Názory čitateľov


Názory k článku:
Zamestnanosť v SR rástla rýchlejšie ako priemer za eurozónu aj EÚ

8. 12. 2018   Lolo
Je to proste, niesu skratka ludske zdroje.
Ludi co nepracuju, je dostatok, dalsi prichadzaju z afriky a azie.
Avsak u nas v kolonii, chyba a chybat bude, stale minimalne pol miliona pracujucich a v skutocnosti dokonca milion.
V dobe, ked po 89 roku zacali miznut pracovne miesta, nebolo mozne saturovat ludi v priestore predkolonialnom, stali sme mimo oblast zaujmu.
Zanik pracovnych miest, vyvolal masivny exodous a premenu hodnot ludi co tu ostali.
Najvatsi problem je, ze v dobe vysokej nezamestnanosti, sa tuna nerodili deti.
Zivot rodin na uver, nedostupnost byvania, nedostupnost zamestnania za primeranu mzdu, nas vyradil do pozicie vychodnej kolonie, kde mame nizke mzdy a ziadnu buducnost, takze vymierame. Ak sa jednalo o riadeny pocin malej genocidy, tak bola vcelku uspesna.
V prirode plati, ze preziju len tie druhy, ktore sa najrychlejsie mnozia.
Ak u nas mame aspon ciastocne funkcne prirodne zakony, tak to, co sa namnozilo, bude schopne prezit, bez ohladu na vokajsie faktory.
Nieje to sice prace schopne, lebo v osadach sa mnozia na plne davky, ale je to asi jediny sposob, ako sa rozmnozovat, bez nutnej prace, ako pridanej hodnoty.
Vsetko ostatne, co pracuje nepreziva, ale doziva. Ked uz pomaly z hrobov tahaju pracovne sily, tak zaklad problemov, bol zalozeny v nedavnej minulosti, najma v dobe, ked ludske zdroje sa stali na urcity cas nadbytocne a tieto to prijali ako stav, v ktorom sa rozhodli zit a volit si zas-tupcov, co im tento stav dalej rozvinuli do dnesneho skutkoveho stavu.
To ze rastie zamestnanost rychlejsie ako v Europe, je sice pozitivny udaj, ale nasledky tejto formy narastu zamestnanosti, ponesieme rovnako, ako dnes nesieme nasledky niekdajsej vysokej nezamestnanosti a vymierania obyvatelstva.
Ani znovuosidlovanie nasej kolonie, prace schopnymi ludskymi zdrojmi z chudobnejsich regionov neznamena, ze by sme ako narod, krajina, ci kolonia, mali vyrazne stupat v bohatstve a blahobyte.
Budeme stale len montovna bez pridanej hodnoty, kde ludia budu tvorit zdrojovy potencial kolonialistom, za stalej spravy kleptokracie, pod vedenim Bruselu.
1/1