Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď sú s peniazmi väčšie problémy než by stálo za to

18. 3. 2019   milano12
Mal som dôchodok doručovaný osobne každý mesiac poštárkou, ale ako sa tam zmenili persóny a asi aj motivácia firmy bola, aby som si dal peniaze posielať na účet, tak som to raz urobil. No potom,keď som videl poplatky za účet v pošt. banke, previedol som si ho do inej banky bez poplatkov. Zato mojej mame teraz sťahujú na pošte 2 Eurá za prebratie dôchodku, čo je pekné sviňstvo.
Som za hotovosť, lebo digitálne peniaze aj keď znižujú daňové úniky zo šedej ekonomiky(pritom miliardové úniky do daňových rajov sú legálne), skrývajú 1 veľkú hrozbu, že raz niekto veľmi šikovný "vypne prúd" a my všetci budeme mať na účtoch nuly a miliardy budú v nenávratne...
18. 3. 2019   Lolo
Nemusia vypnut prud.
Staci, ak odstavia bankomaty.
Stalo sa nie niekde v prdeli sveta, ale v EU.
Bail In, Cyprus.
Grecko, pocas krizy, Spanielsko pocas nepokojov.
Staci malo a ludia su nie bez penazi, ze by ich nemali, ale nedostanu sa ku nim.
Nejde tu vobec o nejaky vypadok systemu, alebo poruchu, ale cielenu hrozbu obyvatelom, nejakej krajiny.
Hotovostna ekonomika, frci dalej.
Ale v dnesnom svete, okrem naozaj rozvojovych krajin, uz skutocna hotovostna ekonomika nefunguje.
Dokonca aj v takej Indii, urobili coromoro z vymenou bankoviek a akceptovanim len urciteho mnozstva a uz maju po vtakoch.
Takze ona hotovostna ekonomika, ma svoje uskalia a moznosti, ktore su sice hrube, ale predsa len zaplaty.
Boh vie, ako sa citia napriklad v takej Zimbabwe alebo Venezuele, ked im devalvacia zozrala aj houno z pod zadku.
Taky problem, ako bol na Cypre, alebo v Grecku, sa ale nemoze stat napriklad v Germanii, lebo napriek pokrokovosti, Germansky lud, preferuje hotovost a vytlct z hlavy si to neda.
18. 3. 2019   Gas
Čo tak zrušiť banky,aby polemiky na danú tému konečne skončili a ľudia by mali svätý pokoj ? Za celý svoj život som nikdy nevyužil služby žiadnej banky. A to som študoval,staval dom a postupne ho zariaďoval,kúpil auto a ost. bez asistencie banky /žiadne pôžičky, stav. sporenia, novomanželské a iné/Svoje potreby sme si ako rodina zabezpečovali celý život za hotovosť ,postupne ,po našporení a nakúpili sme si vtedy,kedy sme na to mali. Žiadne pôžičky,úroky, ani poplatky.Ani teraz,v dôchodkovom veku nemám nikde účet,ani bankom. kartu ,neplatím nikomu nijaké poplatky, nikto ma nelimituje, ani nijako inak neobmedzuje a dôchodok mi v stanovenom termíne prinesie poštár ,a tento si prevezmem v teple domova do vlastných rúk. Čo sa týka nejakých úspor, ich výška zase nezakladá potrebu vlastniť účet, za ktorý by som v konečnom dôsledku aj tak platil čoraz väčšie poplatky . Z toho vyplýva, že " i tak še da ",nielen tak,ako sa nám pravidelne snaží niekto vmasírovať.
18. 3. 2019   Lolo
Problemom nieje hotovost, ale posledny ostrov slobody, ktory ludske zdroje maju v podobe hotovosti.
Hotovost je anonymna, seda ekonomika nelegalna.
Lenze ak ekonomika prebieha kdesi v datovej forme, je uplne cierna a pristupna len pre uzku skupinku vyvolenych.
Az raz niekto posle svojim rodicom, alebo rodicia detom nejake peniaze digitalne a okrem poplatku z transakcie, sa odpocita aj dan z prijmu, pre prijimatela, bude po ftakoch.
Ku tomu este ak bud musiet platit odovdy z tejto formy prijmu a dlasie polozky automaticky, sranda skonci.
18. 3. 2019   anonym
Za chvíľu budú mať terminál aj pouličné prostitútky :)
1/1