Názory čitateľov


Názory k článku:
Finanční adolescenti bez úspor: V skutočnosti môžu byť miléniáli najbohatšou generáciou

17. 12. 2018   Blind Man
HOVNO BUDÚ. Niekto sa už o ich budúcnosť postaral.
17. 12. 2018   nezamestnanosťvzrástlanaminimum
Vzdelanie je bohužiaľ fake :(
To sú feudálne predstavy,ktoré strtili vo veku internetu akýkoľvek zmysel.
Isteže sú veci, ktoré potrebujete k úspešnému podnikaniu, výrobe, či maniulácii a zneužívaniu bližnych svojich - tie vám však žiadna škola nikdy nedá.
Ale ak to mala byť len skrytá reklama kadejakých škôl a iných kurzov, tak to je pochopiteľné a v demokratickom poriadku.
17. 12. 2018   MBTS
Obyvateľstvo starne, nie sú mladí do firiem. Kde len tí soudruzi z NDR udelali chybu ?
Ale aspoň nemusím počúvať, že ďalší sú za dverami :)
17. 12. 2018   WorkingClassHero
neskutocné, ako insitne kapitalisticko-olig archicka propaganda obracia denno-denne ciernu na bielu.. totalny vyplach..
https://www.inc .com/jessica-stillman /5-reasons-millennial s-are-worse-off-finan cially-than-gen-xers- were-at-same-age.html
https://www.ft. com/content/e5246526- 8c2c-11e7-a352-e46f43 c5825d
17. 12. 2018   lubo
Zjavne zlyhava system. Nemozeme ratat s buducimi prijmami a teda s perspektivou, ze raz mlady skokovo zarobia viac - kedze buducnost nepozname. Ked pride kriza, posledne co budeme potrebovat je nejaka cool appka na iphone, ktora dnes zo dna na den zaraba tisice eur.
Je to USA specificky prieskum. Tam sa kvalitna skola da vychodit len na uver ak mladez nema bohatych rodicov. U nas to take narocne s financovanim VS zatial nie je. Takze spravit si VS na slovensku a v 30tke mat nasporenych cca 100 tisic eur pri pre mlady skromne zijuci manzelksy par nemal byt problem.
Osobne si myslim, ze na zapade sa to zenie do extremu. Drahe skoly, drahe byty, v podstate mladez ani nema dovod zakladat rodinu lebo z penazi co ma radsej precestuje svet a investuje do svojho socialno-kulturneho -zazitkoveho zivota... cize starsie generacie ktore spolu-financovali ich vzdelavanie nedostanu naspat do systemu svoju investiciu, lebo mladez zije sebecky. Solidarny system tu zlyhava... lebo starsie generacie prispievaju, staraju sa o deti, novych danovych poplatnikov a potom tu je sebecka generacia zamerana na svoje JA. Treba socialny system zmenit a spravit aj pre mladych zaujimavejsim... nie je podla mna ziadne terno mat 30 a byvat s rodicmi alebo s kamaratmi sa tlacit v prenajatom byte a vacsinu zarobenych penani minat na lyzovacky a pivo.
17. 12. 2018   kúpsiautodokamery
Západ to rieši dovozom migrantov, ktorí v skutočnosti makajú za nízku mzdu ako fretky.
Trik je v tom, že tam zarobia viac než doma, takže sú s tým OK a aby nedostali viac o to sa starajú podplatená masmédiá, ktoré migrantov vykresľujú ako kriminálnikov, zlodejov a násilníkov.
