Názory čitateľov


Názory k článku:
Brexit je vzburou proti nemeckému európskemu superštátu

13. 2. 2019   bytnapredaj@gmail.com
Že vraj superštát! Žijem v Nemecku piaty rok a je tu sami prisťahovalec a chudák! Cítim sa ako v r..i sveta!!! A nemci, sama demencia, a nevzdelanci, lenivý sú a robiť sa im nechce, chcú mať všetko zadarmo, ženy sú tam škaredé a tučné.!!! Nemajú nikoho radi, ani samich seba! Zaobchádzajú s cudzincami ako so smetim! Je im jedno či ste zo Slovenska, alebo Somálska. Sú sebavedomí a hrdí,až mi je do plaču! Mic nie je horšie ako kombinácia tuposti a hrdosti! Nemci potrebujú Fajnovu poučku a zraziť parohy!!!
Na Slovensku im ľudia do r..i lezú a popritom slovákov majú za menejcenny národ z východného bloku.
(Žijem v Nemecku s mojím nemeckým priateľom, a na Slovensku sa začína cítiť lepšie ako vo svojom rodnom Nemecku)
Chcem týmto povzbudiť SLOVÁKOV, aby nenadavali tak na svoju rodnú zem. Veľa veci nefunguje správne ani v Nemecku! Boli by ste zhrození a prekvapení že niektoré veci na Slovensku fungujú oveľa modernejšie a rýchlejšie, dynamickejšie ako v Nemecku. Osobne si vybavujem niektoré veci na Slovensku! A ak sa Slovensko začne aj s politikmi správať ako dospelí ľudia bez krádeži a podvodov, veru hneď sa vrátim do môjho rodného Slovenska aj s Nemeckým priateľom!!! A
9. 2. 2019   Ludovit Pajer
Uz nam nic ku stastiu nechyba,len ozratemu a brblavemu dat do ruk moc a armadu!
5. 2. 2019   sgulkouvhlavegramatickéchybynetrápia
Ja si to pamätám inak:
1) podobne, ako Nemecko bolo na návrh Churchilla potrestané za WWII rozdelením na BRD a DDR, večné spory medzi Francúzskom a Nemeckom o Porúrie boli na vyriešené zmluvou o energetickej spolupráci (uhlie, oceľ a nekleárna energia), ktorá sa postupným popridávaním ďalších a ďalších zmlúv stala základom EU. Anglicko sa v tom čase ešte pokladalo za mocnosť na úrovni USA a ZSSR, takže nevidelo dôvod účasti, tak ako rodičia síce vodia deti do škôly, ale ďalšieho programu sa už nezúčastňujú :)
2) po WWII však už v skutočnosti Anglicko prestlo byť svetovou mocnsťou, lebo za pomoC USA - bez ktorej by ale fakt neprežilo - muselo zapaltiť príliš veľa. Sovieti - ktorí by zrejme tiež neboli dokázli odolať nemeckému vojenskému tlaku bez USA - však mali oproti Angličanom jednu diametrálnu výhodu - a to nerastné bohatstvo Sibíre. takže stal nemal problé problém platiť v zlate a diamantoch - lebo akurát bolo treba poslať viac väzňov do táborov (keďže nebol čas riešiť mzdové problémy a zákonník práce). Aj preto Gulag. Angličania mohli platiť len tým, čo nakradli počas svojej koloniálne-imperiál nej nadvlády a to rýchlo minulo ...
3) Veľká Británia a jej kolónie Kanada a Austrália (ktoré v oblasti svetovej politiky dodnes vždy jednajú ako jeden človek) vyriešila svoj problém tak, že sa bezpodminečne vzdala inej svojej bývalej kolónii - USA. Obchod bol taký, že za svoje vojenské know-how dostane totálnu ochranu (v tom čase jediné skutočné vojenské technologické know-how mali Nemci a Angličania - Amíci aj Rusáci ho ešte desaťročia po vojne vykrádali)
4) Keď prišiel nemecký hospodársky zázrak a EU začala prinášať ovocie, Amíci spozorneli a uvedomili si, že potrebujú nohu vo dverách. Voľba logicky padla na UK - lenže DeGaulle nebol sprostý a pochopil, že Anglicko má hrať úlohu 5-tej kolóny, tak sa postavil proti. A to úspešne, takže UK sa stalo členom EU až po jeho smrti.
5) prípad Facebook-u a Cambridge Analytica ukázal, že Brexit bol zorchestrovaný z USA - preto sú Angličania z toho takí zmätení. Sú tož len pešiakom na väčšej šachovnici a svoju úlohu už splnili ...
