Názory čitateľov


Názory k článku:
OĽaNO: Pošta obmedzuje konkurenciu a vytláča ostatné banky z trhu

27. 1. 2019   Member
SP je ten najchrapúnskejší podnik na svete. Pred časom, som si objednal elektronický prístroj z Nemecka. Poštovné cez Deutsche Post bolo 16€. Nebol som spokojný s jeho vlastnosťami, tak som ho poslal späť. Poštovné? 21€! Čiže na Slovensku zrejme ani trasa z Mesiaca na Zem, nie je rovnaká, ako zo Zeme na Mesiac.
17. 1. 2019   dodo
Posta sa sprava ako stary socialisticky podnik. Zaplatene zasielky zasadne nedorucuju, miesto toho mavam s schranke iba ich papieriky aby som si zasielku osobne vyzdvihol. Pri otvoreni zasielky zo zahranicia vam k DPH nauctuju aj manipulacny poplatok za spetne zabalenie.
17. 1. 2019   jacbolhrdýženebolhrdý
Čo je to SIPO ???
Nejako mi to pripomína Hrdinu socialistickej práce, ZČSSP, Zväzarm, ROH, Čedok, ČSVTS, Tuzex, ČSOB, Tuzex, KSČ, PZO, VB, Občiansky Zákonnik z 1964 (ktorý musel byť vynikajúci - takže asi ho robil Koba (Stalin) osobne - lebo platí dodnes) a Antonína Novotného, ktorý náím visel v triede na stene - bohužiaľ len vo forme obrazu štátnika ;)
Inak Poštová banak bola založená práve za účelom využitia likvidity (a kaitalizácie)práve obrovských prostriedkov zo SIPO - ale diletantom trvalo štvrť sotoročia, kým nejako dokázali poštovú banku s poštou zošnurovať :))) Mžono prato, že práve Poštová banka mala v čase svojho vzniku zrejme najsprosteší, najneschopnejší a najprimitívnejší management, ktorý sa v SK bankovom panoptiku vyskytol (ale to už bolo dávno, dnes tam majú iných ostrieľaných bankových nomádov - či lepšie povedané: útočníčky ...
17. 1. 2019   terezkaterka
Zväzarm, Čedok,ČSOB, ZČSSP, ROH, VB, Občiansky Zákonník Kiež by to teraz fungovalo. Bolo by nám lepšie. Po 89 tom, za tridsať rokov máme v republike vo vláde už osemnásteho, alebo devätnásteho ministra školstva. Každý prerába školský zákon a tvrdí, že ten jeho bude unikátny. Vidíme, aké to školstvo je. Tiež zákonník práce. Prerába ho každá vláda.
17. 1. 2019   Lolo
A co cakate?
Mozno po akcii, zapal svoju postu, alebo zapal a vypadni, sa management polostatneho, sukromne kapitalizujuceho monopolu, bude ochotny ku nejakym verejnoprospesnym rieseniam.
Inak je to stale len auomaticka dojaca stanica, ktora realizuje urcitu formu vypalneho, na prakticky kazdom obcanovi.
Okrem bezdomovcov, co sedia pred vchodom.
17. 1. 2019   Andrea
Hlavne, že SP dáva na výber - ale všade je nejaký problém....napr. to ich eSIPO - pre občanov skoro žiadne info, všetko tajomné - nakoniec zistíme, že to nie je tak ako hovoria - pretože eSIPO je nemožné zaplatiť pokiaľ nemáte tieto banky: Tatrabanka, Slovenská sporiteľna, VUB, Poštová banka, Unikreditbank. A dosť - a čo ostatné banky.....toto je tá ich strostlivosť o zákazníka - minimálna. Prídete na poštu a tí ľudia vám nevedia podať info ako zaplatiť SIPO bez poplatku - poznajú jedine ten ich mandát - to znamená, že SP vám siaha na účet v banke tzv. inkaso. No to iste....sa mi tam budú hrabať....ja zvážim, kedy pošlem...Proste stoka celá SP. SIPO treba zrušiť a bude pokoj - to je taký socialistický prežitok - aj tie ich zelené lístočky - nech si ich strčia.....
