Názory čitateľov


Názory k článku:
Nezáujem vytvára straty, straty znamenajú prepúšťanie

2. 2. 2019   nezáujemvytvárazáujem
Nič sa nedeje :)
Problém je, že nič sa nedialo ani pred poslednou krízou, no potom zrazu iekoho napadlo, že by sa niečo mohlo začať diať a tak sa splašil.
A keď sa splašil, tak sa splašili aj všetci ostatní, takže potom sa naozaj niečo diať začalo :(
A to dosť festne - hoci úplne zbytočne !
Takže aj keď sa nič nedeje, zrejme sa začne - ak sa dosť ľudí splaší :(
Na druhej strane, ľudstvo stále nevie pre seba nájsť pre seba najoptimálnejší regulačný mechnaizmus. TZv. komunistický systém bol podregulovaný - nestíhal a tak boli všetci nespokojní. Kapitalistický je zase preregulovaný a tak osciluje. Lebo býčie nálady a potom medvedie tzv. korekcie trhu nie sú nič iné, než oscilácie ...
Už by konečne mohol prísť nejaký ekonóm aj s nejakou skutočne vedeckou prácou a nie len všetkými tými nezmyselnými chcobotinami (ekonomickými "vedami"), za ktoré sa udeľujú Nobelove ceny. Do skutočnej ekonmoikej vedy totiž nemôže byť započítaná len výroba a spotreba, ale aj mafie, zločinnosť, psychopatické ambície všetkých tých alfa-samcov, neukojiteľná túžba po moci a nepochybne aj mnoho iného (napríklad ekonomická negramotnosť "odborníkov" a iných zákonodarcov ;)
2. 2. 2019   Junacik
Ford sa čuduje prečo s azastavil predaj malych aut v Europe /Ford Fiesta/...a oni si sedia na kabli vo Forde? poprve,vsetky nove motory su trojvalce,vyrabaju niečo k čomu maju ludia odpor...podruhe: cena....Fiesta v lepšej vybave stoji aj 15 000 eur..kto da 15 000 za male auto? keby bola cena dobre vybavenej Fiesty 10 000,tak by sa predavali ako teple rožky...nech sa zamyslia preco ludia nekupuju auta,jednak nemci strašia zakazom dizlov v mestach co ma v konecnom dosledku vplyv na celu EU lebo ludia sa ich boja potom nakupovat,co si maju potom dofrasa kupit? trojvalcovy benzinovy kombik? .. vsetkych manažerov by som prepustil a posadil by som tam sedliackym rozumom uvazujuceho cloveka a hned by videli rozdiel v predajoch
2. 2. 2019   Erik
Kapitalizmus ako Ekonomický Model s neustálym rastom zisku produktivity práce a neustálom raste inflácie je mylný a Hlúpy.tento model je pre súčasný svet zastaralý a v krátkom čase sa bude musieť zmeniť inak nás čaká kríza za krízou.
2. 2. 2019   Lolo
A to si nevie ani stado pracujuceho proletariatu a bezzemkov, ani predstavit, ako moze kolonia EU- Slovakistan, vyzerat cela ako taky hornouhorsky Detroit.
Ludske zdroje, ktore si nakupili na uver kralikarne, ak nebudu mat z coho splacat, cele osady, alebo stvrte, sa mozu zmenit na mesta duchov, alebo gheta.
To je bohuzial osud mnohych kolonii, kde prilis dynamicky a rychly vyvoj, moze znamenat velke problemy.
A tie nudzove kolonie a chudoba, je dedicna, je to ako stigma.
1/1