Názory čitateľov


Názory k článku:
So zavedením bezhotovostnej spoločnosti sa zbytočne neponáhľajme

21. 12. 2018   tobi
-jataji- Elektronická stopa vzniká tiež pri vlastníctve a používaní mobilných zariadení.Nedávne štatistiky uviedli,že na 7,6 miliardy ľudí na tejto planéte pripadá 5 miliárd mobilných telefónov.Toto číslo je vrátane smartfónov a tabletov,ktorých je vyše 2,5 miliardy.Uvedené zariadenia ich majitelia okrem telefonovana,SMS a MMS,v prevažnej miere využívajú ich pripojenie na internet,tvitter, facebook a kadejaké iné "booky".Tak dobrovoľne dali svoje dáta a možnosť prípadného odpočúvania a monitorovania .či iného ich zneužitia . Pritom stámilióny ľudí na jednom "booku", naň vešajú aj fotky svojich ratolestí a najbližších,svojich domovov,ohlasujú,kd e budú dovolenkovať,resp. prezentujú svoj životný štýl,svoje súkromie.Niekomu,o kom nič nevedia. A pritom obyčajne komunikovať medzi sebou,aby o tom nevedel niekto tretí,to už zabudli. Asi to nie je IN./Jeden si prdne,pošle to svojim priateľom a oni to zdieľajú -tak to fakt nemá chybu./
21. 12. 2018   jataji@seznam.cz
Bezhotovostní společnost není ničím jiným, než totálně kontrolovaná a ovládaná společnost. Nikdo nezajistí ochranu před zneužitím dat, stejně jako je tomu již dnes - zneužívání dat není totiž dokazatelné.
Bezhotovostní společnost tedy spěje k otrocké společnosti - to vidíme již dnes, kde otrokáři mohou mít mhohem lepší přehled o zotročených lidech.
V žádném z reklamních článků o bezhotovostní společnosti se nepíše, že elektronickou platbou vzniká elektronická stopa člověka, kterou lze zneužít k likvidaci soukromí a osobní svobody - naopak se píše, že lidé s hotovností jsou omezení a staří - to je lež, starší lidé jsou většinou moudřejší, mají více znalostí o životě jako takovém a proto mají větší poznání, než mladší lidé.
www.nejsme-otro ci.cz
21. 12. 2018   Martin
O bezhotovostnej spolocnosti toho tu bolo popisane habadej, no v podstate stale o tom istom, len inac. Neviem ci je to nejaka forma masirovania podvedomia o tom, ze sa n to mame pomalicky pripravit no vysledok je stale o tom istom... posledna sloboda a pripadne zaporne sadzby by mohli konecne postihnut aj plebs co teraz nie je mozne...
21. 12. 2018   Hoď svišťom
Uvažovať v dobe, keď sa dá "hacknúť" skoro všetko, nabúrať do dát bezpečnosti štátu, ovplyvňovať voľby a prelomiť zabezpečenia bánk,pri častých poruchách a výpadkoch IT systému a závislosti na 100% energetickom fungovaní systému, o prechode na úplný bezhotovostný systém je prinajmenšom predčasné.Čo sa týka obslužnej rýchlosti pri platbe,moja skúsenosť je taká,že v reáli 3 zákazníci platiaci pri pokladni hotovosťou, sú vybavení za čas 1 zákazníka platiaceho kartou./Ten ju najprv hľadá medzi inými kartami, potom 2-3 krát zmrví prístup. kód a nakoniec čaká ,kým to pokladňa zaeviduje a následne vytlačí doklad./O porušení anonymity,resp. osobnej slobody pri takomto systému nehovorím,ked´
Veľký brat získa zadarmo údaje o pohybe a návykoch Malého brata a.p/ Čo sa týka tzv. šedej ekonomiky,tu má predsa štát neobmedzené možnosti na jej potlačenie-online pripojenie pokladní na fin. správu,el.kontrolné výkazy, fyzické colné a fin. kontroly a množstvo zákonov, ktorými sa to dá potlačiť.Prečo moje zarobené peniaze neprídu do ruky mne, ale do banky,ktorá za poplatky /vklad/výber/ mi ich vydá,alebo mi ich vydá cez kartu v obmedzujúcej hodnote na 1 výber, a znovu za poplatky.?A moje zostatkové prostriedky bezodplatne "otáča".Veď ja som si svoju prácu vykonal osobne.Bez nejakých poplatkových sprostredkovateľov. Za toto by mal ktosi dostať nobelovku.
21. 12. 2018   Lolo
Hotovost a anonymita depozitnych kovov, je posledna sloboda moderneho otroctva.
21. 12. 2018   Jaro
Jedna sa o totalnu kontrolu nad ludmi a skusa sa im to predat ako pre nich vyhodne. Stat si bude s nami robit co chce. Kontrola nad peniazmi mu bude sluzit ako mocensky nastroj. Okrem toho, podla ekonomov je 10-20% sedej ekonomiky prospesnych.
21. 12. 2018   anonym
Bezhotovostná spoločnosť je otroctvo. Stačí na pár dní zavrieť banky a hladní ľudia spravia čokoľvek, čo vlády a korporácie budú chcieť. Videli sme na Cypre, ale hlavne v Grécku, kde po odmietavom referende prijali ešte tvrdšie podmienky.
21. 12. 2018   Blind Man
Veď ja sa ani neponáhľam.
1/1