Názory čitateľov


Názory k článku:
Motivácia pracovať: Ďalší argument pre základný garantovaný príjem

6. 3. 2019   Tešímesa Navás
Typický demokratický podvod :)
Organizácia získala 12 miliónov a z nich "veľkoryso" venuje 1. Keďže 18 x 500 x 130 = 1 117 000 tak 117 000 ešte budú musieť dopatiť dobrovoľníci.
11 miliónov si medzi sebou rozdelia pracovníci tejto charity.
Ako býva v demokracii zvykom, je to zrejme len jeden a zvyší sú idealizmom posadnutí dobrovoľníci, ktorí robia zadarmo.
Tak fungujú ekologické organizácie, cirkvi, podporovatelia demokratických politických strán a celá obrovská plejáda vymetencov, ktorí buď ne sú ochotní - alebo schopní - vidieť skazenosť celého systému.
Nepochybujem, že aj "filantrop" Bill Gates dnes zarába na "charite" viacej, než keď voľakedy šéfoval Mikrosoftu (lebo jeho majetok stále utešene rastie, hoci firma ide evidentne dole vodou)
6. 3. 2019   Dig
Microsoft ide dole vodou!? to ako vazne, alebo len zartujes. ;)
6. 3. 2019   peter.sipula@centrum.sk
vidno ako tu komentujuci mislia na svojho blizneho a to 8 az 9 ludi z 10tich su krestanmy jezis nemal nic a nakrmil 5000 ludi tu neide o ciganov dieta sa nasvet nepita a nevie kym je ale ustava chrany kazdi ludsky zivot a nikto sa nepita ci novorodenec potrebuje jest ci opateru jednoducho rodicia ci stat sa musia postarat! a takto bi stat mal rucit aj ze nie len zit ale aj prezit bez hladu kazdeho obcana v svojej republike! preto bi mal stat dat minimalne okolo 150 az 200eur aspon v stravnych listkoch na kazdeho kto zije abi si kazdi dovolil kupit jest lebo to musi kazdi clovek na svete a nikto znas nevie ci sa nam nestane nehoda a ostaneme bez setkeho lebo nie lahko a rad dava stat pomocnu ruku v nudzi ale momentalne je to naopak opacne! len narod je vorkoholicky ovplivneny a rozmisla ci pise richlo a hlavne bez logickeho rozumu???
6. 3. 2019   Slepá Ulica
Pohlavie je choroba človeka.
Zdravý človek nemá žiadne pohlavie a teda ani žiadne úchylky a tak ani nemá dôvod k žiadnemu násiliu, či zlatokopectvu.
Stačí ľudí vyliečiť - čo by nemal byť žiaden problém pre moderné genetické inžinierstvo - napríklad s použitím víruusových vektorov - a židen novorodenec už nikdy nebude mať žiaden problém s nedostatkom jedla, ošatenia, obydlia, či rodičovskou láskou.
Vedľajší efekt je aj konečné vyriešenie problému náboženskej a ideologickej nenávisti, globálneho otepľovania, stopy CO2, znečisťovania oceánov, či vymierania druhov.
6. 3. 2019   M. V.
Len návrhy na zníženie DPH, rekreačné poukazy, zrušenie koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov a doplatkov za lieky, ktoré sú dnes v hre robia dieru v štátnom rozpočte asi 1,5 miliardy. Štátny rozpočet máme na tento rok 17,5 miliardy a vláda je oprávnená požičať si ešte 2 miliardy. Teda žiaden nepodmienený príjem veľký ako slon sa už do tejto klietky nezmestí. Dane idú do rozpočtu obcí a tie sa musia priblížiť sociálnymi programami občanom hoci aj tými stravnými lístkami. Niekde sú zadarmo plavárne pre seniorov, inde poplatk za psa a niekde sú benefity od 65 rokov, v Bratislave od 70 rokov. Invalidné poistenie je súčasťou odvodov a každý pracujúci sa na ňom podieľa. Prorodinná politika je tiež v systéme.
7. 3. 2019   anonym
hlavne vy pisete bez pravopisu , noob
6. 3. 2019   Blind Man
Asi autor pre písaním požil kýbeľ hovien a tieto sa mu začali v hlave s rozumom miešať.
6. 3. 2019   M.V.
Všade vo svete sú sociálne systémy takmer pred zosypaním a odrazu táká veľkorysosť k tým najslabším, ktorí vypadli z pracvovného procesu. Prečo asi? Čo s nimi??Najlepšie bude zatiahnúť ich do šikovnej vojny, ktoré sa opakujú pravidelne rok čo rok - predsa zaplatiť za ten príjem musia.
6. 3. 2019   anonym
Ďalší pokus, ako ekonomicky zotročiť ľudí. Zavedenie nepodmieneného príjmu dá falošnú istotu plebsu, cez infláciu však povedie k prerozdeleniu majetku. Hmotný majetok (napr. nehnuteľnosti) a finančné aktíva(skutočne výnosné nástroje investovania)sa stanú pre plebs nedostupnejšími. Ľudia budú musieť čoraz viac pracovať, a to len na udržanie životnej úrovne. To je vlastne cieľ.
6. 3. 2019   bingo
IDIOTI!!!!!
1/1