Názory čitateľov


Názory k článku:
Volkswagen chce do roku 2025 zvýšiť produktivitu o 30 %

15. 2. 2019   Lolo
Su to uplne dristy.
Zvysovat produktivitu, moze len firma, ktora predava svoje produkty, na volnom trhu.
Nie kolonialna pobocka, montazna firma v kolonii.
Produktivita a produktivita prace, uzko suvisi z produktom a pridanou hodnotou vyrobku, vyroby.
Preco ma Germansky robotnik niekolko nasobne vyssiu mzdu a mnohonasobne vyssiu produktivitu prace?
Pretoze vyraba doma v materskej firme rovnaky produkt, za rovnaky cas, ale jeho produkt ma po predaji vyssiu pridanu hodnotu.
Preto montaznik v kolonii, hoci je v praci rovnako dlhy cas, vykonava rovnako dobru, ak nie kvalitnejsiu pracu, nemoze dostat rovnaku vyplatu, pretoze jeho polotovar, alebo finalny vyrobok, vlastni kapitalista, ktory pridanu hodnotu vytvori predajom, avsak na zaklade rozdielu medzi pridanou hodnotou, produktivitou, naozaj zarobi. Inak by sme tu v kolonii, ziadne montovne a fabriky typu ludoauto, Kia, PSA, TAta motors nemali.
To je problem lacnej pracovnej sily. Nasi proletari, moderne ludske zdroje, predavaju pracu, nasi kolonozatori, predavaju produkty, ktore vznikaju z nasej prace.
Ak predava ludsky zdroj pracu, nemoze ocakavat, ze bude mat viac, ako kolonizator, co predava hotovy produkt.
Karol Marx kapital
14. 2. 2019   jenudasavznášaťnadvodami
Obdivujem týchto demokratických poétov !
Kde sa hrabe Hviezdoslav, Goethe, Puškin, či Shakespeare :)
Nie je to krásne povedať: "... chce zvýšiť produktivitu o 30%", než "... chce vyhodiť 30% zamestnancov, lebo to posral s emisným škandálom" ?
Hoci tí, čo to sledujú pozornejšie, dobre vedia, že to sa len starý, jedovitý Piesch kruto pomstil trubirohovi Winterkornovi - hoci pri tom aj sám prišiel o pár miliárd - ale Stalinov, Hitlerov a Napleonov v skutočnosti peniaze nikdy nezaujímali - tak isto, ako Trump postavi svoj plot, aj keby sa USA mali stať kolóniou Číny (čo sa beztak stanú, lebo už ňou sú :)))
1/1