Názory čitateľov


Názory k článku:
Microsoft: Dva nové druhy softvéru zmenia takmer všetko v biznise

16. 1. 2019   M. V.
Už aj Win 8.1 je určený na odpis? Tak som potom márne dúfal, že niekto vymyslí do systému ovládač TWAIN, aby sa dal pripojiť aj starší skener, aby existovalo prepojenie medzi softvérom skenera a hardvérom. Vraj nejaký sa dá nájsť,ale inštaluje aj reklamu na hudbu a také programy pribudli. Našinec aby kupoval všetko znovu. Boli raz XP-ečka.
16. 1. 2019   apoliticky
ja som presiel z Microsoftu Windows na iOS od Apple...a mozem len odporucat !...system stabilny...ziadne zaplaty, nutene aktualizacie a kadejake neprijemnosti...tre ba skusit...zo zaciatku zvyknut na trocha ine prostredie...odhodi t zeleznu koselu...a k Windowsu od Microsoftu sa uz verte tomu ...nevratite !
15. 1. 2019   Lolo
Biznis bude len pre vyvolenych, ktori mozu sledovat.
15. 1. 2019   etrealista
Stačí mi táto veta Inými slovami, spoločnosti už sledujú všetko, čo kupujú od dodávateľov a všetky produkty, ktoré predávajú. Sledujú aj to, kto ich tovar nakupuje. Nasledujúci krok preto bude prerobiť produkty na inteligentné, pridaním senzorov a aplikácií, ktoré budú informovať o tom, ako sa používajú tieto produkty, alebo pošlú správu keď vykazujú príznaky zlyhania. Takže sa budú používať "systémy pozorovania", aby sa sledovala "digitálna stopa", ktorú tieto produkty vytvárajú v rukách zákazníkov ...
a mám okamžite odpor voči takýmto výrobkom. Podľa mňa sú v absolútnom rozpore s ľudskými právami, akým je napríklad sloboda pohybu
15. 1. 2019   classic chess
Čudujem sa, že sa niekto čuduje. Ja mám slovenský výrobok, v ktorom je nainštalovaný softvér, ktorý sleduje jeho používanie,vyhodnoc uje všetky chybné použitia výrobku, zaznamenáva ich priebeh. Tento servisný záznam si môžem prezrieť kedykoľvek aj ja. Na základe toho je bez navýšenia ceny predĺžená záruka, pretože sú zabudované viacstupňové ochrany výrobku. Naviac pri prvom chybnom použití systém varuje, pri druhom zariadenie automaticky odpája. Je už iba krôčik od toho, aby bol výrobok napojený priamo cez internet na výrobcu, ktorý by pri systematickom chybnom používaní výrobku mohol jeho užívateľa varovať pred prípadnou stratou záruky. Takže výrobca by mohol sledovať v podstate všetko, vrátane frekvencie, času, využitia kapacity výrobku a z toho si vytvoriť obrázok o dennom a nočnom režime užívateľa. Asi sa budeme musieť zmieriť s faktom, že veľký brat nám sleduje aj pravidelnosť, konzistenciu a zápach stolice.
16. 1. 2019   nechcemvyhraťdotazník
Systém mi zase raz ukradol príspevok.
Nenávidím cloud a vymetených truhlíkov typu classic cloud, ktorý si nevidia pred nos a kúšu do palice, namiesto do ruky, ktorá ju drží :(
15. 1. 2019   kurvahošigutentag
Tho opičiaka by mali poslať nazad na strom z ktorého spadol. Jeho holohlavý predchodca bol síce naslovovzatý trotl - to dokonca uznala aj Wall Street - ale obaja len likvidujú firmu, ktorá predsa len čo-to v informatike dokázala (okrem brutálnej likvidácie konkurentov a zákazníkov).
Utopiť Windows Phone/Mobile je proste zločin, lebo keby ho neboli úmyselne zničili (uzamknutý file systém, paródia na Office, stalinský nátlak na používanie cloud-u v čase, keď ešte de facto nebol) tak to mohol byť o triedu lepší operačný systém, než tie googlovské a apllovské atrapy (ukradnuté z študentskej kópie unixu)
Všetci tí environmentaliti a ohniví ochráncovia každej hlúposti (od CO2, cez pseudopamiatky až po MeeToo) by si mohli uvedomiť, že aj tu bol zničený kus civilizácie (tak veľké megakoncerny by mali mať vládami uložené nejaké spoločenské záväzky) - len preto aby pár nenažraných Amíkov malo ešte viac love. A ten chrapúň to ešte zdôvodnil, že musia zdoje sústrediť na Hololens. Radšej by sa mal sústrediť na vlastnú holo-kostru.
RIP.
15. 1. 2019   kurvatagglutenhoši
Pritom som mu držal palce, lebo Windows 10 bol skutočne nádejný začiatok. Bol to návrat do starých dobrých časov - dokonca až Windows 2000 - lebo to bol prvý funkčný operačný systém Mikrosoftu a všetko čo prišlo po ňom bolo len systematické ničenie (asi najhrôzostrašnejšia boli Vista a Windows 8.0 - nebyť windows 7, tak možno pol planéty by zahodilo počítače) Smutné je, že Windowsom 10 Mikrosoft veľmi presne ukázal, že veľmi dobre viem, čo užívatelia chcú a potrebujú - bol to však ochoný urobiť len preto, aby dokázal medzi nič netušiace ľudstvo vpašovať špehovacie prostrieky o korých sa ŠTB,KGB, ani CIA nikdy ani len nesnívalo, alej aby zvykol užívateľov na to, že niekto im bude riadiť počítač nadiaľku (samozrejme bez povolenia) a hlavne na to, aby zdegradoval PC na starý dobrý terminál spred 40-tich rokov :( Fuj !
1/1