Názory čitateľov


Názory k článku:
ECB digitálne a hlavne lacno: Platba v priebehu niekoľkých sekúnd, to blockchain nedokáže

14. 12. 2018   tenčototakrobil
Už som sa dávno nepobavil tak dobre ako na vyhlásení "Musíme sa zamerať na príčiny, prečo sa veľkí európski hráči na trhu platieb doposiaľ nezapojili"
No možno preto, že keď bankový prevod trvá v Rumunsku 3 týždne (tak, ako relatívne nedávno aj na Mečiarovom Slovensku), tak banka celkom slušne zarába na úrokoch. Hovorí sa tomu aj "treasury". Poznám ľúdí, čo na tom zarobili na barák a ani len neboli bankou :))) V skutočnosti sa na tom dalo zarobiť podstatne lepšie - a hlavne v úplnom pohodlí - než na otravnom predaji kadejakých somarín. Stačlo mať kapitál a celú robotu urobila banka,
14. 12. 2018   worf
Dokaze a hlavne zadarmo...
14. 12. 2018   TheFrog
Ale ano, blockchain to dokaze. Pozrite si napriklad projekt Dash. Vdaka decentralizovanym Masternodom a InstantSend funkcii je prevod zrealizovany do 2 sekund.
Dalej su tu priklady ako Lightning technologia. Pre male sumy je tez mozna 0 confirmation akceptacia.
Co sa ale velmi lisi od bank je fakt se vase prostriedky NIE SU ulozene u nejakej tretej strany a manipulovat s nimi mozete len a len vy. Ani statna institucia a ani banka nemozu vase prostriedky podla lubovole zablokovat alebo zhrabnut, ako napr na Cypre alebo c Grecku.
1/1