Názory čitateľov


Názory k článku:
Kam zmizol všetok ten humbug okolo základného garantovaného príjmu?

24. 5. 2019   anonym
Humbug nezmizol.
V osadach maju z garanteovaneho prijmu deti, mnozia sa na plne davky.
To si pracujuci ludsky zdroj, nemoze dovolit.
24. 5. 2019   M.V.
Naša epocha je plná nezmyslov ako napríklad garantovaný príjem a začala odmietaním vedy a jej poznatkov, pokračovala intenzívnym tlačením všetkých náboženstiev do ľudí na 5 kontinentoch každým telesným otvorom a napokon sa hlavne pre migrantov vytvárala a vytvára ilúzia celoživotného garantovaného zabezpečenia v Európe. Ale aká je realita? Včera som bol v jednom obchodnom dome, kde miestny podnikový rozhlas ponúkal prácu za plat 499e/mesačne s možnosťou pracovať aj cez víkendy, aby to bolo niečo nad minimálnu mzdu. Veď to nie je ani ten základný garantovaný príjem - skôr kamuflovaná podhodnotená mzda. Po x-rokoch sú obidve cesty celkom sebazničujúce, napokon ani republika nemá žiaden garantovaný príjem a s takým štátnym rozpočtom ( 17 miliard mínus 2% na zbrojenie) raz budeme musieť chodiť po žobraní do zahraničia a nie pre garantovaný príjem, veď čo i len vlaky zadarmo (inak aj to je taká bublina) vyvolali petíciu, ktorá zakrátko dosiahla 35 000 podpisov a je po ilúziách.
24. 5. 2019   lolo
podla mna by to malo zmysel zacat na 200 eurach pre kazdeho , a zrušiť vsetky socialne dávky. stat usetri na zamestnancoch nebudu potrebny.
a ked odrobis 10 rokov dostanes 300 eur ked 20 rokov 400 eur ked 30 rokov dostanes 500 eur ... a mas to aj ako dochodok (alebo pridávať po roku 10 euro nech ludia vydia zlepšenie pravidelne)
zaroven sa vyhneš čiernej praci lebo kazdy bude chciet mať započítane roky, podnikatelia si budu musieť dať aspon minimalnu mzdu aby sa im to ratalo a nie na 0 vsetko odpisať.
a kto nevyzije z 200 euro isiel by pracovať motivácia robiť hocico by bola vyššia
24. 5. 2019   fallus
Takže 200 evri by dostaval bezdomovec pod mostom a rovnako aj taky Haščák, Široký, Majský atd?
24. 5. 2019   ferko
no, tak ako je to popisane v odvodovom bonuse, by sa tych dajme tomu 200 eur znizovalo o 10% prijmu... Tak Hascak asi nulu (ak vykazuje prijem aspon 2000 eur) a usetrilo by sa na uradnikoch, ktori posudzuju ludi (casto individualne)...
Proste automatizacia a zjednodusenie... Kazdy by presne vzdy vedel, na com je / bude
24. 5. 2019   @@@
lenže odvodovy bonus ludom nedava 200 eur ale len 125 a to dokonca aj na dôchodku a to je ta katastrofa celeho toho odvodveho bonus ktory nakoniec ani nič neušetri lebo nezmiznu uradnici kedže niekto to bude musieť prepočitavať každy mesiac
24. 5. 2019   alf
a ako si prisiel na to, ze stat by potom usetril na zamestnancoch? lebo nebudu potrebni?
ty sa asi nepamatas, ked sa zacali masovo zavadzat pocitace, ze nie? s podobnymi zavazkami, ako kazdy urad usetri na statnom zaopatreni troch az 4 ludi, ich praca bude automatizovana. a vysledok? trojnasobok uradnikov na statnom zaopatreni. mozes si byt uplne isty, ze by kvoli tomu nevyhodili ani jedineho. naopak - este by pribudol jeden obrovsky urad na evidenciu a sledovanie zobraceniek. mimochodom - kto by naplnal kasu tymi 200, 300, 400, 500, eurami pre osobu? ti, ktori by ich zaroven aj cerpali? ci by ju niekto dalsi dotoval? a kto konkretne?
24. 5. 2019   korund
už len tá samá myšlienka je na hlavu !!!!
Takže nedrísdajte, začnite vy každý kto to propaguje dávať inému tieto peniaze a neotravujte racionálne mysliacich s tuposťami. Neni nad tupú solidaritu !!!!
