Názory čitateľov


Názory k článku:
Chladničky, lietadlá aj vojaci: Ako sa Spojené kráľovstvo pripravuje na Brexit bez dohody

18. 1. 2019   M. V.
Nenávisť k Východoeurópanom nimi pekne zamávala a teraz budú mať prácu pri strážení hraníc nech sa rekvalifikujú. Bude asi treba jedno referendum, či chcú ďalšie referendum o brexitu alebo rovno parlamentné voľby.
17. 1. 2019   helevoletysikrávjakobejk
Obdivuhodné, že na to aby zaviedli systém, ktorý umožní súčasným občanom EÚ žijúcim v Spojenom kráľovstve zostať stačilo Ministerstvo vnútra púhej pol miliardy libier na zamestnanie ďalších príslušníkov pohraničných síl,
Tie sily zrejme budú fyziky tlačiť ne všetkých Poliakov a Rómov, aby v Uk zostali a neuplávali, niekam do Írska (kam už ušla väščina Írov, ktorí robili v Londýne), či späť na kontinent ?
Koniec koncov, s ostatným drôtom máme svoje skúsenosti, aj keď je prevdou, že na bežné priemyslené oplotenia v UK (hoci aj len okolo transformtorov) sa náš ostnatý drôt na hranici s Rakúskom ozaj nechytal (mal som pod ním záhradu, takže som ho poznal dokonale :)
Zlomyslená otázka však je, na ako dlho táto veľkolepá príprava UK ministerstva vnútra vystačí ? Lebo navždy to asi nebude a na rok je pol miliardy pre gentlemana razenia James Bonda dosť málo (?)
Takže na mesiac ???
Hm, ale z čoho potom budú chcieť platiť ďalšie mesiace ?
Možno z korunovačných klenotov kráľovnej, lebo si nejak nespomínam na žiaden UK produkt, ktorý by som bol posledný život kupoval ? No hej, je tu škótska whisky - ale Škóti zrejme využijú oslabenie a po Brexite sa trhnú, alebo si aspoň vybojujú riadnu autonómiu. Je pravodu, že môžu ošklbať chudákov Írov, lebo tí sú v EU, asi tak ako v Japonsku - keďže všetko technické tam je anglické. Lenže bez írskeho poľnohospodárstva by zrejme UK umrelo hladom, lebo všetko najlepšie, čo sa v Írsku vypestuje, ide rovno do UK (tak ako to to Angláni zaviedli ešte v časoch, keď Írsko bolo najchudobnejšou koloniálne-zotročen ou krajnou Europy ...
Naši anglickí priatelia zrejme veria, že im pomôžu Amíci, veď aj oni pomohli Amkom so špičkovými vojenskými technológiami.
lenže očakávať od Trumpetistov niečo ako "česť", ľudskosť a nefalšované priateľstvo je zrjeme scestné, keďže tieto pojmy nemožno naťukať do kalkulačky a Excel vypíše v koloóke "Net Profit Margin" namiesto úhľadných čiernych čísel nezrozumiteľný odkaz #VALUE!
1/1