Názory čitateľov


Názory k článku:
Čisto teoreticky: Ak by ste v roku 2010 investovali 1000 dolárov do akcií Tesla, koľko by ste dnes mali?

14. 12. 2018   palo
keď ste taký múdri,tak mi povedzte, do čoho teraz investovať tisícku, aby som bol o 10 rokov milionár!
14. 12. 2018   Ado
uuuuuuuuuuuuuha....t u je mudrlantov......... ..zaujímalo by ma čím sa všetci živíte???
14. 12. 2018   demokracianavečnéčasyanikdyviac
To je jednoduché. Zisti si, kto napumpoval (a pumpuje) miliardy do Tesly, Uberu, Netflixu, či Facebooku - čiže spoločností, ktoré doslova plávajú na miliardách a pritom sú buď stále v hlbokej strate, alebo investorom začali prinášať príjmy až po dlhých rokoch (no napriek tomu ich mladiství šéfovia nemali ani najmenší problém bez mihnutia oka vraziť dvadsať miliárd do neznámej, stratovej firmy s ukrajinsko macesovými koreňmi (ľudovo WatsApp :) Pripomínam, že na Slovensku im trvalo 10 rokov, kým sa odhodlali k relatívne smiešnym investíciam, hoci teký DEC si mohol rovnokúpiť celú IT v podstate zadarmo (ale je pravdou, že tam sa hrala iná hra, ktorá de facto stála o život Compaq a Hewlett Packard (ktorého atrapa síce existuje, ale je to len atrapa - podobne, ako AT&T, či IBM :))) Lenže do toho klubu takého červíčka, ako si ty (alebo hoci aj Penta s J&T a Esetom dohromady| asi nepustia, podobne, ako to bolo s vysoko výnosovým produktom nemenovanej vraj najväčšej SK banky, ktorý sa bohužiaľ predával len top managementu - čo samozrejme nie je pravda, lebo sa samozrejme demokraticky predával každému, kto mal oň záujem - lenže bohužiaľ nikto nemal, lebo nebol ani na onej obľúbenej nástenke. Nuž ale ako inak postaviť vilu na Slavíne ?
14. 12. 2018   investujdoprázdnychfliaš
Alebo stručnejšie - je to oijeb a tvojou úlohou je prefinancovať z dané, koncesií, odvodov, poplatkov a pokút kvantitatívne uvoľňovanie a ostatné hry tých čo sa nechvália zbierkami dúhových guličiek, iPhonov, limuzín, víl s bazénmi, jácht, či osobných prúdových lietadiel ale demokratických politikov. Lebo koľko politikov máš, toľko krátsi demokratom a ideálne je kupovať to vo veľkom - rovno po celých politických stranách (keďže však každý skutočný miliardár (čiže ten, ktorý ich nezdedil, či nevytrtkal) je extrémne sporovlivý, tak by bolo nehoráznym plytvaním mať strán priveľa - možno si práve pochopil skutočný dôvod prečo má najsamdemokracia s najsampluralitou strany len dve. Veď ktory normálny businessman by na tú hordu šašov, hercov, psychopatov, uletených demagógov, teokratických magorov, šovinistických vydriduchov, feťákov a ostatných bielych koní zbytočne vyhadzoval svoje milované chechtáky ? PS podobnosť s NRSR čiste náhodná už len preto, že sa bavíme o inej krajine, ktorá je síce našim najnovším nedostižným vzorom, ale v mnohých záporných stránkach sme ju už ďaleko predbehli ;)
13. 12. 2018   juribald
no to je akoby povedať že ak by som na eurojackpote dal správne čísla, tak mám 90mil e. Málokto vie odhadnúť ako bude vyzerať nejaká neznáma firma o 10 rokov, veď za ten čas mohlo skrachovať 10 000 firiem, ktoré vyzerali rovnako, ako vtedy Tesla.
14. 12. 2018   vráťsanasvojelôžkoadajsilieky
Je pravdepodobnejšie, že Zem je doska, než výhra v nejaom Lotte, či inej športke :) Alebo fakt veríš, že ľudia ktorí sú ochotní bez mihnutia oka podrezať krk svojmu spločníkovi (ak náhodou zabudol prísť s ochrankou) budú rozdávať milióny mirnix-dirnix len preto, že si si kúpil za pár centov nejaký papierek s číslicami, ktoré fakt nikoho nezaujímajú ??? Však ty si koununista a to ešte aj naivný. Len sa podívaj z okna na tie tisíce managerov, ktorí dňom i nocou v pote tváre špekulujú a špekulujú, ako zo svojich spoluobčanov vypumpovať nejaké tie peniaze - čí sa dokonca nielenže živí celá gigantická reklamná brandža - ale aj kompletný internet - a ty si zrazu predstavujem nejakých filantropov, ktorý z nehoráznej lásky k blížnemu rozdávajú :) Však to tak nefunguje ani vo Vatikáne (kde to majú v náplni činnosti).
13. 12. 2018   Blind Man
Ak by hovno bolo cukrom, môžu zavrieť všetky cukrovary a na poliach pestovať niečo čo bude môcť štátu vyriešiť dôchodkovú krízu, napr. ....
14. 12. 2018   študujdejepismloku
Iste. Počas extrémne výnosného obchodu s trstinovým cukrom sa krajiny v Karibiku doslova topili v peniazoch, lebo všetci považovali repu za hovno. Potom ktosi objavil, že exituje aj cukrová. A cukrovarníctvo na Slovensku poslalo bohaté americké kriny aj s ich trstinovým cukrom do chudobinca dejín. Smutné je len to, že všetky zisky odplávali - no hádaj kam (pomôcka - ani do Ruska, ani do USA, ale na juh :(
13. 12. 2018   TheFrog
A ak by ste v 2010 investovali $1000 do kupy Bitcoinu - cena vtedy $0.11 - mali by ste dnes - cena $3400 - $374000.
Alebo ak by ste predali pri ATH cene okolo $18000 za kus, maly by ste $1.9mil.
13. 12. 2018   Socka
oprav si to, pri cene 0.11 za bitcoin by si mal za 1000 dolarov 9090 BTC (tebe asi vyslo 110BTC) => pri $3400 je to 30 mega, pri maxime $20000 to je ... este viac
14. 12. 2018   králmidasmázlatéuši
So svojimi zdrojmi môžeš akurát tak investovať babe Jage do vagíny :) A keď príde ďalšia sterilizácia nadbytočných finančných zdrojov nímandov (tzv. "kríza") tak akurát zistíš, že si vlastnil akurát nejaké papieriky prostredníka, či prostredníka, prostredného prostredníka - ktorý bol samozrejme skrachovaný, aby očistil stôl od takých sockových omrviniek, ako ty ;)
1/1