Názory čitateľov


Názory k článku:
V Česku krachujú firmy, ktoré vydali dlhopisy, na Slovensku je tento trh tiež rizikový

16. 2. 2019   anonym
Pre zaujimavost
Jedina krajina v historii vydavania dlhopisov- obligacii, ktora vsetky svoje dlhopisy splatila do posledneho $
Je Rumunsko , stalo sa tak 4 mesiace pred popravou prezidenta Caucesku s jeho zenou v roku
1989 . Kupovanie dlhopisov je vacsinou nevyhodne, je to obrovske riziko, je iste ze USA svoje dlhopisy nikdy
Nesplati, EU totalne zlikvidovala trh s dlhopismi, kedze ich kupuje uz len ECB .......
Historicky viacej ludi na kupe dlhopisov prerobilo ako zarobilo, preto sa da aj teraz predpokladat ze to nebude inak. Osobne sa preto priklanam k drzaniu akcii velkych firiem, ktore platia pravidelne dividendy.
16. 2. 2019   fero z BA
odborník, ktorý vie vopred, že USA svoje dlhy nesplatí, najnovšia ruská stratégia?
15. 2. 2019   jahoda
tu je to ešte toršku viac rozpísané o čo ide
https://www.e15 .cz/nazory/komentar-r ostislava-plivy-dluho pisovi-smejdi-1355924
15. 2. 2019   predámkrátkopisy
Ovčárik zabudol povedať, že akcie, obligácie, či zmeny sú tiež len dlhopisy, rovnako ako peniaze - akurát za tie ručí štát, teda dokiaľ ho to baví.
Ktorákoľvek firma môže kedykoľvek skrachovať a je skôr pravidlom, že každá firma raz skrachuje, takže napríklad to, že také IBM ešte stále existuje je v skutočnosti zázrak - u firiem ako AT&T to je fake (lebo to už je v skutočnosti úplne iná firma, než to bola pôvodne). Problém s US firmami je transparentná netransparentnosť, lebo managementy objavili tisíce spôsobov, ako na papieri plniť svoje povinnosti voči dozorným orgánom a pritom vodiť menších investorov za nos. Niekedy dokonca dokážu vypiecť aj s veľkým investorom.
No a čo sa týka štátov, tak ako sa to robí momentálne ukazuje Madurova Venezuela, ale v skutočnosti už aspoň raz skrachoval prakticky každý štát - mnohé aj viackrát. Rozdiely sú len v tom, vymáhanie štátnych dlhov zvykli voľakedy väčšie štáty riešiť proti menším politikou delových člnov, silnejšie štáty pužili proti vlastnému obyvateľstvu hyperinfláciu a silné štáty si proste požičajú ešte viac, aby splatili predošlých dlžníkov. Napríklad USA už zrejme čoskoro nebude z nových dlhopisov získavať vôbec nič, keďže všetok výnos bude potrebný na splatenie predošlých (keďže úrok). Ale veľký pes má tú výhody, že môže použiť zmienené delové člny, najmä keď má nukleárnu muníciu a GPS. Teda dokiaľ má peniaze na platy armády (alebo aspoň elektrinu pre roboty ;)
15. 2. 2019   osol
prepáčte, ale akcie naozaj nie sú dlhopisy
15. 2. 2019   kulútkesoľutstout
Za AT&T ručí štát, konkrétne štát USA a keď sa niečo bosserie, čo sa už asi stalo,
tak Amíci zacvakajú a ani ElohaileNder ich nevytiahne z brindy(MediaWarner) so svojími nekonečnými životmi, za čo mu vopred všetci pekne ďakujeme.
Proste Techno-Bio-Dlhopisy sú večné!!! Ďakujem za pozornosť.
15. 2. 2019   fero z BA
v SR s tým začali písmenkoví -uvidíme
1/1