Názory čitateľov


Názory k článku:
Ďalšia recesia ako samonaplňujúce proroctvo

12. 3. 2019   Revolucionar
Žiadne blablabla nezmení finančný cyklus, zadlžený ľudia prestanú kupovať veci ktoré chcú, a začnú kupovať iba veci ktoré potrebuju, hotovo, znížená spotreba znamená spomalenie ekonomiky, prepúšťanie a nakoniec krízu, pri bublinach ktoré vytvorili centrálne banky peniazmy zadarmo, bude kríza ktorá príde taká že si ju ani vaše babky nepamätajú, ešte je čas urobiť opatrenia aby sa tie časy dali prežiť na úrovni človeka... Všetky kecy o tom či, kedy a prečo príde kríza sú zbytočne, bežný človek je prd vo vetre, na ktorého sa pozerá cez štatistiku, takže je na každom človeku aké opatrenia v rámci svojich možností dokáže do budúcnosti urobiť.
12. 3. 2019   @@@
to je zaujimave hovoriť ludom minajte viac viac viac bude ekonomika cely čas rast ano takto to vidia ekonomia ktory vidia ludi ako stroje ale pristpme k realite ....každy človek domacnost može minať viac viac viac až pride do momentu kedy zisti že už na viac viac viac nema a prave tu sa dostane do problemov ....lebo ked ma niekto ročne prijme 1 milion eur ale minie každy rok len 150tisic tak ked zvyši vydavky každy rok o 50tisic može to viac viac viac držať dlhe roky lebo si počas nich aj dosť penazi uspori ale to nemože robiť bežny človek ktory ide na hranu a často viac viac viac ide na uver ide na pôžičku a tu treba aj splacať až narazi na vrchol kedy už viac nemože ...aj preto v roku 2007 vznikla kriza usa na domoch ale nie na tom že bohaty zrazu nedokazali splacať hypoteky (ved mnohi ich ani nemaju ) ale tie hypoteky nedokazali splacať prave ti bežni a chudobni ludia a to spustilo krizu ked oni viac už nemohli tahať ako si to tento članok predstavuje ....lebo ako sme to aj v roku 2008-09 nasledne vidiel tak štaty alebo vlada usa pomohlo nie tym bežnym a chudobnym ludom nakoniec ale zas len firmam čiže bohatym ludom a zachrnaovala ich majetky zatial čo na tych bežnych ludi sa zas všetci pekne vys.rali nechali ich nech pridu o domy a byty a mnohi skončili aj na ulici ale to vladu usa nezaujimalo ich zaujimalo len to aby zrazu všetci bohači v usa neschudobneli ved ostatny si poradia ale ako by si poradili bohaty keby schudobneli ???
12. 3. 2019   Nový Názor
Európska Únia konečne zavádza pre Američanov vízovú povinnosť (teda zatiaľ aspoň pre Schengen).
Nemci už majú plné zuby filcovania zo strany NSA a tak chcú Huawei (je to síce to isté, ale aspoň je to lacnejšie).
Aký vzťah má k USA zvyšok sveta - okem GB (ktorá síce nevie načo chce Brexit - ale Amíci prikázali) a jej poslušných kolónií (Kanada, Austrália) je asi zbytočné analyzovať.
Je tu síce ešte Japonsko - ale krajina, ktorá inkasovala dva americké nukleárne údery a musí s radosťou hostiť US základňu na Okinawe si asi dáva veľký pozor na to, čo povie a urobí.
Takže by možn bol zaujímavý experiment poôcť veľkému bielemu Otcovi z Washingtonu, vyhrnúť si rukávy, vybrať úspory a pomôcť mu začať stavať ten vytúžený múr.
A to nielen a hranici s nenávideným Mexikom - ale kol-dokola a aspoň 20km vysoký (skrz lietadlá).
Neviem si pomôcť, ale mám pocit, že by to svetu ohromne pomohlo :(
Ráno som videl smetiarske auto a tak ma napadlo, že komunisti používali vratné obaly (sklenené flaše) a aj tak ich nenávidíme za znečisťovanie životného prostredia.
Demokrati ich nahradili PET flašami, ktoré zamorili celú planétu - včítane oceánov - ale sú dobrí lebo priniesli ekológiu a zelených.
Zase raz víťazstvo marketingu nad zdravým rozumom ...
Ale čo je to vlastne ten "marketing" ?
Moji stará mama by takému termíne zrejme ani neboli rozumela - a prosto by bola použila priliehavejší názov "cigánenie".
Nuž ale to sa dnes nesmie, lebo to je diskriminácia menšiny o ktorú sa demokrati tak vzorne a ústretovo starajú.
Hm, možno by bolo lepšie, keby sa nestarali, lebo mám taký hlúpy pocit, že Romovia sa mali za to krvilačného totalitného režimu - ktorý ich nepochybne utlačoval a nedával im ľudské práva - tak nejako lepšie ...
12. 3. 2019   turboturbo
za socializmu nás učili, že ekonomika v kapitalizme je neustále v raste alebo recesii - a je to pravda btw. socialistická ekonomika bola stabilná (stabilne v sračkách)
12. 3. 2019   Darwin
v kapitalizme je ekonomika neustále v raste ale samotne ľudstvo vo vývrtke.
12. 3. 2019   apoliticky
Stabilne v sračkach si ty ...truľo...
1/1