Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovensko je krajina najviac ohrozená automatizáciou

10. 2. 2019   Gas
Na diverzifikáciu priemyslu a zavádzanie inovácii vyčleňuje Európsky tiger menej ako 1 percento HDP. AK Švédsko dáva 5% a priemer EÚ je 2,3%, tak je tu asi chyba v hosp. politike štátu.Ako kvalitne je vedený príslušný vládny rezort,/školstvo a veda/ktorý je už pomaly 3 volebné obdobia pod kuratelou tej istej politickej strany,keď sme sa dostali podľa vyjadrenia zástupcu OECD do stavu, kedy až 70 % zamestnaných môže stratiť svoje pracovné pozície,z titulu prechodu hospodárstva na automatizáciu a vyšší stupeň robotizácie prac. prostredia ?V súvislosti s týmto aj finančným poddimenzovaním je v poriadku, a v záujme štátu /daňových poplatníkov/, aby sa s pridelenými prostriedkami na vedu a výskum narábalo takým spôsobom, ako sa to deje teraz a dialo sa to aj za nie príliš vzrastlého predchodcu?Je to všetko kóšer,a nestojí to za pozornosť orgánov prílušných ? Zase bude stačiť iba vyvodenie nejakej pseudo-politickej zodpovednosti, pri vedomí reality, v akej sa naše školstvo a veda náchádza,s konečným dopadom na celú spoločnosť.?
10. 2. 2019   M.V.
Výsledky vo vede sa nedajú dosahovať len manuálnymi zručnosťami, keby napríklad bol T.A.Edison vynašiel len žiarovku a nebol by k nej vymyslel aj elektromer mohla by sa žiarovka uplatniť na trhu? Prežila aj automatizáciu? Podobne keď vynašiel uhlíkový mikrofón vznikla tá istá otázka, našťastie pôsobil na veľkom trhu, ale keby tie veci nestáli za nič, nepomohol by mu ani veľký trh.
9. 2. 2019   Blind Man
To akože budeme automaticky voliť dementov ala Mistrík alebo Čaputová. No to snáď nie!
11. 2. 2019   nuo
jasný trol
9. 2. 2019   Lolo
Problemom nieje ani automatizacia, ani praca z nizkou pridanou hodnotou.
Problem su vysoke zivotne naklady ludskych zdrojov a vysoke ceny, dane a poplatky, kotre ludske zdroje musia zaplatit z miezd, ktore su tvorene nizkou pridanou hodnotou.
Ak ceny tovarov, sluzieb a poplatkov, byvania, pripadne vysoke dovody a dane, su provnatelne, alebo vyssie, ako u zapadnych kolonizatorov, ohrozena nieje krajina, ani vladnuca kleptokracia, ale exitencia ludskych zdrojov.Ludske zdroje, ak dlhy cas nevznikaju, alebo ich uroven stagnuje dlhy cas, su nahradzovane chudobnejsimi, alebo hladnejsimi ludskymi zdrojmi, ktore su ochotne pracovat za menej,ako su naklady na automatizaciu.
Staci prijat Ukrainu do EU a nova masa ludskych zdrojov v milionovych poctoch, sa objavi na trhu prace.
Pokial im bude umoznene pracovat, ale nebyvat a neusidlovat sa v oblastiach, kde sa vykonava praca z nizkou pridanou hodnotou, ale odnesu si domov, do vatsej chudoby, svoje mzdy, pripadne transferuju poistenia a odvody, na svoju potrebu mimo svoj docasny pobyt.
Za to ale moze socialisticke sialenstvo v USA, ktore spusta napr. Alexandria Ocasio Cortezová. Je to revolverovy system fluidnej migracie a neustalej vymeny ludskych zdrojov.
A ze sme mali dojem, ked tu vladli komousi, ze je to nepredstavitelne, tak Lenin sa teraz zacal usmievat..
https://www.inf o.cz/nazory/pur-socia listicke-silenstvi-za chvatilo-usa-pred-pla ny-demokratu-blednou- zavisti-i-evropane-40 240.html?utm_source=w ww.seznam.cz&utm_medi um=sekce-z-internetu
9. 2. 2019   fero z BA
už je na dohľad ekonomické zúfalsto krajiny. Už sa ukazuje, že ficova svorka nastavila hospodársky krajinu, tak aby na prvý pohľad vyhovovala jednoduchým valachom, čiže všade doviesť fabriky, robiť za pásom v trojzmennej prevádzke a rozdávať balíčky - omrvinky. Dnes by som hodnotil zatváranie gymnázií na úkor učňovského školstva ako sabotáž, ale ficovci sa rozhodli krajinu hospodársky pravdepodobne zlikvidovať lebo inak si toto neviem vysvetliť
9. 2. 2019   Anonym
Ficova svorka. Ty debil, veď s tým začal Dzurinda s Miklošom. Nebodaj máš v hlave nasraté, keď si takéto veci nepamätáš. Si mi Ty ale tupé hovedo!
10. 2. 2019   fero z BA
je iné postaviť jednu automobilku a úplne iné je postaviť na tom celý priemysel, ficovolič to ale nechápe.... môj príspevok nebol určený ale valachom, lebo tí nechápu
1/1