Názory čitateľov


Názory k článku:
Výstavba betónových plotov okolo nehnuteľností sa končí

21. 2. 2019   Lolo
Keby bola povinnost pre stavebnikov, stavat len betonove, alebo kamenne ploty, riesilo by sa tu v diskusii, preco nam stat nariaduje stavbu plotu a nemozeme mat neoploteny pozemok.
Problem plotu je v tom, ze nielen za plotom, alebo murom ziju ludia.
Je to z historie celkom badatelne, napriklad pri vystavbe Varsavskeho, alebo Budapestianskeho Ghetta.
16. 2. 2019   milan
Toto rozhodnutie sa ma priamo dotýka, nehnuteľnosť mám na mieste, kde pomôže len plánovaný betónový plot.
Ak tam mám dať pletivo, to môžem nechať otvorené dvere, nech si čierny spoluobčania príjdu vybrať, čo by si chceli odniesť. To znamená že mesto mi odopiera nárok na ochranu môjho majetku, čo je dané zákonom SR.
15. 2. 2019   classic chess
Betónové ploty boli škodlivé nielen voči životnému prostrediu, ale boli aj prekážkou pre voľne žijúce zvieratá, tulákov a zlodejov.
15. 2. 2019   anonym
Pán architekt aku posteľ si môžem kúpiť?
15. 2. 2019   xxx
To je ešte nič, cirkev núti veriacich, aby si deti neplánovali a mali ich čo najviac a hneď za sebou, inak je to ťažký hriech.
14. 2. 2019   Jozef
....Betónové ploty boli škodlivé nielen voči životnému prostrediu, ale boli aj prekážkou pre voľne žijúce zvieratá,“ skonštatoval Jančovič. Volne žijúcimi zvieratami je aj lesná zver, ale asi myslel iba mačky, alebo že by aj ježkov, myši a pod? Slovensko je celé jedna betónová džungla, to nevadí, ale ploty vadia. Príde čas a nebude to dlho trvať, keď sa budú stavať ploty vyššie a pevnejšie, ako teraz.
15. 2. 2019   satah
A čo takto pozametať pán Jančovič mestské komunikácie od zimného posypu, aj tak sa dá zabrániť prašnosti. Ale to by muselo mesto zabezpečiť pracovníkov a na to nemáte ani chuť ani vôľu a už vôbec nie peniaze, ktoré ste si medzi sebou podelili.
14. 2. 2019   Lolo
Podla mna, by malo byt oplotenie z betonu, ak ho stavatel ziada, vysoke minimalne tak, aka je vyska stavby.
Ziadne mensie, ani nizssie, by nemalo byt pripustne, ak je z plneho betonu.
To dobre vedel stary Bruna, ked si vybudoval ohradu a zivot v studni, by mal byt povinny, pre vsetkych betonarov.
Na co su komu betonove ploty?
Ak klasicke pletivo nestaci, maju si natiahnut ziletkovy ostnaty drot z vnutra vlastneho pozemku.
Domaci milacikovia, deti a psi, macky a ine, to ocenia, ked budu hnit na kruhoch drotu, hodnych ochrany Jadrovej elektrarne.
Este budovanie elektrickych ohrad, neprislo do mody, ani minovych poli, pripadne vybusnych nastrah a osvetlenia a siren, spustanych pri dotyku na signalny drot.
15. 2. 2019   lenka
"Na co su komu betonove ploty?" to je snad kazdeho osobna vec ako chce mat oploteny vlastny pozemok, na ktory si tazko zarobil pracou vlastnych ruk. su urcite extremy, ktore uz by sa prekracovat nemali, to ano. ale bezny betonovy plot, preco nie? ja chcem mat napriklad pokoj od vsetkych a vsetkeho a nic mi nezabezpeci sukromie a pokoj tak ako betonovy plot. v tomto pripade teda navrhujem zakazat vchodove dvere do bytov. ved naco su komu dvere? mne sa to nepaci, tak nech to zakazu vsetkym (slovenska logika)
15. 2. 2019   Lolo
Ale ok. Betonovy plot v pripade ze ho niekto chce, tak ale musi byt tak vysoky, aby aj okolie nevidelo za plot, to znamena, ze ak ma a chce, nech je vysoky, ako samotna stavba, co je za plotom.
