Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako je to s predpoveďami kolapsu finančného priemyslu

12. 1. 2019   Lolo
Financny priemysel, je nieco ako rafineria, ktora produkuje z ludskych zdrojov peniaze, bez ohladu na mozne nasledky.
Po urcitej dobe rafinacie, musi preriedit ludske zdroje, aby sa zabudlo na sposob tazby a obnovila sa schopnost automnej obnovy a nastartovala sa tuzba zit, pre zhyckane ludske zdroje.
Je to ako ked pan Eisenhower, prirovnal kobercove nalety a bombardovanie civilnych miest, ku hlbokej orbe, ktora pripravuje znovuosievanie a dobru urodu, po tazkej praci.
12. 1. 2019   Blind Man
Aké predpovedanie? Je to hotová vec. len pripravujú verejnosť na túto situáciu.
13. 1. 2019   Vlado
Bublina Dlhov ktorú tlačíme stále pred sebou prasknutie dlhovej bubliny nebude do nekonečna možné oddiaľovať.Politici ktorí dokázali zákonmi do HDP krajín EU započítavať aj Dlhy.Vyzerá to dobre čísla sú plusové ale realita žalostná npr. dlh Francúzka je tak veľký že ak by neminuli ani € za rok splatenie dlhu by trvalo 200 rokov.Dlhy väčšiny krajín sú nesplatiteľné všetci dlžia všetkým.Zákonite musí prísť Hyperinflácia alebo Mena peňazí.Bude to bolieť nie je otázka či sa to stane otázka je dokedy budeme fungovať na dlh.
12. 1. 2019   migrénunepodceňujem
Rád by som žil v skutočnej demokracii, aktuálna atrapa demokracie je však však založená na veľmi zákernom, ale ľúbivom triku (keďže priveľa ľudí stále blbých jak barany - hoci niektorí sú dokonca vzdelaní :(
Ten trik je "PRÁVO na demokraciu". Proste mám právo voliť a potom mám právo byť zastupovaný zvolenými zástupcami - čo je akože super, lebo vlastne nemám žiadnu povinnosť a všetko urobia za mňa filantropi, ktorí nemajú iný problém len altruisticky do roztrhania tela slúžiť všetkým ostatným. Čistiť verejné WC som ich síce ešte nevidel, ale napríklad pri rozdeľovaní Eurofondov sa idú doslova potrhať. Nehovoriac o riešení problémov arktických tresiek za mesačný plat, z ktorého by sa zrejme mnohí potešili, aj keby bol ich ročným. Ale OK aj o práva tresiek zrejme musí niekto v kultúrnom svete bojovať a v porovnaní s niektorými ikonami demokracie sú tieto príjmy fakt smiešne.
Oprave demokracie by však zrejme veľmi výrazne mohli pomôcť dve administratívne drobnosti a to 1) POVINNOSŤ demokracie a 2) ZODPOVEDNOSŤ za demokraciu.
Čooóóó ???
Povinnosti a zodpovednosti nechceme, ale práva si zaslúžime - lebo to je cool, sexi - a však ja ani väčšine tých vecí nerozumiem !
No potom musíš menej sedieť v krčme - či na inom facebooku a hlavne štát musí byť donútený k tomu aby zabezpečoval príslušné vzdelanie. Pretože každý vysokoškolsky vzdelanec dosvedčí, že 80% kravín, čo mu natĺkli do hlavy v živote na nič nepoužil a je to samoreprodukcia pedagogickej mašinérie.
Nie, môj milý - keď vieš obsluhovať smartfón (ktorý je dnes výkonnejší, než nedávne superpočítač) - tak sa budeš musieť naučiť vyjadrovať aj ku všetkému s čím sa moderná spoločnosť borí. Že to nevieš a predsa nemôžeš byť nukleárny fyzik ? - neboj sa ! Ak si myslíš, že Tvoji zástupcovia v parlamente sú nukleárni fyzici, tak Ťa ubezpečujem, že o tom pravdepodobne vieš viacej než oni - akurát oni sú šikovnejší v umení votrieť sa tam, kde sa dajú rozkrádať spoločné prostriedky v krajiny. V tom sú fakt neprekonateľní a videl som zlodejov-recidivist ov, ktorí doslova bledli od závisti ...
A ako je to s tou zodpovednosťou ?
No toto je tiež turecké šafárenie, že sa začne povedzme stavať nemocnica na Rázsochách - vyhodia sa cudzie miliardy - a potom si politici podajú ruky, usmejú sa do kamery a rozdelia si štátne vyznamenania a iné benefity.
No také nefunguje ani v Číne a Severnej Kórei - tam takých víťúzov vraj vešajú, či strieľajú protilietadlovými kanónmi (čo je samozrejme kravina). Ale prečo vešať zástupcu ?
Ani Hitler nebol problém - problém bola masa, ktorá ho freneticky podporovala (ľudovo sa jej vraví "Nemci"). Leader bez followerov je smiešna figúrka, ktorá môže akurát tak bučať do lesa, pár ľudí sa na nej zasmeje a zvyšní toho tajtrlíka radšej oblúkom obídu.
Takže keď už vešať - potom hlavne followerov a nie leaderov ! Napríklad po 1989 by si to boli zaslúžili tí, čo síce zo systému profitovali, alebo doviedli na psí tridsiatok. Áno hovorím o robotnícko-roľnícke j triede !
12. 1. 2019   Lolo
na toto je jeden krasny ciernohumorny snimok.. Er ist wieder da
https://www.csf d.cz/film/398799-uz-j e-tady-zas/prehled/
1/1