6) čo bude ďalej ? Nuž boj o najväčšieho kohúta na smetisku pokračuje už niekoľko tisíc rokov a zrejme neskončí, kým sa nenaplní. Tomu aktuálnemu však vypadáva perie, lebo svoju hospodársku prevahu financoval na dlh, v ktorom sa už doslova utopil. A noví kohúti vyrástli. Obnovujúce sa zbrojenie naznačuje, že sa zase raz chystá k masovému vybitiu testosterónu - ale pravdou je, že nestúpiš dvakrat do tej istej rieky a výsledky WWI aj WWII boli - v porovnaní s nákladmi - mizerné. Len niektorým alfa samcom to možno nedošlo, alebo neštudujú históriu ...
7)Skôr, alebo neskôr aj tak pravdepodobne zvíťazia stroje ;)
9. 2. 2019   Ludovit Pajer
Dobre si zacal,ale :USA poskocilo pocas 2. sv. vojny o 50 rokov do predu.Vsetci tam utekali aj po vojne by sme tam nasli vseky SS ,,esa".USA nemalo a ani nema prijat pod svoju ochrana akehokolvek vraha,ak może natom zarobit.ZSSR bolo uplny opak.Ludia mali plne zuby vojny.Vysoke obete robili z nich nerozmyslajuce monstra....USA vojnu vobec nepocitilo oproti ZSSR.
5. 2. 2019   kultstout preklep
Čo sa týka formy článku:
Hlavné čo ma vyrušuje že autor(prekladateľ) zabúda že slovenský jazyk je jazyk slovesný,kde dej je na prvom mieste. Autor bol viac zahraničný ako Slovák. Slovesá sú chudobné, nie bohaté a nepracuje dynamicky s príčastiami a o prechodníku ani počuť totálne sci-fi. Ako sa popasoval autor z gramatikou- napočítal som 4 gramatické chyby ale inak sa snaží gramaticky správne logicky smerovať tok deja medzi objektami, čo si cením na zahraničného autora je to fak výzva, ale používa to ako pomocnú barličku na vyváženie ochudobnených slovies a ich výskytov, čo kazí celkový dojem článku najviac.
.
Nabudúce sa autor popasuj trochu so slovesami prosím a daj si skontrolovať zbytočne-nevynútené gramatické chyby ale oceňujem úspech s logickým smerovaním deja v gramatike a v tom pokračuj, lebo rodení Slováci na to sem tam kašlú a to je na škodu.
5. 2. 2019   mighty
Hrozny clanok, resp. preklad, splietania jednej veci cez druhe, ale vobec to nie je o brexite. Dufam, ze brexit nakoniec bude a taky za aky ludia zahlasovali. Britania na tom bude lepsie a mozno az zvysok EU. Merkelova s Makronom si zrejme mysleli, ze imigraciou z afriky a blizkeho vychodu otupia narodne povedomie ludi a konecne postavia EU superstat. Ale deje sa pravy opak. Osobne si myslim, ze EU superstat a nie federacia narodnych statov je jedina udrzatelna a schodna cesta (na styl US t.j. so spolocnym jazykom, menou, ekonomikou, socialnych a zdravotnym systemom, skolstvom, armadou apod). A to Britania nemoze nikdy dopustit pokial sa tam budu klanat kralom.
9. 2. 2019   Ludovit Pajer
Jedine nezavisle staty prinesu mier a prosperitu.Zisti si nieco o Kragujevac!To je zakład k pochopeniu!
11. 2. 2019   Jahoda
Kragujevac je mesto v Srbsku. Co s nim? Jedine ISLAM prinesie mier. Studujte nezaujatim pohladom
4. 2. 2019   M. V.
Treba opustiť hľadisko, že ide len o štátne rozpočty. Na poazadí sa hrá o preformátovanie ľudí na univerzálneho Európana a to sa nedá dosiahnúť bez prekreslenia terajších hraníc v Európe. Je nad slnko jasnejšie, že afromigrantské a stredovýchodné migračné vlny sa nedajú vrátiť späť a ani dosiahnúť dohody o trvalom prerozdeľovaní a nájdení aspoň labilnej dlhodobejšej stability. Nedá sa to dosiahnúť s pronárodne zmýšľajúcimi politikmi, ktorí sú označovaní nejasne ako takzvaní populisti. Upredňostňujú sa tí, ktorí majú vlastnú líniu bez ohľadu na jej národné dôsledky.
4. 2. 2019   simon
o akych naorodoch furt meliete? Naordy su vymysel aristokracie, do hrude sa ludia vzdy zacnu bit ked nejaky politik zavely ze v narodnom zaujme...co je to??? Narodny zaujem je presne ten nezmysel o ktorom hovoris ze je nezmysel akurat na europskej mierke...sa spamataj. Velky nezmysel ked sa zmensi tak bude tiez nezmysel nie? Sorry ze takto ostro . Neda mi to ked to nema ziadnu logiku. Samozrejme som za diskusiu
5. 2. 2019   M. V.