Druha vec je ze v radovej zastavbe, betonove ploty, dokonavaju dojem horizontalnych panelakov.
Ja tvrdim, ze na samote v lese, a toho je velmi malo, ma vyznam betonovy plot, koli diviakom, aby sa nepodhrabali a pod.
Ale v meste, alebo nudzovych koloniach a radovych zastavbach, nema plot co hladat.
A ak uz plot, tak vysoky ako stavba, hore este siet. Pripomina to viac vybehove kobky napravnych ustavov.
14. 2. 2019   slovak
smutne je ako lahko sa daju obmedzit obycajni ludia, kym developerske projekty sa stavaju na miestach, kde nemaju co hladat. to je ta spravodlivost, cim obycajnejsi clovek, tym viac pokut a represii?
15. 2. 2019   dobréplotyniesúzlé
Keď ich prestanš platiť, tak sa obmedzovači sa rozutekajú sami :)
Ani policajt ťa nebude mlátiť obuškom, ak mu za to slušne nezaplatíš - lebo predsa nie je idiot, aby sa namáhal zadarmo :))
Alfa samci typu Fica síce ostanú, lebo ich nemotivujú peniaze, ale moc - ale celá kamarila followerov, ktorá im buduje kult osobnosti sa bez peňazí rozpŕchne ako vrabce.
Osirie sídlo vlády, budova parlamentu, ministerstvá, súdy, policajné stanice, colnice, ale aj vojenské priestory.
Všetci sa vyberú zbíjať inam.
Niektorí sa zamestnajú v SBS-kách, inú obsadia staré hrady a budú rabovať pocestných a zvyšní budú zrejme znovu prepadávať furmanov v lesných húštinách.
Prestne síce fungovať aj odvoz smetí verejné osvetlenie, údržba ciest, verejné zdravotníctvo, verejné školstvo a výplaty dôchodkov - ale tie zrejme beztak čoskoro presanú fungovať tak, či tak - lebo podľa mnohých moderných názorov to beztak sú len nežiadúce a nesystémové relikty komunizmu ;)
Veď aj taký kojenec si už vo vyspelej spoločnosti môže kúpiť materské mlieko CocaCola, plienky Pampers, ako aj kočík BMW na spotrebný úver a detskú postielku na výhodnú hypotéku s variabilným úrokom.
Dojčatá našťastie ešte nedokážu myslieť a tak sú ideálni zákazíci pre sofistikované finančné produkty, na ktoré už nezaberajú ani retardovaní dôchodci.
Čo ešte chýba, je Facebook, ktorý sa dá strčiť do πče, ale najbystrejšie svetové mozgy na tom už určite usilovne dňom a naocou pracujú.
Spolu so škôlkou, ZŠ, SŠ a VŠ potom má bohate veľa času na splácanie do penzie, ktorú si tiež bude môcť slobodne zakúpiť ešte skôr než vystrčí hávku s vagíny (niektorí neasertívni potenciálni novorodenci si to ale možno rozmyslia a radšej sa ostanú dnu).
15. 2. 2019   simon
tieto regulacie poznaju aj vynimky ale to si musite dohodnut a odovodnit. Okrem toho taketo nariadenia maju za ciel zvysit aj esteticku hodnotu verejneho priestoru. Regulativy tu existovali aj predtym a je dobre ze sa vyzaduju, inak by nefungovalo mestske planovanie, urbanizacia a ani zivot v mestach. Nie je to prvy ani posledny regulativ. A ano platia aj pre developerov a ak nie tak to neznamena ze je chybny regulativ.
18. 2. 2019   jahoda
konečne rozumá reč,aspon niekto k věci :)
1/1