Názory čitateľov


Názory k článku:
Najkľúčovejším odborom pre priemysel je mechanik-nastavovač

16. 2. 2019   všeobecnáadministratívnaupratovačka
Najkľúčovejším oborom je demokratický politik, lebo ten dokáže nakradnúť najviac a zároveň je to jeho jediná motivácia, ktorú všetci akceptujú.
Super job je letecký dispečer, ale zlá nie je ani čistotná a inteligentná prostitútka. Zvyšok dobrých oborov je bankár, špekulant a podnikateľ pôsobiaci v cca 20 neidentifikovateľný ch firmách, ktoré nielenže nemajú prevádzku, www stránku a zamestnancov, ale ani žiadne produkty.
Voľakedajšie obľúbené profesie, ako pumpár, čašník, tirák a kapitán riečnej plavby dunajskej už neletia.
Mechanik-nastav ovač je to isté, ako voľakedjší podnikový šofér - ktorý bol dôkazom, že riaditeľ nevie šoférovať, resp. že sa vždy tak ožerie, že by neodišil po svojich a taxikár by ho odmietol zviesť. Keďže núdza naučila klepať do klávnesnice aj lekárov a policajtov (!) je blízka budúcnosť mechanikov-nastavov ačov presne rovnaká, ako podnikových pisárok, technických kresličov, sadzačov alebo ostatných pohoničov ...
16. 2. 2019   Revolucionar
Keď príde kríza tak tej práce určite ubudne, a čo je dnes moderné bude zajtra nepotrebné, ale Slovensko je každopádne príbeh úspešnej krajny, dnešná mladá generácia na rozdiel od tej stratenej čo musela odísť do sveta, bude môcť žiť a pracovať doma, ale remeslá sú skutočná hudba budúcnosti, murár,tesár, obkladac, vodár, elektrikár, kominár, to žiadna robotika nevyrieši aby bolo jasné.
16. 2. 2019   fero z BA
katastrofa ---- takže už nebude vysnívaným povolaním lekár, učiteľ alebo vedec, ale robotník, ktorý dokáže nastaviť stroj pre iného roboša..... a bývalí členovia komunistickej strany, momentálne SMERáci to podporuujú aj vládnymi opatreniami.... SR smeruje hrdo k chudobe a zrýchľujúcemu ekonomickému zaostávaniu
16. 2. 2019   Lolo
Problem ludskych zdrojov v koloniach, ako je ta nasa, je ten, ze sa posledych 30 rokov nerodil dostatocny pocet motrokov.
V rokoch okolo 80-88, bolo mechanikov elektronikov a nastavovacov, cela kopa.
Po roku 89, sa museli rekvalifikovat na zametacov, alebo odist dakam za pracou.
Aj keby sa dali ludske zdroje zamrazit na potrebny pocet rokov, problem je, ze sa nerodili timto lusdkym zdrojom deti. Ako by boli zamrazeny, alebo hybernovani.
Problem z upadkom a delaboraciou priemyslu a najma priemyselnych odvetvi, kde tieto ludske zdroje povodne pracovali, alebo sa pre tento priemysel vyucili, vyriesili celkom ludsky. Podaktori prezili, alebo sa pretransformovali na zivnostnikov, niektori sa dozili boomu dnesneho montazneho priemyslu automobiloveho. Ale narodilo sa malo deti. Politika byvania, alebo skor politika hypotekarnych otrokov, mzdova politika a politika vobec ako taka, ktora pomocou privatizacie delaborovala nielen priemysel, ale aj ludske hodnoty, alebo dokonca aj moralne hodnoty, rozlozila spolocnost na beztvaru masu volicov kleptokracie, alebo dokonca politicky apatickej, neangazovanej masy prezivajucich, ci dozivajucich obyvatelov tejto krajiny.
Ak sa jedna o nejaku politicku angazovanost, tak vdaka liberalnej demokracii, sa jedna o cisto ucelovu absolutnu dezorientaciu volicov a obyvatelov krajiny z volebnym pravom.
