Názory čitateľov


Názory k článku:
Grant Thornton Slovensko: V podpore výskumu a vývoja sme na chvoste EÚ, inšpirujme sa Rakúskom

5. 2. 2019   Lolo
Kedysi, ked u nas fungovali v ohrade vyzkumne ustavy, veda a vyzkum, alebo aspon aplikovany vyzkum, pre vyrobne odvetvia, bol nutnostou.
Dnes mozeme sumat akorat sexualny zivot chrusta, alebo socialne aspekty, konstitucnej kleptokacie v europskom dominiu.
Ak nieje dovod potreby aplikovaneho vyzkumu, pre nejake vyrobne odvetvia, ktore by nieco tvorili zo zdrojov statu a tieto zdroje statu zasa vracali, nieje vlastne preco a pre koho skumat, alebo vyvyjat, lebo doba sa zmenila.
Dnes nadnarodne spolocnosti a sukrome spolocnosti, su tahunom a hnacim motorom novych technologii a aj v nadnardnom meradle.
Pretoze len na zaklade nejakej potreby, alebo trendu, sa nieco vyvyja, nie preto, aby sa vymyslalo koliesko ku tragacu.
Z urcitej zotrvacnosti, alebo istej nostalgie, pcha nasa kleptokracia akesi peniaze, do niecoho, co sice nic a ani niaku hodnotu nema, ale da sa to rozkradnut a uctovne utopit v mene doby a kleptokracie tak, ako to vyhovuje urcitej skupine ludi, co nakladaju zo zdrojmi nas vsetkych.
V podstate cela dnesna veda a vyzkum u nas v dominiu, je prevazne zlozena z urciteho druhu bielych koni, ktore nosia biele plaste a maju spustu titulov pred menom a za menom, ktori neustale o nieco ziadaju a zmieria sa z omrvinkami, ktore nakoniec dostanu na vyplatnej paske, avsak miliony od konstitucnej kleptokracie, sa preperu cez spriazdnene sukrome firmy a predrazenych dodavatelov teplej destilovanej vody, pre vyzkum, skolstvo a zvysok cohosi, ako je slovenska akademia.
Ak si zobereme pocet zaniknutych vyzkumnych ustavov, ktore naozaj daco vytvorili, alebo ludia co ich zalozili, aj za svoje peniaze, ako sa spraval predchadzajuci rezim, ku ludom, co nieco skutocne dokazali, tak vysledkom dnes, nemoze byt nic ine, ako to co je. A VS a gymnazialne vzdelanym, prajem prijemnu smenu v montaznych zavodoch, alebo tanec z lopatou, pretoze vzdelanie nic neznamena a ani titul. Dnes motroci, bezzemkovia a proletariat, nedostane viac, ako vybudoval, alebo delaboroval.
5. 2. 2019   Lolo
Dnes vyzkumne ustavy, su verejne vyskumne istitucie...
Ústavy Slovenskej akadémie vied možno nezaniknú. Poslanci z parlamentného výboru pre vzdelávanie uvažujú nad doplnením legislatívy tak, aby zabezpečili ich plynulú transformáciu na verejné výskumné inštitúcie. Niektorí opoziční poslanci si ale myslia, že novela stačiť nebude a ministerstvo školstva by malo prísť s úplne novým znením zákona, ktoré by poslanci prijali v skrátenom legislatívnom konaní.
https://www.etr end.sk/ekonomika/podo hospodarske-ustavy-ca kaju-na-dalsie-zmeny. html
Historik Adam Hudek: Celé dejiny akadémie vied sú bojom o prežitie
https://zurnal. pravda.sk/rozhovory/c lanok/402144-historik -adam-hudek-cele-deji ny-akademie-vied-su-b ojom-o-prezitie/
Tak o com to vlastne je
O peniazoch.sk
5. 2. 2019   hmm1
maju v AT rozpredanu ekonomiku? tam soudruzi hladajme odpovede preco sme na chvoste.. pre koho vyskum a vyvoj? pre zahranicneho rezidenta co to tu ma poskupovane a dani tu minimalne sumy a zisky uziva niekde inde daleko od Slovenska?
5. 2. 2019   fero z BA
SR sa z dôvodu pomýlenej politiky SMERákov vyberá úplne opačným smerom ako civilizovaná euróopa. Znižovanie počtu gymnazistov a následne VŠ a zvyšovanie učňovského školstva ako vládny program hraničí s vlastizradou, krajinu definitívne odsunie na úplnú perifériu EU
5. 2. 2019   CCIR
Keď nás nútia inšpirovať sa iba Českom a potom Maďarskom a Poľskom!!! Aj keď mnohé veci sú v menovaných krajinách na nižšej úrovni asi dúfajú že nikoho to nenápadne overiť si.
Je škoda že všetci politici a pod. hľadajú akýsi pokrok najmä v Česku, ale nie v Rakúsku, Nemecku, Holandsku a podobne. Uspokojujú seba a nás že je dostatočné tak ako je v CZ, PL, MR čo je smutné.
1/1