Názory čitateľov


Názory k článku:
Pre trhy je to odteraz už všetko z kopca

15. 2. 2019   lepšiezkopcaakonakopec
To - akože - dvojciferný rast je zázrak modernej ekonómie ?
Tuctový byrokrat s glotovými rukávmi - Hjalmar Schacht dokázal aj bez kvantových počítačov a nekončných serverových fariem vytvoriť pred 80-timi rokmi z jedného požičaného milióna ríšskych mariek a vzduchu 12 milárd tvrdých mariek - to je 4 ciferný rast - za čo dokázal Hitler vyzbrojiť armádu, ktorá naháňala strach celému svetu a nebyť zdrogovanej slubotechny Gőring, tak ho mohla aj dostať na kolená ...
Ale aj to je prd.
Naši južní susedia totiž dokázali ešte ďaleko viac.
Keď druhá svetová skončila, totiž prišli o to čo im prisúdila Viedenská arbitráž a museli nám vrátiť južné Slovensko.
Čo bol samozrejme šok, lebo z panského národa - 1000 rokov zvyknutého na úslužnú obsluhu - nevedel nikto pracovať a nebolo času sa to naučiť.
Aby vláda a úradníci mali na svoje výplaty, vymysleli 20% daň na úspory (vtedy ešte boli ľudia finančne nevzdelaní a tak sporili), čím vyvolali infláciu.
A to nie hociaký, lebo maďaský sedlák - podobne, ako ukrajinský - radšej skape hladomorom, než by sa s niekym podelil.
Takže všetci si úspory vybrali a múdra vláda nedokázala nájsť lepšie riešenie, než spusiť rotačky na peniaze (koniec koncov - čo iné - okrem kradnutia - vlády dokážu ?)
Výsledom bol Maďarský finančný zázrak, ktorý zatiaľ nikto neprekonal - lebo inflácia dosiahla až 130000000000000000% mesačne - čo je vlastne 16 ciferný nárast - a to sa bavíme o percentách ;)
Do obehu sa tak dostala úctyhodná bankovka 100 milónov biliónov Pengö, kde zrejme nuly vážili viac než papier na ktorom boli natlačené (celkovo 20).
Na fulminantné finále môže aj dnešné Zimbabve, či Madurova Venezuela pozerať len z prachu a s tichou závisťou, lebo hrdí potomkovia Attilu dokázali pod vznešenými krídlami Turula dosiahnuť, že výmenná hodnota kompletného obeživa krajiny, pozostávajúceho z 4600000000000000000 000000000000 (áno, je tam 29 núl - bohužiaľ názov pre tak veľké číslo nemajú ani astronómovia :( čiže všetkých peňazí v obehu - sa rovnala 0,1 centu USD ...
11. 2. 2019   Ibot
Slovensko už má svoje skvelé skúsenosti s investovaním do Slovenského Bitcoinu,ktorý mal svojho času názov BMG INVEST,FUN,resp. HORIZONT Slovakia,kedy z účtov prevažne individuálnych "investorov" nenávratne zmizlo niekoľko desiatok miliárd slov. korún.Niekto tu mal Klondike, no investorom nezostalo ani na plienky.Zostali tu stáť s nemým pohľadom a posratými zadkami.
14. 2. 2019   jajo
nemozes porovnavat neporovnatelne. Bitcoin je menou, ktora sa aj pouziva. da sa nou platit po celom svete v tisicoch firmach, obchodoch, dokonca v Dansku nim mozes platit dane. Nemusim ist ani do zahranicia, staci ked kliknes na Alzu a zistis ze aj tu sa da kupovat za BTC alebo ETH.
11. 2. 2019   TheFrog
Kupujte Bitcoin, kupujte zlato.
To ze na SK je to este v plienkach neznamena ze vo svete je to tak isto.
11. 2. 2019   GaS
Pre "anonym"!: Píše sa Sizyfos /aj Sisyfos/,mn.č. Sisyfosovi, nie Sysyfosofi.Nech to má trošku úroveň. Ináč kameň sa z kopca zgúľa aj sám, no vytlačiť hore kopcom rozvinutý špagát, to už je iné kafé...
11. 2. 2019   anonym
Aspon nemusime slapat do kopca.
Z kopca sa aj Sysyfosofi lepsie kamen bude gulat
1/1