Vylezu z angazovanych volicov hlupaci, ktori su potom klamany roznymi kolaicnymi zlepencami, ktore maju na starost vo svojom volebnom mandate, vytvarat z vlastnych prdov hmlu, ked utekaju pred spravodlivostou.
Z takto neustale klamanej a dezorientovanej, ci uz politicky, alebo sexulane, masy ludi, nevychadza prakticky ziadna rodinna aktivita v podobe plodenia deti, ktore by potom mohli nielen teoreticky, ale aj prakticky zastavat tieto kvazi priemyselne funkcie a odbory.
Ked si vezmeme masu deti, ktore absolvovali zakladnu skolu z prospechom, ktory by zodpovedal naslednemu nastupu na ucnovky, napriklad deti v osadach, mozeme dostat teoreticky povzbudive cisla. Prakticky su to absolventi pripravy na celozivotne poberanie davok a dalsie kvantitativne mnozenie.
Deti bohatsich, alebo povedzme dnes prakticky neexistujucej strednej triedy, sa vzdelavaju v odboroch, kde si ruky zaspinia maximalne od prasknutej ceruzky, alebo mozole maju od klavesnice pocitaca. Ich uplatnenie v zivote je ale mozne, lebo hladom trpiet nebudu, na byvanie si zoberu hypoteku, aj ked zivot preziju v openspace, ich uloha a cesta zivotom, bude lahsia, ako sa niekde klanat robotom a nastavovat vyrobne procesy v automatizovanej vyrobe.
16. 2. 2019   musítobyťfiftyfiťfiriť
V rokoch okolo 80-88, bolo mechanikov elektronikov a nastavovacov treba.
Dnešné systémy sa už vedia učiť a nastavoať samy.
To je to isté ako počítače v rokoch okolo 88, keď najväčiš know-how odborníka na pécečká boli správne hodnoty IRQ, IO a prípadne aj DMA a RAM.
Už o desať rokov neskôr si to začali nastavoať počítače samé a dnes zrejme len pár dinosaurov vie, aké hodnoty to boli (pritom občas sa vyskytnú chybné inštalačné programy aj dnes a vtedy je takáto skúsenosť k nezaplateniu)
Preto ju aj nikto nezaplatí a radšej ten krám vyhodí a kúpi iný (však aj ten najdrahší počítač je dnes smiešne lacný a skoro zadarmo - že by počítače tak zlacneli ? nie - všetko ostatné (skutočne potrebné k životu) však nehorázne zdraželo :)
16. 2. 2019   Lolo
Ja ale pisem o nenarodenych ludskych zdrojoch.
Ludskych zdrojoch, co sa dokazu aj v 21 storoci uzivit lopatou, pripadne laptopom, pri nastavovani modernych strojov.
Tak ako je potrebne najstarsie remeslo /elektrikar/ lebo ked Boh povedal budiz svetlo, uz davno museli mat natahane kable, tak aj motroci do vyroby budu chybat a importovat ich bude tazke.
Lebo z dialneho a dalekeho vychodu, alebo Afriky, sem neprisiel mechanik nastavovac ani jeden, mozno z Vietnamu, ale radsej ako za pasom, bude predavat na trhu.
Aj tak je problem, ze keby hned stalo v rade na imigracnom 5000 Africanov, zo zakladnymi znalostami slov. Jazyka, alebo jazyka ineho, ako nejakeho narecia Svahilstiny z vyucnym listom Mechanik Nastavovac, nebudu mat kde byvat, pretoze si svojou pracou, na zivot nasich podmienkach nezarobia na zivot a strechu nad hlavou. Preto je jednoduchsie pre nich ziadat o azyl a dostavat najest a strechu nad hlavou, bez nutnosti pracovat. To bohuzial nemozu ziadat obcania tejto kolonie v krajinach nasich kolonizatorov.
1/1