Názory čitateľov


Názory k článku:
Musk opäť vtipkoval: Teslu kryptomeny nezaujímajú

20. 2. 2019   Janko Giertli
Zmyslom Bitcounu NIE JE ťažba bitcoinov - tak ako zmyslom Eura NIE JE tlač bankoviek.
Zmyslom oboch je tovarová výmena a akumulácia príslubu tovarovej výmeny (aj služba je tovar).
To, že pri tlači bankoviek sa nabalia tí čo tie bankovy uvádzajú obehu (pravdeobodobne centrálne banky - alebo štátne rozpočty - ale možno aj nasamdemokratickejš í vyvolené ?) a pri dolovaní Bitcoinov špekulanti, je z hľadiska pužitia meny nepodstatné.
Volá sa to "Seigniorage" a voľakedy to bol vítaný zisk panovníka - neskôr sa to použilo napríklad na financovanie vojny vo Vietname (takže ju v skutočnosti platili aj hipisáci :)
Malo by to ale byť trestné, pretože to je čistá pyramídová hra a to čo "ťažiari" bitcoinov zarobia, nakoniec zaplatia tí, ktorým tie Bitcoiny ostnú na ruke, keď sa raz prestanú používať.
Ak ste si niekto nechali na pamiatku staré bankovky KČS, tak viete, čo mám na mysli ...
20. 2. 2019   krúťsostout nonsens
blockchain je verejná kniha transakcií v Bitcointe. Máš ju ty, mám ju ja , má ju každý čo niečo s bitcontom má. Čo na tom že je šifrovaná! Stále má niekto iný ako ja ten s kým ochodujem(účastníci transakcie) a možno aj nieto (iný) kompletné informácie o mojej transakcii. Transakciu môžu nabúrať blockchainový hekeri, transakciu môžu sledovať verejne aj hocijaký físly, stačí keď mi nahrávajú video signál z monitoru počítača, čiže nabúrajú interfejs človeka a Trhoviska bitcointu, vrátane hesiel do účtov alebo nabúrajú heslo do účtu správcu trhoviska a peniaze sú fuč! A kto mi ručí za peniaze? Nikto! Žiadny štát, žiadna banka- NIKTO! BITCOINTY prepadajú v prospech heckerov a ich heckerskej kryptomeny, na čo práve bola táto kryptomena vymislená!
1/1