EU štátom Amicí zrejme nedovolia svoje nukes použiť (Belgicko, Holandsko, Nemecko, Taliansko, či Turecko (to síce nie je v EU, ale US nukes má).
Takže sa potvrdzuje podozrenie, že celý Brexit bol cez Facebook a Cambridge Analytica naozaj zorchestrovaný z USA, čo by výborne vysvetľovalo prečo vlastne Angláni nevedia čo chcú.
Oni to totiž nechcú.
Ale zato niekomu inému by zrejme riadny chaos v Europe výborne pomohol - už len preto, že sa topí v 22-tisíc miliardovom zahraničnom dlhu :(((
Na druhej strane nevadí - aj nám bratia Češi zničili zbrojný priemysel, čím ale vlastne chudobnému Slovensku pomohli, lebo nechtiac otvorili dvere automobilovému, takže dnes už do zapľuvanej Škodovky nikto normálny nesadne (som oprávnený tak znevažovať, lebo som odtrpel všetky modely od Felície kabriolet - ročník 1959 až po oklieštený Passat, ľudovo zvaný Superb), aj keď to už dávno v skutočnosti je Volkswagen ...
20. 3. 2019   Adam
Automobilový priemysel nie je pre Slovensko žiadnou výhrou (možno iba krátkodobo)Ekonomik a úplne závislá od výroby a predaja aut je veľmi hlúpy nápad a bude mať Katastrofálne následky hneď ako dorazí prvá kríza.V priebehu mesiaca tu bude 20% nezamestanosť a riešenia v nedohľadne.Svedčí to o Hlúposti novodobých klobásových ekonómov.
1/1