Názory čitateľov


Názory k článku:
Británia sprísni tresty za zlé hospodárenie s dôchodkami zamestnancov

11. 2. 2019   bunda
casto krat sa aj poslanci zahravaju s buducim zivotom ludi v krajine. ale na nich za zakon nebude vstahovat
10. 2. 2019   Lolo
U na sv kolonii, by ako sprisnenie trestu, za podobne zle hospodarenie, nestacilo zaviest trest smrti, ale muselo by sa prejst do stredoveku, na verejne popravy, alebo ine chutovky.
11. 2. 2019   aleaspoňmámeautomobilky
Verejne popravy by zrejme zaujali len Tarantinových fanúšikov, trest smrti by v mnohých prípadoch síce mohol mať opdstatnenie - samozrejme nie ako trest, ale ako ochrana zvyšku spoločnosti - však podľa štatistického úradu sme na 80% kresťania a JK si to so svojim konceptom bezbrehého odpúšťania predstavoval inak, no nie ? (to bola predsa jedniná relevantná zmena oproti Mojžišovmu judaizmu, kde sa nič neodpúšťa - naopak, neposlušní puberťáci sa kameňujú za dedinou).
Problém ľudskej spoločnosti je v tom kto by rozhodoval o vykonaní trestu smrti ? Raz ma v lietadle z Paríža zaujala banda evidentných primitívov - po započúvaní sa do ich diskusie vyplynulo, že to bola nejaká pracovná skupina SK sudcov, čo tam boli na exkurzii a vtedy som si s hrôzou uvedomil, že takíto ľudia rozhodujú o väzení a majetku :( Takže dať Harabínovcom do rúk takú krásnu hračku, ako je trest smrti - sorry, bojím sa ale že aj inkvizícia, nacistické a stalinove súdy boli objektívnejšie a hlavne menej spolitizované ...
Teraz zrejme získame prírastok ďalšieho výkvetu právnickej vedy na ústavnom súde - predsa len imunita je mocná čarodejka ;) Inak by možno nášmu bývalému premiérovi mohlo hroziť to, čo jeho proťajšku v Thajsku - každopádne obom robí rétoriku zjavne ten istý dodávateľ:
"Let me be very clear: I have never taken funds for personal gain as alleged by my political opponents - whether from ... or other entities, as these companies have confirmed," he wrote. "It is now clear that false allegations such as these are part of a concerted campaign of political sabotage to topple a democratically elected Prime Minister"
Ak neviete anglicky, tak použite Google translator, alebo si rovno prečítajte Robove prehlásenia, aj keď originálny text je od uväzneného, bývalého malajzíjskeho premiéra Najiba Razaka, ktorému sa nepodarilo upratať na nejaký ústavný súd, kde by v kľude dožil a vychutnal si nakradnuté ;)
PS na jar 1989 sme si vraveli, že Japonsko nedobehneme, ani keby nám išlo oproti - dnes už aj Malajzia predbehla Slovensko ...
1/1