• Všeobecná solidarita – ten hlavne komančami presadzovaný bláznivý princíp znamená, že kreatívny, šikovní, snaživí, hodnoty vytvárajúci, slušní, sami sa o seba schopní postarať, ... občania sú darebákom štátom okrádaní v prospech lenivých, hlúpych, nadrogovaných, basistov, alkoholikov, rozkrádačov, neprispôsobivých, ... proste hodnoty ničiacich darebákov. Dokedy sa nepresadí zásada, že solidarita bude fungovať len v hraniciach rodiny (k tomu viď prírodu – existuje takto úspešne už milióny rokov), dovtedy nebude prosperita, efektívnosť a pokoj. Skutočná solidarita je predsa v princípe vzáááááájomná výpomoc. Teda niečo ako pôžička s presným dátumom vrátenia pomoci !!!!! Inak je to ako zámerné ničenie MOJICH peňazí. Ak nie, tak kedy mne vráti pomoc darebák na ktorého idú pod touto zámienkou moje dane (teda MOJE penia-ze) ? Nikdy ? Tak potom podvod na tretiu !!!!!
• a s tým úzko súvisí : nič nie je horšie ako nadmerná ingerencia štátu. lebo štát je len monopol na násilie
24. 5. 2019   @@@
ono to nie je tak ako pišeš lebo ta solidarita je často z bohatymi ...ty pišeš že nedjame tymc hudobnym nič ale na druhej strane ignoruješ že aj oni sa skladaju na mnohe veci ktore nakoniec z nich maju prospech len ti bohaty napriklad dialnice ale aj mnohe dalšie ale mnohi ti chudobny to nevyužiju zatial čo bohaty to využiva každy den a ešte ma arogantne poznamky ako ty a mysli si o sebe že je slušny čestny poctivy ale to z daleka nie je ...to by si pochopil keby sa štat uplne zrušil až potom by si videl čo všetko by si museli ti bohaty platiť sami namiesto toho sa dnes im na to skladaju prave ti bežny a chudobny ludia :P
24. 5. 2019   Sonic
určite aj to čo píšeš je z veľkej časti pravda,no ludia si neuvedomujú mnohé veci. Ničím nepodmienený základný príjem nie je nič iné,ako riešenie prichádzajúcich problémov s nezamestnanosťou,kt orá do pár rokov zasiahne každého,priamo či nepriamo. Určite budeme postupne nahradzovaný robotizáciou výroby,lebo tam náš vývoj logicky smeruje. No a z čoho budú ludia žiť...rovnako vyspelejšie civilizácie sa len pomocou ľudskej práce nikam zo svojej planéty nedostanú! Preto skôr či neskôr bude musieť nastúpiť svetová vláda a všetko to čo teraz spôsobuje vo svete chaos sú len pôrodné ťažkosti...ľudstvo rovnako ako to vidíme v scifi filmoch,musí prejsť na vyšší level,inak sa zrútime na prahu prechodu k dalšiemu stupňu vývoja....a kto vie koľko šancí ešte budeme mať?
25. 5. 2019   anonym
@@@ ty si dobre tupy bolsevik - marxisticky idiot. Tvoje komunisticke blaboly nastastie historia davno vyriesila. Chudobni ludia su nechopni a sprosti, podobne ako ty. Vdacne ovce pre bolsevikov. Dialnice urcite nepotrebuju chudobnych a sprostych ako ty, priklad mas v chorvatsku, nie su statne ale sukromne, postavene za 2 roky a su financovane bohatymi mudrymi ludmi, ktori po nich jazdia. Keby sa stat zrusil, bohati ludia by sa len potesili, pretoze stat bihatym berie a prerozdeluje sprostym ako si ty, po zruseni by si nemal co zrat.
25. 5. 2019   freenergy
a ja sa opýtam, čo musí robiť srnka alebo medveď v lese, žije z toho, čo mu príroda dáva - a ešte navyše dostávajú bonus od lesníkov v zime prikrmovaním atď. A človek na to nemá nárok ?
25. 5. 2019   mato
nik ta nedrzi v meste mozes ist do lesa a jest prikrm spolu so srnkami od polovnikov
17. 6. 2019   Dadaska
Lolo, to ja tvrdím už dávno. Ľudia, ktorí odpracovali v tomto zderskom štáte viac ako 40 rokov, by nemuseli takýmto spôsobom živoriť z dôchodku 300.-€. Zmizlo by aj množstvo administratívy a zbytočností. A vlastne by boli ocenení tí, ktorí pracujú a nie príživníci.
1/1