Názory čitateľov


Názory k článku:
95-ročný miliardár: Tajomstvo dlhého a šťastného života je tak jednoduché

23. 2. 2019   hm
Byt svina a kazdeho odrbat ... cim je clovek lepsi tym ma horsi zivot a cim je vasia svina tym sa ma lepsie ...
23. 2. 2019   classic chess
Nežijete nad svoje pomery. Teda ako ja: nad 1,7 miliardy.
22. 2. 2019   anonym
Robim vsetko, co robit mam, ale mam dojem, ze ten clovek asi nezil 40 rokov v zapadnom protektorate ZSSR a potom 30 rokov v kolonii EU.
22. 2. 2019   hlupak
A to ja som myslel, ze miliardari vznikaju tak, ze sa nepodelia o zisk so zamestnancami, ktory ho vytvorili, to som ale hlupak!
23. 2. 2019   terezkaterka
Správna odpoveď za 1 jednotku!
22. 2. 2019   anonym
Naozaj jednoduché:
Nikomu nezávidíte.
S nikým sa nehádate.
Nežijete nad svoje pomery.
Aj napriek problémom zostávate veselí.
Obklopujete sa spoľahlivými ľuďmi.
A týmto sa čo myslí?
Robíte to, čo robiť máte.
Toto je to tajomstvo miliardára.
22. 2. 2019   @@@
ano ma pravdu to všetko sa da ...ale len ked mate vela penazi na konte potom vas netaži nič a možete byť vesely a pozitivny ked svet je s vela penazi tak jednoduchy .....len problem je ten že vyše 90% ludi vela penazi nema hmmmm
22. 2. 2019   jaro
Tvoj nazor je velmi rozsireny ale je uplne pomyleny. Rovnica, ze vela penazi znamena stastie nefunguje. Vela penazi , majetku atd. znamena aj vela problemov , starosti a prace. To si ludia neuvedomuju. Samozrejme, ked riesim problemy , ze ako mam zaplatit inkaso, tak je tiez problem. Clovek nie je stastnejsi v Mercedese ako v Pole. Väcsina z nas mina peniaze na veci, ktore vôbec nepotrebuje, zije nad svoje moznosti , chce nieco "spolocensky znamenat" a tym sa sami dostavame do bludneho kolotoca. Stastie zacina v hlave. Hlavne tam si treba spravit poriadok a bude to fungovat.
22. 2. 2019   @@@
čim viac penazi tym viac slobody .....nespajaj to zo štastim tu nejde o to ....rozdiel je v tom že bohaty človek si to štastie može kupiť sam ten chudobny si ho nema za čo kupiť a v tom je rozdiel .....čiže porovnavaš neporovnatelne ak si nepochopil o čom pišem vysvtelim ti to na niečom inom ...bohaty ma možnosť si kupiť luxusnu vilu može ale nemusi a čo ten chudobny ?....ten nema šancu si ju kupiť ked nema nič ....dufam že si pochopil že v jednom pripade je to jeho volba ale tu volbu ma v druhom pripade ta volba alebo možnosti chybaju
....a tu plati toto aj o detoch bohatych ludi maju ovela viac možnosti a vďaka tomu že maju ovela viac možnosti dokažu byť aj oni sami bohaty a ostať bohaty aj v dospelosti čo sa o chudobnych detoch neda povedať lebo take možnosti ako bohate deti nikdy nemaju a nikdy mať ani nebudu
22. 2. 2019   tomas
Chudoba presne takymito recami obhajuje svoju chudobu
22. 2. 2019   @@@
zas bohaty takto stale obhajuju svoju nemoralnosť vykoristovať inych ludi :D
22. 2. 2019   Jaro
Znamena to, ze ked si nemozem kupit vilu, tak budem nestastny? Peniaza nepadaju, daju sa zarobit. A tu moznost ma prakticky kazdy zdravy clovek. Lenze ludia ich chcu hned a to uz je problem. Pred 25 rokmi som nemal nic, dnes urcite nie som chudobny a to ani v celosvetovom meritku. Nikdy som nikomu nezavidel, ked mal niekto uspech, tak som sa snazil od neho nieco naucit. Vesely som bol bez penazi a aj s nimi. Moj pomer aktiv a pasiv je 99:1. Ale som sa vedel zapriet do prace , obzeral som sa okolo seba. Tym chcem povedat, ze ked clovek robi svoju pracu dobre, tak vysledky pridu same. V com s tebou suhlasim, tak pravdou je, ze deti chudobnych ludi maju omnoho tazsi start do zivota. Prinajmensom v tom, ze im chyba priklad z domu. Ale hadat sa s tebou nebudem. Kazdy je sam strojcom svojho stastia.
22. 2. 2019   @@@
otazka možu byť všetci bohaty ?...važne možu ?...može byť na svete 7,6 mld bohatych ludi toto si važne mysliš ??? ....
každy nie je strojcom svojho štastia je to zas nezmyselny blud ....mala ukažka ....možeš jazitˇakokolvek bezpečne autom ale ked z opačnej strany ide arogantny ožraty vodič a nabura do teba ako potom plati to tvoje že každy je strojcom svojho štastia a presne takto to funguje všade ....človek može niečo robiť ked opačna strana nehra fer tak tvoje moto že každy je strojcom svojho štastie je totalny nezmyslom
26. 2. 2019   jahoda
Raz prišiel beduin do mešity sa pomodliť. Zosadol z ťavy a išel dovnútra aby sa pomodlil. Ked vyšiel von ťava tam nebola. Hned išiel za Prorokom Mohammadom (požehnanie a mier s ním) a sťažoval sa že sa prišiel pomodlit a zatial mu ťava niekam ušla. Prorok (požehnanie a mier s ním) sa ho opýtal či si ťavu uviazal? Beduín mu odpovedal že nie. Tak mu Prorok (požehnanie a mier s ním) povedal "modli sa, ale ťavu si uviaž"! Ponaučenie: človek musí robiť všetko preto aby to dopadlo dobre, nemožme to urobiť halabala a Pán Boh s nami. Ďalšia vec je spokojenosť s osudom. Fakt nemože byt kazdy bohatý. Každému čo jeho je.
24. 2. 2019   terezkaterka
Jardo, ja Ti poviem taký príklad. Baník si robí svoju ťažkú prácu a musí ju hlavne dnes robiť poctivo. A ani jeden sa nepochváli pomerom aktív a pasív 99:1. A výsledky neprichádzajú. A taký príbeh žije veľa obyčajných ľudí, ktorí musia dnes hlavne u súkromnej firme poctivo pracovať.
23. 2. 2019   terezkaterka
Ktorý len z tých našich milionárov a miliardárov to zarobil prácou ? A za tak málo rokov. Takí, ako Baťa bohatli pomaly, možno viac generácií, ale tí naši?
1/1