17. 1. 2019   andrea
a ešte dačo - tá ich info linka - spoplatnená a keď napíšete na ich e-mailové adresy - že zákaznícky servis - tak to len vygenerovaná odpoveď, že to zaevidovali. A.....inak nič - ani sa len neunúvajú odpovedať obratom. Celá ich webová stránka je neprehľadná - málo info pre zákazníkov....a keď už dačo tam zverejnia, tak o ničom.....proste chaos. Poplatky majú na všetkom neúmerné kvalite a celý manažment stojí za nič, keď si nevie ani len poriadne zamestnancov zaplatiť. Viď včerajšia reportáž ako SP nedoručuje poštu v obci Zálesie, s akými problémami tam bojujú občania - pretože nikto nechce robiť nezaplatenú prácu. Manažment má zlú politiku - aj voči zákazníkom (toho zodrať z peňazí ako sa len dá za minimálne služby - nekvalitné), aj voči zamestnancom (zodrať a ušetriť na ňom).
16. 1. 2019   Vlao
SPRÁVNE . Je to monopol.
17. 1. 2019   anonym
Len na okraj pozri poštový zákon, 324/2011 Z. z., § 3 Univerzálna služba, napr. tento rozsah služby nebude prevádzkovať žiadna súkromná spoločnosť bez protislužby štátu (dotácia, výhradné postavenie a pod....) súčasne však existuje možnosť prevádzkovať viac poštových podnikov poskytujúcich univerzálnu službu, tak môže vzniknúť konkurencia a problém je vyriešený. Je záujem ostatných účastníkov trhu, napr. TNT, UPS, DPD, GEIS, iných súkromných spoločností o univerzálnu službu? Zatiaľ nebadať.... podľa mňa to vyžaduje neskutočne veľké investície, tak do toho nikto nepôjde. Pošta má vybudovaných a prevádzkuje napr. 1712 pobočiek....https:/ /www.posta.sk/stranky /informacie-k-otvarac im-hodinam-post. Závidí tá konkurencia tej pošte prevádzku toľkých miest (personál, technika, nájmy, údržba, výstavba, rekonštrukcia, súhrnná rentabilita)? To je ako s vlakmi, RegioJet chce prevádzkovať všetky ziskové trasy a tie stratové nech prevádzkuje štát, toto je dnešné chápanie "podnikateľov".
17. 1. 2019   Dig
Skoro som sa rozplakal.
17. 1. 2019   andrea
....hrajú sa na monopol....a čo robí Protimonopolný úrad???? Spinká...... Oni sa hrajú aj na banku.....ale na banku nemajú.....nesiahaj ú službám banky ani po členky....hrajú sa na kadečo na tej SP, len na serioznu firmu nie
16. 1. 2019   x.
to sa ešte stále niekomu chce každý mesiac loziť na poštu platiť pri okienku nejakú trapošinu a prežitok ako SIPO? Načo je potom bankový účet a trvalé príkazy. Ľuďom .ebe.
17. 1. 2019   andrea
Koľko ľudí je prinútených - hlavne dôchodcov chodiť na poštu, pretože sú v pasci - nemajú bankové účty, pretože odmietajú platiť vysoké poplatky bankám a tak sú nútení platiť vysoké poplatky za SIPO tejto bande SP. Keby SP dala poriadne informácie zákazníkom, aj starým, tak by to inak fungovalo. Mladí už na poštu nechodia....čo by tam robili.....A úplná čerešnička na torte - choďte na SP v čase výplat dávok našim spoluobčanom - ale choďte s plynovou maskou.....aby ste neodpadli - na toto je pošta ako stvorená na tieto situácie....
16. 1. 2019   Jockey
Rad by som vedel, co je bankomatova karta.
Poznam debetnu, kreditnu a predplatenu, suhrne su to platobne karty, ale bankomatova - to co je?!?
16. 1. 2019   aster
čítaj poriadne, je možnosť zaplatiť to aj bankomatovo. nie bankomatovou. cítiš ten rozdiel?
17. 1. 2019   Jockey
Ok, ospravedlnujem sa. Je tam bankomatovo. Ale potom vobec nechapem, co chcel povedat.
Jednak, co to znamena to "bankomatovo" - asi myslel cashback.
A vyraz "kreditna karta" si zjavne myli s vyrazom "platobna karta".
1/1