Názory čitateľov


Názory k článku:
Mario Draghi už úrokové sadzby nikdy nezvýši

15. 3. 2019   eXtrem
Tlacime, tlacime, tlacimeee, hore podzdedzine, nejedna bankovka sa nam uz stratila....
13. 3. 2019   M. V.
Podľa tých grafov ECB banke nezostáva iná možnosť len odsávať celé úspory ľuďom, ktorí ich majú pretože vyššie úroky by urobili u dlžníkov nedobytné pohľadávky a to hlavne z hypoték. Peňazí už natlačili plné vrecia.
14. 3. 2019   Hlas Jeho Pána
Som tak nad tým rozmýšlal a celý tento - takzvaný "spoločenský vývoj" - demokracia, socializmus, komunizmus, apod. včítane všetký revolúcií- sú vlastne len pozlátko na obyčajnej generačnej výmene.
Každá žena chce živú bábiku - rozkošné, bacuľaté dieťatko, ktoré kope roztomilo bľaboce a nožičkami (za tým učelom je ochotná aj občas poskytnúť sex) - lenže to diťatko nie je bábika, ale votrelec, ktorý čosko bude chceť všetko pre seba - a ešte viac (to je ten tzv. "vývoj".
Asi najkrajšie to popísali starí gréci vo svojich legendách, kde je priam povinnosťou syna zabiť otca - čo sa ale aj naozaj stalo celkom rozšíreným športom v neskorších panovníckych rodoch.
Inflácia nie je nič iné, než kradnutie úspor - a to samozrjme maldým nevadí, lebo žiadne nemajú. Mladí nemajú problém získať džob - lebo prd vedia, takže nevedia odborne odporovať nadriadeným a ľahko si nechajú pretiahnuť predkožku cez hlavu, stačí ich len trocha postrašiť, že sú nanič, lebo nemajú žiadne skúsenosti. Ak však mladý nie je len sprostý a neskúsený, ale je aj drzý, bezohladný a arogantý (tzv. assertívny), tak najnovšie sa tomu v terminológii HR (kádrováci) hovorí "talent".
Na druhej strane, každý raz bol milučné ružové bábätko, ktoré sa radostne smialo a tľapkalo ručičkami - aj Adolf Hitler (ten bol naozaj krásne bábo a jeho mama ho vrúcne milovala, lebo traja jeho starší rovesníci zomreli krátko po pôrode. On bol prvý čo sa vydaril ...
Takže tento boj majú starí beznádejne prehratý - akurát si mohli ušetriť nezmyslené šetrenie - dnes sa žije po vzore vlády USA t.j. na úver a to najväčší možný, pričom netreba ani len náznak zámeru ho splatiť (u nás tak niektorí žili za Mečiara) Okrem toho ktorá mama, tato, babka či dedko by sa pre mladých s radosťou aj dobrovoľne neobetovali - veď mladí sú zmyslom našich životov - tak, ako same my boli zmyslami životov našich rodičov a starkých.
Sú tu však dva problémy:
1) prestárlým sa poslednou dobou nejako nechce zoskakovať zo saní - a keď, tak len z vrtuľníka, keď sa chcú spustiť free ride z niektorého alpeského - či iného velikána
2) ak prepotentní alfasamci pridlho udržia moč a moc, tak sa v masách nazbiera priveľa energia, ktorá sa potom sprosto vybije - čo iný prepotentný alfa samec obratom zneužije. Tak by sa dalal charakterizovať napríklad VOSR :)
Prepotentný samci totiž dokážu odvrátiť a utlmiť jednu, dve a možno aj viac generácií, lenže energia sa nestratí (je na to aj Zákon :) a porobne, ako pri zemetrasení - čím bol dlhšie kľud, tým je potom väčší problém ...
No a dnes tu máme Trumpa, Putina, energického Svätého Otca amnožstvo ďalších prepotentných alfa-samcov samcov(napríklad aj Merkelová a hlavne Mayová :)
Takže keď bude Dragi naťahovať strunu - to prasknutie potom bude zrejme stáť za to !
14. 3. 2019   Pán Jeho Hlasu
PS matematický dôkaz: - za komančov sa hovorievalo, že vo východnom bloku je každýc 20 rokov revolúcia (berlínský múr, maďarská kontrarevolúcia, 1968, nežná revolúcia - nie je náhodou práve tých 20 rokov deneračná perióda ? (nie že teraz začnete biť svoje detváky - aj tak to napokon prehráte ;)
1/1