Bojuje sa o Európu národov a nie o šedú masu. Národná myšlienka vznikla na určitom stupni vývoja spoločnosti a nie je spojená s herderovským chápaním národa. Ak ja hovorím o národe, mám na mysli politický národ a nie nejaké prírodné spoločenstvo. Je to myšlienka, ktorou sa dá prehovoriť aj k ľuďom, s nádejou na dosiahnutie vyššej formy zjednotenia. To, čo hovorím o prekreslení hraníc, nebude zajtra ani pozajtra, ale je to citeľný vývoj od osudu bývalej Juhoslávie až po francúzsko-nemecké zjednocovanie. Žiadne jadro nám nepomôže. Národný záujem je nateraz v odmietnutí migračných vĺn.
Už som sa spamätal asi takto: Idem sa učiť hláskotvornú sústavu arabčiny, idem študovať orientálne náboženstvá, zavrhnem rímske právo a odkaz antiky, ktorá vytvárala civilizáciu. K solúnčanom sa nehlásim aj keď sú v Ústave a považujem ich za nešťastnú kapitolku pretože nemáme odvahu sa prihlásiť k Rímskemu impériu, kde Slovania žili skôr než prišiel Romulus a Remus. Národný záujem znamená kontinuitu vývoja ako štátotvorné východisko Rím je matka, ktorá má veľa detí (národov).
6. 2. 2019   jahoda
ja si myslím že M.V. tým myslí Kalergiho plán na zničenie bielej rasy.
9. 2. 2019   Ludovit Pajer
Aristokracia a narod?
10. 2. 2019   simon
priznavam, je to skor socialisticky koncept, že narody su zjednotene pod univerzalnym principom(akýmkolve k). Aristokraciu uz nemáme myslel som oligarchiu ako mocenskeho nasledovatela, preto to nedava velmi zmysel. Narazal som na to, ze narodny apel sa pouziva ako deliaca čiara na vymedzovanie sa napriek spoločným záujmom, z ktorých by výhody prevažovali nevýhody.
4. 2. 2019   Gkar
Text je možno zle napísaný, ale určite zle preložený.
Členenie viet je ťažkopádne, gramatické chyby na každom kroku, skloňovanie neznáme.
Škoda, mohol to byť dobrý článok.
4. 2. 2019   furian
nikdy z EU nebude superstat, to by nasi politici stratili moznost byt nadludia - boli by ako mi, a to oni nikdy nedopustia
4. 2. 2019   fero z BA
znôška nezmyslov ako keby z ruskej dielne.... krajiny EU nemajú šancu vzdorovať pred nadvládou USA a Číny jednotlivo. Jedine EU ako celok môže byť primeraným hráčom v rámci celosvetového obchodu. Všetci populisti len vykrikujú na Nemecko, ale kto čo len trochu pozná Nemecko inak, ako z bulváru a tliachania populistov vie, že Nemecko je jedinou krajinou v EU, kde vládne poriadok a štáne financie sú v poriadku. Všetci ostatní (F, I, samozrejme aj SR) sa sústavne motajú v deficitoch, vo zvyšovaní zadlžovania, ale budú kritizovať každého, kto by chcel zaviesť do systému poriadok a dodržiavanie pravidiel
4. 2. 2019   Dig
Aspon niekto tu obhajuje rozumny nazor. Diky FERO.
5. 2. 2019   m
Rozumny prispevok!!!
Presne ako pises, kto trosku pozna Nemecko vie ako to tam funguje... Na Slovensku mozeme len snivat.
Posledny par rokov statny rozpocet v miliardovych prebytkoch a pritom v celej krajne sa brutal investuje do infrastruktury (napr. A3 sa komplet renovuje a zaroven rozsiruje o jeden pruh (rozumej vsetky mosty zburaju a postavia nanovo)a to takym brutal tempom ze na Slovensku by stala dialnica po Ukrajinu uz aspon 10 rokov).
Merkelova a spol. koncom roka riesila kam sa bude uberat Nemecko a do coho budu investovat aby sa udrzali na technologickom spici ... Robili plan az na 70 rokov dopredu, ked sa pozriem co riesia politici na Slovensku... musim zvracat a zaroven plakat... :o(
Skoda ze o migracii sa nepise aj kolko 10 tisicou sa vracia spat priamo z Nemecka a zaroven kolko tych migrantov ktori sa chceli integrovat dnes uz normalne pracuje...
EU je perfekny project vdaka ktoremu uz dnes sa mame velmi super (ak sa nemas tak je asi chyba u Teba... ja sa mam a to poctivou pracou ) a ty co snivaju o Ruskom podruci, chodte sa tam pozriet ako si tam ziju bezni ludia nie hornych par tisic co rozkradaju cele bohatstvo ...
9. 2. 2019   Ludovit Pajer
m,len jeden priklad za vsetky…)zisti si,kolko rokov sa buduje letisko a kolko to uz stało v tom tvojom nemecku….)Potom si zisti,odkial maju peniaze.Mali,peniaz e po 2. sv. vojne…………..)
9. 2. 2019   L.P
fero z BA,pochybujem,ze ty wobec vies ,kde je Nemecko…………)
1/2staršie