Názory čitateľov


Názory k článku:
Zúfalý experiment: Bezcenné papieriky menia za zlato

20. 2. 2019   anonym
sme v sračkách sústredenie sa na automobilovú výrobu môže mať totálny krach ekonomiky slovakistanu ktorá je sústredená na odbit a ked ten nebude bude tu hladomor obrovský pád životnej urovni pracujúceho ktorý je i tak žobrákom a prežíva chýba tu vnútorna ekonomika ide asi o sedemdesiat percent výroby ako vieme práve to dovážame teda chýba tu práve výroba ktorá bi mala obrovský význam na naše hospodárstvo kto je za to zodpovedný je jasné niekto má záujem v našej spoločnosti udržať závislosť na montáže aut a udžať otroctvo lachkých pracovnéj sily vnútorná ekonomika bola z ničená čo je dôkazom zotročenia a závistlosť na dovoze teda manipulovanie ako likvidovať a určovať vývoj krajín je jasne preukázaný a ide svetom a docieluje sa diktátom enbargami a jedine kto tomu odoláva je v súčasnosti Maduro , velký medveď ktorý je najsilnejším mužom sveta udržuje svet v mieri
12. 2. 2019   vlado.
zaujimane ze platok tohoto typu si dovolil napisat clanok proti USA. Drzi palce vsetkym Venezuelcanom, aby to prezili a mohli slobodne zit bez otroctva. Dufam ze im ostatne este demokraticke krajiny pomozu v boji s USA.
12. 2. 2019   jahoda
Venezuale dlho posiela zlato do turecka na ocejchovanie pretože švajčiary to už robit nemožu (USA nadirigovala). jelikož Madurovi pomáha Erdogan tak mu verím že sa snažia krajnu dostat stohoven.
12. 2. 2019   mighty
vsak co mu ine ostava, ked sankcie zrusili akykolvek obchod s inymi krajinami??? To je akoze jeho vina? Ludia si pred rokmi zvolili lavicove vedenie len na zaklade toho ako sa im dovtedy dobre zilo, ked USA plundrovalo Venezuelu. Je tam dostatok ludi, ktori to budu robit za bolivari, takze aspon takto prezivaju.
11. 2. 2019   konečnebudememaťeurópsku atómovúbombu
Som zvedavý, koľko ľudstvu potrvá, kým si uvedomí, že aj zlato je bezcenné - rovnako, ako tie papieriky a iné bitcoiny :)
Inak ten tlsťoch robí presne to isté, čo všeti ostatní politickí alfa samci - odkedy geneticky poškodená holá opica stratila srsť, spadla zo stromu a napriek tomu sa premnožila - takže musela vymyslieť organizáciu spoločnosti, politku, náboženstvo, tovarovú výmenu a neskutočné množstvo somarín, ktoré nazývame civilizáciou ...
11. 2. 2019   Vilo
Mne to celé pripadá ako americký Klondike. Aj zlatokopi v USA takto fungovali. A zlato predávali americkým súkromným bankám !
Ale najzaujímavejšia je paralela s s ZSSR: V čase hladomoru chcel Stalin tiež predať na " voľnom trhu " zlato , aby mohol nakúpiť obilie aj pre hladujúcich Ukrajincov! Nikto na západe mu ho nechcel predať! Na "voľnom trhu " Radšej obilie sypali do mora!
Aj dnes nemôže Venezuela predať ropu na " voľnom trhu " Aj pod cenu !
Takže kde sa nám stratil voľný trh ????
11. 2. 2019   Lolo
Krajiny, ktore naju nerastne bohatstvo, napriklad zlato a ropu, sa tazko daju polozit na kolena a znicit.
Afganistan nema ropu a ani zlato, ale maju mak a ani ten nejedia, napriek tomu hybe pestovanie celu ekonomiku zeme a ostava na odboj.
Nikto nikdy nejedol afgansky makovnik, ani makove slize, alebo buchty.
Rovnako aj v koloniach EU, nikdy nikto neuvidi pridanu hodnotu tovaru, ktoru produkuju ludske zdroje.
Ale mame tu"
pracujucu chudobu, hypotekarne otroctvo, energeticku chudobu a vdaka geoklimatickym podmienkam, klesajucu demograficku krivku.
12. 2. 2019   jahoda
si si istý tým afgánskym makom? bol si si to tam pozrieť? ja už ani tomu velmi neverím že sa tam vobec nejaky mak pestuje, s najvacsov pravdepodobnostou to bude dalsia len vymyslená správa ktorá nám zamotáva hlavu desatrocia.
12. 2. 2019   anonym
https://www.financny trh.com/produkcia-opi a-zaznamenala-afganis tane-dalsi-rekord/
V RBM, sa pestuje este stale a vela.
https://zemavek .sk/v-sevreni-jedu-ma k-sety-cast-prvni/
13. 2. 2019   Jahoda
Ja tam nevidim ze by afgansky vojak nicil polia a makom, skor naopak vidim ze kontroluje ako rastie. Ty vidis ze ho nici?
17. 2. 2019   anonym
konečne ti to došlo
18. 2. 2019   jahoda
? tebe nedochádza jako menia pravdu za lož
11. 2. 2019   Revolucionar
Ja som si prečítal nadpis a som sa zľakol že Taliansko skrachovalo a eurozóna spolu s eurom dopadli ako Venezuela, ešteže je rok 2019...
1/1