Názory čitateľov


Názory k článku:
Na slovenskom trhu práce bude do roku 2023 potrebných pol milióna ľudí

11. 2. 2019   M.V.
Vždy sa hralo s touto propagandou, ktorá mala presvedčiť o dynamike vývoja a sviežosti systému. Mne sa zdá, že zažívam zase déjà vu ako koncom sedemdesiatych rokov, keď mal Husák prejav ako sa musí každý zapojiť do budovania socializmu. Stretol som kolegu z fakulty, ktorý mi hovoril ako nemôže dostať prácu a ako ho zastavili policajti, keď riadil auto, pýtali občiansky a keď zistili, že nemá pečiatku, tak sa ho len spýtali, či je vysokoškolák, keď prikývol, preukaz mu vrátili bez slov. Znamená to, že centrá riadenia to vedeli lebo bez pečiatky bol každý príživník. Aj vtedy propaganda hovorila, aký je úžasný rozvoj a koľko chýba pracovníkov, len náš kádrovák na kádrovom oddelení sa rehotal, že vysokoškolákmi - technický smer - môže dláždiť chodníky. Vybrané podniky a aj niektoré ministerstvá mali dostatok bytov pre vybrané profesie a ďalej pre iných to bola výzva doby nech si poradia. Vždy sa jednalo len o niektoré profesie a len v určitom čase, proporcionálny vývoj odvetví je definitívne minulosť.
11. 2. 2019   peg
Jednoduchý recept, ako od babičky : Deportovať tých cca 500 tis. ľudí, čo teraz slúžia v demokratickej cudzine späť na Slovensko, kde majú svoje rodiny, domy i autá, nech si láskavo prdia doma. A bude vymaľované. Nebudú potrebné nijaké štúdie,typu čo by bolo, keby bolo.Alebo žeby bolo lepšie pozvať sem pár stotisíc " inžinierov" stredovýchodného typu ?To by sme potom museli riešiť problémy, ktoré uviedol prispievateľ Lolo.
12. 2. 2019   Lolo
Inzinieri stredovychodneho, alebo africkeho typu, sem nepridu. Je tu totiz prilis vela prace, za prilis malo penazi. Aj keby sem prisli, zdochli by od hladu. Lebo by sa ocitli v rovnakej kolonii, alebo dominiu z akeho utekaju, aj ked sice nebudu umierat na malariu, nic ine ako praca ich tu necaka.
Na plne davky sa tu mnozit nemozu, lebo by to mohlo vyvolat obciansku vojnu z obcanmi tohoto statu, aj ked inej narodnosti, co su tu etablovani a tolerovani, vdaka tomu, ze sa mnozia na plne davky a zlepsuju kvantitativne demograficku krivku.
Tak ako nechcu makat na bielych nasi spoluobcania, ineho etnika, tak nebudu sa delit o osady z inou narodnostou a inym etnikom.
Lebo cestovny ruch ludi zo stredovychodu, pouziva ajfouny, vedia si asi zratat, ze to, co dostanu u nas za pracu, tak 3 nasobok dostanu u kolonizatorov bez prace.
11. 2. 2019   bunda
znova sa znizia poziadavky na studentov a hned bude kopa kvalifikovanych. nakoniec bude stacit, ze student trafi do skoly ;)
10. 2. 2019   vedúcivýpočtovéhostrediska
Ešte je len 2019, ale už chodím nakupovať do obchodu, kde nie je žiaden predavač (no áno, zatiaľ tam sú dokladači tovaru - tí ale nevedia absolútne vôbec nič - asi
brigádnici) a nejaká obsluha, čo dáva pozor na automatické pokladne NCR (asi SBS ?)
Táto štúdia mi ale pripomína inú, ktorú sme robili ešte za komančov - a pre komančov - niekedy v roku 1984. cieľom bolo vyrátať, ako sa bude vyvíjať ekonomika nasledovné tri päťročnice (VIII., IX. a X.) - čiže do roku 2010.
Pracovali sme svedomito, ale neznámo prečo, nám v roku 2004 vybehlo nejaké závažné maximum, ktoré dokonca vyplašilo UVKSS.
To, že celý systém v v roku 1989 yebne samozrejme štúdia neukázala - ale našťastie sa tak stalo a tak UVKSS už nemuselo riešiť čo za strašnú vec sa to stane v roku 2004 (dnes už vieme ;)
11. 2. 2019   zástupcavedúcehovýpočtovéhostrediska
Tri päťročnice ... v roku 1984 ... do roku 2010 ...
Hm, tak to preto komančovia krachli, lebo im plány robili ľudia, pre ktorých malá násobilka a sčítanie boli zložité matematické úkony.
Takže vďaka, konečne viem komu za to poďakovať.
10. 2. 2019   Blind Man
Debil tupý ako sto rokov nebrúsená motyka len toto mohol napísať
10. 2. 2019   anonym
Ale predstava o platoch pre zamestnancov je pravdepodobne na úrovni 500 E mesačne...
10. 2. 2019   Lolo
Je to cisto teoreticka potreba, lebo ekonomika spomaluje.
Ak bude potreba ludske zdroje a nebude pol mega motrokov, stupnu platy.
