Názory čitateľov


Názory k článku:
Žlté vesty ruinujú Francúzsko, firmy prichádzajú o tržby

12. 1. 2019   M. V.
No neviem, sociálni demokrati by robili kompromisy s kapitálom, ale táto partia je z tvrdšieho materiálu, asi to budú chcieť infiltrovať. Keď prídu voľby nesmú sedieť v kaviarňách alebo hovoriť, že čas vedia lepšie využiť.
11. 1. 2019   Lolo
Co z toho vyplyva?
Neondejte ludi, lebo ked si oblecu zlte vesty, musia sa riesit aj problemy, ktore si politici nevytvorili, ale sposobili ich.
Riesenie?
Zakazte pouzivat farebne vesty a ich predaj spravte nezakonnym, ludia sa nebudu producirovat a demonstrovat vo vystraznych odevoch.
11. 1. 2019   rudolf
To som teda netušil, že vo Fracúzsku vládnu žlté vesty. Pokiaľ viem tak tam vládne Macron, a jedine ten je zodpovedný za to, čo sa tam deje.
11. 1. 2019   fero z BA
toto je socializmus v priamom prenose --- na robotníkov treba len pevnú ruku, malý dvor a veľký bič. Robotník nerozlišuje medzi demokraciou a anarchiou
11. 1. 2019   Dig
Suhlasim.
11. 1. 2019   Emil
Vo Francúzku Bijú ľudí do mäsa a krvi a nikomu v celej EU to nevadí.Rovnako mlátili Kataláncov v Španielsku.Mocný majú zvláštnu predstavu o Demokracii ak sa im to nehodí Referendum Neuznajú prípadne Referendum úplne zakážu.
12. 1. 2019   fero z BA
myslím si ale, že rozbíjanie výkladov a podpaľovanie áut s demokraciou nemá nič spoločné.... takí ľudia majú byť trestaní
11. 1. 2019   lenucha
nie tymto sposobom, ale aj u nas by sa bezni ludia mohli prejavit, ze sa chcu mat aj oni dobre, ked uz ten stat platia
11. 1. 2019   frncúzskoruinuježltévesty
Francúzsko neruinujú žlté vesty, ale tí proti ktorým zlodejským praktikám žlté vesty protestujú. Problémo je fraška zvaná "demokracia", za ktorou sa v skutočnosti skrýva brutálny kapitalizmus, krížený s koloniálne-otrokárs kym kolonializmom - samozrejme pod rúškom humanity a ľudských práv. Hnutie žltých viest je zároveň dôkazom nefunkčnosti tzv. "parlamentej demokracie, kde menšina totalitne ovláda väčšinu na jej náklad a drzo to nazýva "vláda ľudu". Ľud potom nemá iné východisko, ako si obliecť žlté vesty, alebo ísť bezvýsledne protestovať pred Bonaparte ...
Špeciálne vo Francúzsku však nejde o žiadnu novinku, spoločenská nespokojnosť tam už tlie aspoň 20 rokov, keďže sa však začína stávať neznesiteľnou dôsledkom neschopnosti vlády a eskalácie nesúhlasu sú práve žlté vesty.
U nás to ešte nehrozí, lebo rakovina, ktorou kapitalizmus nepochybne je, sa ešte nevyčerpala a ešte má priestor na rast, takže pyramídová hra zatiqaľ neskolabovala. Úspechy úspešných úspešne tienia neúspechy neúspešných. Dlho to však už nepotrvá, lebo platy sa zvyšujú, pažravosť politických a byrokratických elít stále rastie a keby aj nie, Slovensko nie je pupok sveta (dokonca ani riť nie :) takže facka príde - ako vždy - zvonka a Slovensko len znova raz zaplatí cudzí účet. To by v zásade nevadilo, lenže keď systém dosiahne kritický bod, aj malá a zdanlivo nepodstatná fluktuácia spôsobí preklopenie vypínača - a zrazu všeti s prekvapením zistia, že tých hovien je priveľa a už sa z nich nevyhrabeme. KOniec-koncov sme to na vlastnej koži zažili v 1989, keď sme si sami zo seba robili posmešky, že Japonsko už nedobehneme, ani keby nám išlo oproti ...
Dnes má Japonsko - spolu so Západnom - mimochodom ten istý problém :)
11. 1. 2019   lenucha
vraj na toto dobre funguje lexaurin, vraj staci jedna tabletka denne ;)
13. 1. 2019   robítezsomňarobota
Máš pravdu, že v tomto svete, kde sa koleso histórie začalo točiť naopak, by som asi mal začať brať nejaké tabletky, aby som sa tiež zcvokol a prispôsobil mainstreamu :)
Všelijaké tabletky (aj Leuxaurin) bral brat, ale aj môj najlepší spolužiak a už to bude viac než desaťročie, čo sa obaja obesili (nezávisle na sebe).
Ja myslím, že vinníkom ich smrti sú takí ako ty - čo znásilnili ušľachtilú myšlienku demokracie a spravili s nej diabolské monštrum (umyselne nehovorím "kurvu" - lebo to sú tiež len chudery, ktoré sú obeťami systému, ktorý zjavne tak miluješ) a vlastne aj ty ...
1/1