Reálne kriminálne štatistiky sú všek kruté - krimininalita domácich je rádovo vyššia :(
Pekný trik je aj v podpore politických migrantov - čo sú poväčšine tie filcky, čo spôsobujú terorizmus, krviprelievanie a vojny - aby donútili svojich súkmeňovcov ujsť do bezpečia a slúžiť svojim chlebodarcom. Samozrejme v mene Human Rights, Demokracie, Globálneho Otepľovania a ostatných klerábov (OK - globálne otepľovanie je - a bude ešte horšie (keď sa po dosiahnutí vrcholu znova preklopí do doby ľadovej - ako vždy v poslednej histórii) - s človekom to však má pramálo spoločného, lebo ten je pre mámu prírodu príliš krpaté nedochôdča, ktoré si však o sebe ukrutne veľa namýšľa :)
Systém sa samozreme časom zrúti, lebo domáci vymierajú - ale to už budú autori dávno v pekle (skalopenve ovšem presvedčení, že môžu skončiť jedine a len v nebi :)
Človek si ovšem vždy niekoho nájde, koho môže vykorisťovať, takže keď sa aj poslední migranti minú, tak to zrejme budú geneticky upravené zvieratá, alebo stroje (tie sú však zatiaľš príliš sprosté, lebo celá Artificial Intelligence je len humbug na získanie grantov pre vysoké platy šéfov vývojových tímov)
17. 12. 2018   jahoda
Ja som MILENIAL. Takže pekne polopate, kto za to može??? Pokiaľ ja viem tak deti sú obraz rodičov. Ako ste si nás vychovali takých nás máte. pokial mileniál nevie čo je zmysel života tak samozrejme investuje do humanitárních vied a drog (viz každá fotka s milenialmi). Potom tu máme tú generáciu před nami hmmmm. rozkradli čo sa dalo a teraz na nás nadávajú že nepracujeme, lebo vlastne ani nevedia že programovanie je práca, pre nich je práca len s lopatov, ale je rozdiel chodit do roboty a chodit do zamestnania. Ja chodím do zamestnania. LOLO - mileniali sa prakticky nemonožia a teoreticky ano? Prežiť znamená možiť sa, tak som zvedavý jako prežiješ ked budeš mať 10 deti to som fakt zvedavý :D. Umrieme všetci neboj sa, nie len ty. Myslíš si že dnes je každa v 35-45 prvorodička??? to ti len TV ukazuje jednu z 10000000000 miliard a ty si celý heč z mileniálov a hlupich kráv ktore rodia po 40. A mas pravdu že si dobu vytvárame sami, jako si to urobíš tak to budeš mať. Pokial syna budeš učit len s lopatou a francuzkym klucom, tak nikdy nepričuchne k programovaniu a bude mu to uplne ukradnute a skonci s lopatou za 300eury. Lenivost je velký problém a znovu to ide od vás generáciu před milenialmi pretože vy ste zleniveli nás poriane naučiť makať. kupili ste nam škrečka, koritnačku všetko iné len nie sa s nami hrať a učiť nás. A prečo?? Pretože neviete čo je zmysel života, pretože vam socializmus a kapiatlizmus ktorý ste závideli a nevedeli o nom nič zatemnil mysel. Pamatáte na reklamu za socializmu 'prečo by sme mali žiť, keď si mozeme užívať'?? pamatáte???? bolo to na cigarety. ja vidim problem v generacii před milenialmi. My sme vlastne obete :D
17. 12. 2018   Lolo
Drahy vnucik, jahoda.
Ja som ta travu hulit neucil, ani chlastat.
Nie vsetko sa da vyriesit dnes tukanim do klavesnice. Bohuzial ani najstarsie remeslo nema zlate dno.
10 deti je malo na socialne davky a pohodlny zivot, ale vela na pracujuceho cloveka.
Ziadne deti, su ale katastrofa.
18. 12. 2018   jahoda
Dedo lolo, nie vy ste ma nenaučili fajčit to bol strýko. Problém je že vy sa na to pozeráte. Jeden slavny žid povedal že tento svet bude zničený koly tým dobrým ludom nie koly tým zlým. Viete kto to povedal a viete prečo je to tak? co sa nedá vyriešit tukanim do klavesnice???????
18. 12. 2018   jahoda
Inak k tým detom: na slovensku ci máš 3 alebo 8 deti je jedno vysie ulavy na daniach nedostanes. v ČR ked máš 5 deti tak v čistom ti príde viac jako v hrubom. peníze.cz tam je kalkulačka. a jako prezijes ked sa mnozis to mi vysvetli
20. 12. 2018   marina
Jahoda, Ty si si v prvom rade nepričuchol ku gramatike a je veľmi trápne tu plodiť tieto psychoanalýzy s gramatickými chybami. Ty nepoučuj nikoho v rámci obednej prestávky, dopi pivo a vráť sa k lopate.
17. 12. 2018   Lolo
Mileniali maju problem v tom, ze sa prakticky nemozia.
