Názory čitateľov


Názory k článku:
Rastie počet živnostníkov platiacich minimálne poistné

11. 12. 2018   Lolo
Preto minimalne poistnbe stupa z minimalnou mzdou, ktoru mnohi zivnostnici nedosahuju a napriek tomu ju musia platit, ako by ju mali.
Otazka je, ako tu uz bolo spomenute, su ludia co nepracovali cely zivot a ich dochodok sa vypocitava z narodneho priemeru, nie z odvodov, ktore nikdy nemohli platit, lebo boli v base, nezamestnany, alebo PN.
11. 12. 2018   GaS
Na základe čoho vypláca Sociálna poisťovňa dávky dôchodkového zabezpečenia ľuďom,ktorí nemajú splnené predpoklady pre nárok,resp. neodviedli tomuto štátu na dôchod. zabezpečenie ani korunu/cent,nakoľko celý život ,alebo aspoň povinných 15 rokov nikde nepracovali.Podľa toho by mali žiť z luftu, no nežijú.Z akého základu je tejto skupine vypočítavaný dôchodok?Nie je náhodou ešte vyšší,ako základ živnostníka ,platiaceho minimálne odvody? Treba porovnať,či sa neoplatí tiež radšej sedieť a čakať. Či ?
11. 12. 2018   Jozef
Prečo nechcú platiť vyššie odvody? Lebo vedia, že štát sa na nich v chorobe, v starobe, alebo ak by prišli do akýchkoľvek problémov, jednoducho vykašle. Presný opak ľudí žijúcich v severských krajinách. Tam ľudia radi platia odvody a dane, lebo vedia, že štát sa o nich vždy postará, v starobe, v chorobe, pridelí byt, ktorý dokážu aj splácať a zároveň dokážu aj dôstojne žiť. Štát podnikateľov na Slovensku lynčuje vysokými odvodmi, byrokraciou, likviduje ich aj tým, že schvaľuje nezákonné reštrukturalizácie firiem, ktoré následne týmto drobným živnostníkom dlhujú ťažké tisíce eur a oni nemajú na zaplatenie daní, odvodov.(váhostav, doprastav a dalšie stovky a stovky firiem, ktoré prešli reštrukturalizáciou )Takže neplatia preto, že nechcú, ale preto, že nemôžu.
11. 12. 2018   M.V.
Pravdepodobne vysadili na to, že štát im napokon dôchodky dorovná, invaliditu si nepripúšťajú. Som za to, aby mali možnosť vystúpiť z povinného sociálneho a zdravotného poistenia. Nech si investujú do dlhopisov, akcí, zlata, paládiu alebo do ťažkých kovov a možno aj do kryptomien.
11. 12. 2018   anonym
keď bi sa tak stalo každý pracujúci bi sa staral sám o seba s čoho bi žili títo zriadovatelia kto bi živil obrovskú mašinériu ktorá iné robiť nevie musia sa niekde priživovať je jasné ide o socialnu poistovnu ako celok zdravotnú ako celok čo má za následoK dôchodok ako žobrák a zdravotná buDeš JU potrebovať až v penzii ak sa dožiješ pretože toto novodobé otroctvo je jasným dôkazom keĎ príde penzia tak pôjdeš nohami napred hofg
1/1