Názory čitateľov


Názory k článku:
Dátum Brexitu by mohol byť posunutý, libra posilňuje

12. 1. 2019   Robo
I hate EU! EU is dead!
12. 1. 2019   opatrovateľzhumenného
Brexit zrejme práve začal.
Lebo britská polícia začína varovať pred škrečkovaním potravín - čím pravdepodobne škrečkovanie potravín vyvolá.
Podobne to bolo aj s poslenou hypotekárnou krízou, ktorá otrisla planétou a v skutočnosti vznikla len z dôvodu obavy, že by mohla vznikúť.
Trik bol to, že banky slepo verili pnovému produktu, ktorý nepoznali, ale konkurencia s ním obchodovala a tak museli aj oni, aby nezostali v konkurenčom boji. A keďže jedna pani povedlala, že sú to isté a výnosové prodkty, tajne kryté štátom (Fannie Mae, Freddy Mac), analytici ubezpečili vedenia, že to sú isté a výnosové prodkty tajne kryté štátom. Potom sa však niekto náhodne spýtaštútu, či sú tie produkty (Collateral Debt Obligations) ním istené a štát s prekvapením odvetil, že nie, hoci to nebola pravda (ako sa neskôr potvrdilo - ale to už bolo neskoro). A tak všetci spanikárili, že produkty sú nadhodnotené a nebudú nikdy splatené. V panike začali zvyšovať úroky, takž produkty prestali naozaj prestali byť splácané a banky v hrôze zistili, že sa nemýlili a že keď neikomu zoberú peniaze, tak naozaj žiadne nebude mať. Čo žiaden ekonóm netušil a tak systém skolaboval až dokiaľ ho komunistickým spôsobom nezachránili vlády z peňazí daňových poplatníkov.
Zaujímavé je, že černobylský reaktor RBMK so známou kladnou spätnou väzbou nikto nechce, ale rovnaké kladné väzby v systéme medinárodných financií všetci demokrati doslova milujú ...
11. 1. 2019   anonym
Libra posilnila???????
1/1