Názory čitateľov


Názory k článku:
MDV chce v novele podporiť mobilitu pracovnej sily

21. 1. 2019   M. V.
Pracovná sila to budú asi elektromotory, ktoré nepotrebujú nadviazať na širšie okolie. Ině požiadavky má privandrovalec bez dokladov, sprostý ako puk, vlastniaci len dve ruky a snásilníckú povahu a vyžaduje rešpekt. V Českej republike odmietla pracovná sila byt so slovami, že je to vymaľovaná maštaľ. Nároky na ubytovanie importovanej pracovnej sily vzrástli. Pozor na cudzie štandardy, budú sa musieť implementovať.
20. 1. 2019   Lolo
MDV sa pokusi vydret z pracujucej chudoby dalsie peniaze.
Ani keby postavali stany, unimobunky, alebo maringotky, ci obytne kontajnery, chudoba na to nema, ale takto ani byvat nechce.
Zatial su dostupne hypoteky, pre chudobu, co si musi kupovat byty, nakolko trh z najomnymi bytmi prakticky v nasej kolonii neexistuje, nakolko FO a motroci, ktori nejaky byt vlastnia, si predstavuju najom, ako cenu splatky mesacnej hypoteky, plus daco na kavu a energie navrch.
Pokial by stat, alebo aspon mesta, budovali po 89 roku najomne byty, co sa ale nedialo, museli by ceny najomnych bytov FO, konkurovat cenam najomnych bytov statnych, mestskych, alebo z regulovanym najomnym.
Tak ako je to napriklad vo Viedni.
Lenze u nas zvitazil iny system, ktory motrokov donutil hladat ine riesenia.
Problem je, ze napriek tomu, ze vymierame, teda pocet obyvatelov kolonie v podstate klesa, je to asi nutny trend, lebo co by robila Blatisrava za 20 rokov z najomnymi bytmi, ak nebude ludskych zdrojov.
Co bude z bytmi a domami za 20rokov, vlastnenych motrokmi, ked ich splatia, nemusi VUC, ani kolonialnu vladu zaujimat, pretoze nehnutelnosti moze vyvlastnit a znova predat, alebo sa na to moze aj vy..
Jedine co by rychlo vyriesilo problem, su nudzove kolonie.
Pozemky z privedenymi sietami z prijazdovymi komunikaciami a urcene na osadenie mobilheimov a karavanov. Kocujuca pracovna sila by vyriesila vela.
Otazka je, ze ak zdvihne raz kotvy motrok, alebo jeho cela rodina, ci ostane v nasej kolonii, alebo potiahne cirkus o par km dalej na zapad a ma to iste, akorat za nasobky mzdy.
Byty a nehnutelnosti vlastnene ludskymi zdrojmi, ci uz v uplnom vlastnictve, alebo zo zaloznym pravom bank, saturuju zvysok motrokov v kolonii.
Za par rokov, tu bude chybat cez milion ludskych zdrojov.
Alebo bude cez 1,5 miliona nadbytocnych.
Co je lepsie, netusim.
1/1