Názory čitateľov


Názory k článku:
Stačí krok a talianska ekonomika môže spustiť katastrofu

11. 2. 2019   Katka
Na kapitalistické krajiny nikto neuvaľuje celé desaťročia sankcie a embargá a predsa krachujú...
12. 2. 2019   anonym
Krachujú krajiny s hlúpou a nezodpovednou vládou, ktoré si získavajú voličov cez "populárne" opatrenia typu vlaky zadarmo, obedy zadarmo a podobne.
.
V momente, keď prídu ťažšie časy, začnú chýbať peniaze na splácanie úverov a krach je na svete.
11. 2. 2019   ddd
kazdemu musi byt jasne, ze zadlzovat sa donekonecna sa neda, zadlzenost EU dosahuje strop vdaka tlacenie lacnych penazi a financne moznosti obyvatelstva sa uz vycerpavaju, teraz sa ukaze skutocnost !!!
11. 2. 2019   Morho
A nemecko deli od technickej recesie iba to,ze oddaluju zverejnenie posledneho kvartalu
https://trading economics.com/germany /gdp-growth
USaci sa aspon mozu vyhovorit ze maju shutdown a preto nemaju zverejnene cisla...
12. 2. 2019   Jan
Áno presne o tomto som tu chcel napísať komentár. Ešte len keď Nemecko vyhlási ze je technicky v recesii, tak sa začne panika. Panika z neočakávaných vecí. Brexit, clá USA vs. CHINA - to sú všetko ocakávané udalosti. Trh sa správa inak - predvída a známe udalosti už má v sebe započítané. Paniku vyvolá niečo iné a nebude to len také jemné spomalenie ako nám to tu servírujú predstavitelia štatov
Nikdy never bankárom, štátnikom, policajtom a farárom. 😂
11. 2. 2019   salamista
vzoprieť sa Bruselu, to chce odvahu, raz-dva bude vaša ekonomika v háji, Brusel sa už o to postará ... najprv zlíže smotanu a potom uchmatne ten zbytok
12. 2. 2019   anonym
Taliani sa práveže majú tak dobre len vďaka Bruselu.
Ak by neboli súčasťou EU, nevedeli by si požičiavať peniaze za tak nízke úroky, keďže dlhy krajín ako Taliansko, Grécko, Portugalsko, Španielsko sú financované krajinami ako Nemecko, ale aj Slovensko.
A ak by nevedel požičiavať peniaze tak lacno, tak by ich ani nenapadal ten ich aktuálny sociálny nacionalizmus, ktorý teraz v Taliansku letí.
11. 2. 2019   M.V.
No prosim a ešte pred dvoma dňami sme čítali ako sa talianská tlač vysmievala zo Slovákov ako zaostalcov, že si berú pôžičky len na zemiaky a z Rumunov, že orú s pomocou volov. Vraj nech sú radšej sami v súvislosti s vyjadreniami k situácii vo Venezuele akoby sa ocitli v skupine s Bulharmi. Ktovie, čo by o nás povedala Lega Nord?
12. 2. 2019   fero z BA
vôbec nepoznáš taliansko. slovensko je skutočným zaostalcom v rámci EU a samozrejme aj talianska v každej oblasti, Kedy SR nemalo deficitný rozpočet? SR chodí ako žobrák po EU a žobre o eurofondy,.... asi 80% verejných zdrojov na výstavbu ide z EU,....
12. 2. 2019   anonym
No, nie je Taliansko ako Taliansko.
Severná časť krajiny to je ako Švajčiarsko, Južná to je horšie ako India. Ak by som mal porovnať Taliansko so Slovenskom, tak je presne v strede medzi týmy dvoma Talianskami.
12. 2. 2019   M. V.
Tu ide o dehonestáciu Slovenska a ich opovrhujúcu dikciu. PIGS sa nezmenia. Oni nevedia nič o Slovensku. Eurofondy skončia a bude treba žiť zo svojej peňaženky. Áno deficit je stále aj teraz pri takzvane vyrovnanom rozpočte je vláda zmocnená požičať si 2 miliardy. Zo 17 miliardového rozpočtu sa toho veľa neurobí. Naozaj nemám dôvod študovať detaily talianskej ekonomiky. To priznávam. Ešte tak Salviniho, či nemá nápad s reexportom privandrovalcov na Slovensko. Mladí ľudia tam majú 40% nezamestnanosť Som občan Slovenskej republiky a obhajoval by som jej česť lebo keď hovorím o nej, tak hovorím aj o sebe.
11. 2. 2019   Lolo
Nech sa stane cokolvek, aj tak na to budeme doplacat, alebo nam bude predostrene, co sme spravili, alebo nespravili, aby z nas kolonizatori z Germanie, alebo nasa kletokracia, pustila zilou.
11. 2. 2019   Blind Man
Urobte, Taliani, už konečne ten krok!
12. 2. 2019   anonym
... a technicky skrachujte, tak ako Gréci. Však mi sa na Vás už nejako poskladáme.
17. 2. 2019   fero z BA
možné je všetko, ale zatiaľ sa taliani skladajú na eurofondy pre slovensko
1/1