Názory čitateľov


Názory k článku:
Minister Novak informoval o ťažbe uhlia, ropy a plynu v Rusku

12. 1. 2019   Lolo
No kedysi sa aj u nas tazila ropa, uhlie, vyrabalo sa vselico.
Sice sme boli ku tomu nuteny nasim protektorom ZSSR, ale boli sme tak nejak sebestacnejsi a pravda je, nemali sme pomarance, banany a ine mnamky na pultoch kazdy den.
Kedysi sa u nas vyrabal vo velkom aj synteticky benzin z uhlia, dlho predlho po IIsv. vojne.
Mali sme aj cukrovary, cukrove kampane a chemicky priemysel.
Dnes mame sice houno, ale aspon patrime do Europy. Sice ako kolonia lacnej pracovnej sily a inkubator montovni, za prispenia nasej neschopnej vlady, ale ta je za to aspon kleptokraticka.
Uz sme teda postupili a niesme protektorat.
Ked sme boli Uhorsko, stavali sa u nas tiez fabriky, ako dynamit Nobel, sj vilku tu mal, ked sa snazil postavat na baze lacnej pracovnej sily monarchie, svoje idealy. Dnes tu fabriku ma Babiscone. Kazdy narod ma svojich somarov, ale napriklad v RBM, im robi priemera ten nas.. sme skratka sucastou europy a sme transnacionalny.
13. 1. 2019   fero z BA
SR nemalo nikdy v histórii prakticky nič zmysluplné čo ponúknuť. Po komunistickom prevrate v 1948 sa SR stalo nasledovateľom hlúpeho spôsobu rozvoja krajiny na boľševický spôsob. Tak, ako rusi krajina musela existovať v sústavnej príprave na vojnu proti vykonštruovanému nepriateľovi. Takže musela byť v maximálnej možnej miere sebestačná. Aj za cenu prakticky nulového rozvoja a zbedačovania obyvateľstva. Dodnes je krajina plná rôznych dier po banskej činnosti, prepadávajúcich sa území, a ešte mnohých neobjavených skládok chemického a iného nebezpečného odpadu. Komunisti, ako keby cítili, že raz skončia a ako vďaku nechali občanom takéto časované ekologické "bomby". Takže som rád, že toto drancovanie územia sa skončilo. Je pravdou ale, že sa ukazuje, že obyvatelia tohto územia okrem veľkých rúk nemajú čím prispieť do širšieho hospodárskeho priestoru, len robotníka v pásovej výrobe v cudzej fabrike. A tieto nedostatky vynásobené dvojciferným číslom vládnu v Rusku dodnes, rozvinutý svet potrebuje suroviny, takže Rusko ostane len surovinovou základňoch pre civilizovanejšiu časť sveta. Len ich treba udržať na uzde.
13. 1. 2019   Lolo
Tak ono nieje problem, urobit z byvaleho protektoratu ZSSR, dnes kolonie EU, ekologicky cistu krajinu.
Problem su len nejaky povodny obyvatelia, ktori sa nevedia zivit korienkami, potrebuju benzin a energie, internet a tapkacie telefony.
Ak by nas ucelovo vyhladili rychlejsie, zvysok prestahovali do zemlianok, mohli by sme byt skanzenom slovanskej civizacie.
Problem je, ze vatsina ludi po 40rokoch sa stali z proletariatu, ludskymi zdrojmi, ktore sa daju stale este vytazovat nizkymi mzdami a su ochotny sa zamestnavat v montovniach.
Ale ubuda nas rychlejsie a import pracovnej sily, v podobe ako bola Valasska kolonizacia, sa uz asi opakovat nebude.
1/1