Názory čitateľov


Názory k článku:
Klimatická ľahostajnosť: Čím jasnejší dopad, tým väčšie výzvy

11. 12. 2018   Blind Man
Prdy, kecy, drísty.
11. 12. 2018   Lolo
Najvatsia hlupost, je spalovanie uhlia, pre vyrobu elektrickej energie.
Uhlie sa da pouzit rovnako ako ropa, na rozklad pre derivaty ao je benzin, petrolej, toluen, etylen a dalsie. Okrem toho, ostava koks, ktorym sa da kurit, alebo sa priamo pouzit da na spracovanie a rozlad uhlia.
Dnes si uz nikto ani nepamata, ze koks menej kvalitny, sa vyrabal z hnedeho uhlia, alebo sa vyrabal aj topny benzin, topny petrolej.
U nas sme v tom mali dlhu tradiciu, stalo v CSSR, zavod Hermana Goeringa, kde sa vyrabal synteticky benzin a deriavty z uhlia, rovnako v Novackych chemickych zavodoch, sa vyrabali derivaty z uhlia, ktore dnes spalujeme, v podobe uhlia, na vyrobu elektrickej energie.
Uhlie, by v dnesnej dobe pre SR, dokazalo na desatrocia, nahradit nasej kolonii zavislost na dovoze ropy, zamestnalo by to spustu ludi /ktori uz niesu/ a vyuzitelnost by sa prejavila v ekonomike celkom pozitivne.
O RBM a pozastaveni, alebo ukonceni tazby uhlia v OKD, skoda hovorit.
Hlavne ze do oceliarni, dnes vozime koks z Ciny, alebo RF.
Mame co sme chceli.
11. 12. 2018   masatan@zoznam.sk
Fake článok od blbca, čo nevie ani čítať po sebe. Najprv píšeš, že podiel uhlia na výrobe el. energie má klesnúť z 27 na 26%. A o pár riadkov čítam, že podiel uhlia na výrobe el. energie osciluje okolo 41%. Kde sa stratilo 15 percent? Grc také články, dať ti lopatu do ruky a kopať kanály!
11. 12. 2018   member stratocaster
a nenapadlo ti masatan, ze okrem elektrickej energie pozname aj ine druhy energie?
11. 12. 2018   Citam
Jedno je podiel uhlia na vyrobu elektriny v USA a druhe vo svete.
11. 12. 2018   Gas
Čína,v jednom z posledných prehlásení uviedla plán vybudovať vyše 45O nových ..letísk pre civilnú a nákladnú dopravu. Najväčšie londýnske letisko Heathrov zrealizuje cca 12OO vzletov a pristátí za jeden deň.Načítajme k tomu celosvetovú kapacitu a porovnajme,či svinstvo,ktoré vypúšťame z kominov domov a áut,nie je náhodou menšie,ako to, čo nám padá na hlavu a ktorým sa nikto nezaoberá.
11. 12. 2018   Barmos

Zaoberajú sa uhlím,čo tak sa zaoberať lodnou dopravou vo svete,ktorá je jedným z najväčších znečisťovateľov na zemi.Biznis je však biznis!
1/1