Ak bude motrokov prebytok, alebo ako to bolo v nasej kolonii zvykom posledych 30 rokov, ze na kazde miesto, boli dvaja cakatelia, bude to klasika..
Cisto prakticky, bez theorie. Kde zobrat pol miliona ludi, ked sa u nas nenarodili.
Kde ich ustajnia, bez toho, aby im bola zima, nemuseli chodit na latrinu, jest na lavicke v parku, alebo spat na slamniku pri masine, alebo v sklade obchodu??
Keby sme tento rok, zacali spracovavat polomove drevo a stavat prycne, budy, alebo zemlianky, tak za 4 roky, nieje u nas ludskych zdrojov dostatok, co by z toho nehrubia, postlkal prycne, nieje dost ruk, co by usili slamniky. Ani Civilna obrana, nema dost prikryvok a esusov. Aj keby sme za 4 roky stihli postlkat regaly na spanie a mali dost sena, na naplnenie slamnikov, stale bude na toho pol miliona proletarov prsat, snezit, alebo svietit slnko.
Vybudovat pracovne tabory, typu gulag, alebo vojna, mozne je aj za 6 rokov. Koho tam ale nalakaju, kto tam dobrovolne pojde byvat a kto dobrovolne bude za takychto okolnosti pracovat, bez pouzitia donucovacich prostriedkov, bitky, alebo nasilia?
Je to totiz jedna cela Blatisrava, bez CPckarov.
V modenej dobe, si musime predstavit, kolko to znamena aut, alebo postavenych ubytovni, typu kralikaren.
Na to nasa kolonia skratka nema. Jedine co by sa dalo spravit a pozname to z historie, je napriklad akcia 77.000 do vyroby. Tak dnes to moze byt 100.000 a zvysnych 400.000 musime ozeliet.
10. 2. 2019   laugheveryday
Civilná obrana mala dostatok prikrývok aj ešusov na evakuáciu celej Bratislavy. Lebo keď rozviedka v roku 1964 zistila, že na Bratislavu sú nemierené dve US strategické rakety s nukleárnymi hlavicami, tak sa v Bratislave prestali stavať CO kryty a bolo rozhodnuté, že v prípade vojnového nebezpečia bude kompletné mesto - pod poslednej osoby - v priebehu 24 hodín evkakuované (prísne tajné aktivačné heslo: "penzionát"). Prečo Bratislava ? Lebo na rozdiel od predstáv komunistických vojenských teoretikov - že nukleárne ciele budú výrobné, trnasportné, komunikačné a riadiace centrá, naši americkí priatlia došli k záveru, že v prvom treba zabiť čo najviacej ľudí: "as long as urban workers, clerks, and managers were killed the level of damage to industrial targets might not be as important" - čo je vlastne pravda, lebo bez ľudí nefunguje ani výroba, ani doprava, ani komunikácie (keďže nemá kto s kým komunikovať :) a samozrejme ani riadenie, lebo nnielenže nemá kto veliť, ale ani nemá komu ;)
(originálne detaily, neskreslené moskovskou propagandou, nájde vedomostí chtivý čitaľ na stránkach National Security Archive - U.S. declassified nuclear targets) Aj keď tie rakety su v aktívnej službe dodnes (a namierené na tie isté ciele :) dnes už sme priatelia, takže je to bezpredmetné - akurát, že už sú sem namierené aj tie ruské a zrejme aj čínske :( Ale to je v podstate fuk, zaujímavejšie je, čo sa stalo nielen s tými prikrývkami a ešusmi, ale aj plynovými maskami (ktoré boli merané každému obyvatelovi mesta na mieru) a jednorazovými protipancierovými zbraňami ? Nuž voľakam - v rámci demokracie - zmizli, niekto urobil šťastie a iste pribudla aspoň jedna slušivá vilka na Slavíne, či aspoň druhotriednej Kolibe ;) Možno nám to Kočner čoskoro povypráva (netvrdím, že to bol on, ale iste ho pozná a v rámci boja za slušnú kapitalistickú spoločnosť má detaily nepochybne na niektrom zo svoejej zbierky USB kľúčov). Takže možno budeme onedlho mať aj svojho Kennedyho, lebo US históriou zrejme musíme prejsť dôkladne - zrejme až po pád Detroitu ?
11. 2. 2019   Lolo
Kolateralne straty, sa prvykrat objavili pocas II. sv. vojny.
Bombardovanim miest ako Hamburg, Drazdany..
Ale na to sa mozeme smelo vykaslat.
Umriet musime tak i tak.
Problem je, ze sa nemnozime a vymierame, aj bez bombardovania, alebo vyhladzovania v taboroch.
Ten pol milion chybajucich ludskych zdrojov sa skratka NENARODIL!
pocas 30 rokov, co su 3/4 doby trvania vlady jednej strany a zivota proletariatu v ohrade, teraz sa zistuje, ze demografia sa neda odrbat, skratka "nejsou lidi"--
Vzhladom na socialno-ekonomicke prostredie, ktore vladne v nasom dominiu, pri vladach kleptokratov, tieto ludske zdroje sem nemozu prist v potrebnej sile, lebo nemaju kde byvat, ani sa ubytovat.
1/1