Tradicne rodiny, sa zmenili na ekonomicky cinne domacnosti a mileniali byvaju single a rotuju partnerov. Ak sa pritrafi dieta, vyrasta obvykle bez jedneho rodica, vychovavane ako domace zvieratko, lebo ine skusenosti mileniali z vychovou nemaju, okrem macky, psa, hada, alebo skrecka, ci hlupych rad an internete.
35-45 rocne prvorodicky, by mali byt vo svojom veku uz stare mamy.
Na jednej strane chapem, ze "dnesna doba je taka", ale treba si uvedomit, ze "dnesnu dobu" si vytvarame my sami a nieje to len tlak vonkajsich okolnosti.
Podla mna, dovodom preco su mileniali aki su, je lenivost a neschopnost sa obetovat. Ak si myslia, zesu zivota schopny, alebo ze oni preziju, tak su na omyle.
Su schopny integracie a su schopny dozivat. Prezit, znamena mnozit.
17. 12. 2018   M. V.
Ak sa im podarí vyštudovať niečo potrebné na slušnej škole, nech si to užijú, ale nesmú prepadnúť dženderovským nezmyslom. Trochu pochybujem, že v tých veľkých mestách bude oáza bez kriminality.
17. 12. 2018   garnižezaLEDrovnováhubrigád
ČO je, prosím pekne, "slušná" škola ?
Ale chvíľku mysli, kým trepneš obvyklú sprostosť ...
Ak totiž považuješ za slušnú takú školu, kde si štúdium môžu dovoliť len rozmaznané detičky megazlodejov - ale osnovy a sprostredkované vedomosti sú v skutočnosti tie isté, ako všade inde (lebo iné nie sú) - tak si asi demokrat.
A ak si presvedčený, že právo na život majú len silní, krásni, inteligentní, športovo nadaní, múdri, zdraví, herci, politici a deti bohatých rodičov - tak potom si demokrat určite - ak ale do tej vymenovanej skupiny nepatríš, tak hodne hlúpy demokrat :) Na druhej strane, možno si potom zelený, lebo to je v súlade s prírodou. Príroda sa ovšem moc neznáša s civilizáciou a má zvlátny prístup k ľudským právam ...
17. 12. 2018   M. V.
Prosím Tá Ty toho toľko fabuluješ a robíš ďalekosiahle závery z toho, čo v príspevoku ani nie je miesto toho, aby si konštruktívne rozvíjal napríklad otázku kriminality v mestách. Slušná škola učí predovšetkým počúvať a porozumieť širším súvislostiam, nesnažiť sa o zosmiešňovanie iných , pedagóg je vzorom a je spôsobilý viesť tvorivý dialóg.
18. 12. 2018   jahoda
Čo chces rozvíjat na kriminalite v meste??? všetci vieme že je vyssia v meste jako na vidieku. samozrejme ked nebereme do úvahy anomáliu akou su ciganske osady na lukach. to je fake news alebo hoax alebo proste slovensky klamstvo že v meste je nižšia. slušná škola nieje, je len slušni pedagog a to mas v každej jedneho možno dvoch. nedá sa to hádzat do jedneho pytla tak jako milenialov, jako ciganov jako migrantov.
18. 12. 2018   M. V.
Je to námet z článku a asi tuším, aký by si urobil záver.
18. 12. 2018   jahoda
tak čo si myslíš o tej kriminalite v meste? rozvi to trochu. Ja som napísal názor že je to fake. samozrejme hadzat do jedneho vreca sa to neda
20. 12. 2018   M. V.
Kriminalita v meste nie je takpovediac z jedného cesta, ale skrýva sa za kriminálne spolky, ktoré ju spoľahlivo vedia skryť v gumových zákonoch. Povzbudzujú ju rôzne pakty, bezcharakterní miestni politici, dehumanizácia školského vzdelávania, pokrivený postoj k práci. To všetko vyúsťuje do pouličnej kriminality tak ako ju poznáme. Je to kolotoč v ktorom sa tí mileniáni musia spoľahlivo orientovať, aby ich pre nejaký prešľap nedbachli a nezahrabali na neznámom mieste. Také sú pravidlá pre tých, ktorí chcú hrať prvú ligu.
1/1